Remote Desktop Connection oz. kaj podobnega

Slielay

Pripravnik
26. maj 2008
159
0
16
Imam eno vprašanje glede te oddaljene povezave. Računalnik bom imel vklopljen in priklopljen na internet, vednar ne bom imel fizičnega dostopa do njega kakšne mesec. Če vklopim ta Remote Desktop Connection, se lahko normalno povežem nanj, vendar nastane problem, če se bo računalnik vmes znova zagnal zaradi kakšnega izpada ali česa podobnega, ker potem ne pride nazaj v windowse zaradi gesla. Obstaja kakšna druga rešitev ali kakšen drug program?

Hvala za odgovore in lep pozdrav

Ne pride v windowse, se pa ustavi na log screenu kjer pač vpišeš geslo.
549912-logscreen.JPG

Priponke

• 549912-logscreen.JPG
    549912-logscreen.JPG
    13,8 KB · Ogledi: 147

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kak je PC na monitorju neigra vloge za Remote Desktop.

V bistvu je boljše, če tam noben ni prijavljen.

...ker potem tebe sprašuje, če naj tistega dol vrže, onega, pa, če ti hoče dovoliti, da ga dol vržeš.

Nazadnje urejeno:

Slielay

Pripravnik
26. maj 2008
159
0
16
Ja, ampak geslo lahko vpišeš samo, če si fizično pri računalniku, preko Remota pa se ne moreš povezat in vpisat gesla. Vsaj pri XPjih je tako.

Slielay

Pripravnik
26. maj 2008
159
0
16
Če se odjavim iz računalnika oz. ga pustim prižganega, gre normalno vpisat geslo preko Remota. Če pa ga ponovno zaženem, pa se sploh več ne morem povezat na računalnik, dokler se prvo ne prijavim tam.
Bom probal LogMeIn. Hvala.

lemar

Fizikalc
8. jan 2008
406
57
28
Včasih je bilo tako, sedaj pa (nimam pojma, mogoče od SP3 naprej) pa je možna prijava ne glede na to ali je bil rač ugasnjen.

LP

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
To kar ti rabiš je kakšen ILO ali VPRO, kjer je že na mrežni karti dvignjen web-serverček, ki dela samo da je napajanje prisotno na plati...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ne vem kaj komplicirate.
Prijavljam se preko Remote Desktop.
Če je vklopljen, če se je ravnokar vklopil. Tudi, če je kdo gor. Ali če ni.

Slielay

Pripravnik
26. maj 2008
159
0
16
Jaz sem še na SP2 in tu zgleda ne gre, če se je računalnik ravnokar vklopil. Sem pa sprobal LogMeIn in reši ta problem, ampak je samo 30 dni trial version.
Hvala vsem,
lp

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Sorry, kompliciraš ti ali pa se delaš nevednega. Kako prišel do mašine, če RDP ne dela (npr. mašina obvisi v nekem stanju ob zaustavljanju)?
A mogoče nix to zmore? Kolikor vem, če se mašina ne odziva ti noben Putty ali SSH klient ne pomaga... Takrat je zlata vredno, če imaš "neodvisno" konzolo...

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
ksz...

Kolikor sem se jaz s tem igral (ful, ker s šihta dostopam do domačega računalnika prav vsak dan), se na xp-je od sp2 dalje da prijaviti na resetiran računalnik. Seveda je treba počakati, da računalnik reboota do prijavnega gesla - ne moreš pričakovati, da se boš prijavil prek RDC-ja medtem ko je računalnik še v POST ali pa se winsi še nalagajo.

Če ni težava v nepotrpežljivosti, lahko poskusiš v biosu preveriti, če je omogočena funkcija "wake up on LAN". Vsaj ASUSove plate to imajo. Sicer ta hec ni neposredno povezan s tem - funkcija tega je, da bi lahko preko remota računalnik zbudil iz standby-a, vendar po mojih izkušnjah verjetno prepriča računalnik, da se poveže v mrežo še preden se kdorkoli prijavi...
Ob tipkanju tega pa mi je na misel prišla še ena možnost zakaj ne gre - kakšen dostop do interneta imaš - če je kak dial-up varianta, da se moraš najprej prijaviti v sistem in te šele nato avtomatično ali ročno poveže z internetom, potem pa ni čudno da se ne moreš prijaviti...

Pomoje... ker se network gonilniki naložijo še pred loginom...

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik Slielay pravi:
Jaz sem še na SP2 in tu zgleda ne gre, če se je računalnik ravnokar vklopil. Sem pa sprobal LogMeIn in reši ta problem, ampak je samo 30 dni trial version.
Hvala vsem,
lp

Od kdaj pa to. Jaz ga uporabljam cca leto dni in nisem opazil tega, da bi bil samo 30 dni. Namesto logmeina pa imaš še eno možnost in ta je TeamViewer. Tudi dela zelo lepo.

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
908
153
43
Zdravo!

Naredil uninstall, pa še enkrat, pa pazi, ker moraš izbrati free verzijo pri instalaciji.

Lp,

igi

Guru
13. okt 2007
5.609
1.208
113
Celje
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Sorry, kompliciraš ti ali pa se delaš nevednega. Kako prišel do mašine, če RDP ne dela (npr. mašina obvisi v nekem stanju ob zaustavljanju)?
A mogoče nix to zmore? Kolikor vem, če se mašina ne odziva ti noben Putty ali SSH klient ne pomaga... Takrat je zlata vredno, če imaš "neodvisno" konzolo...

Bom rekel takole.... v zadnjih dveh letih kar precej dostopam do službenih serverjev preko RDP, pa nisem imel slabe izkušnje, da bi se kje vmes obesil pri kakem resetu.... Imam pa zdaj na novi opremi postavljene tudi ilo porte. So mi pa ka prav prišli, ko smo postavljali nove serverje in je bilo potrebno še kaj po kontrolerju za diske nastavljati, pa mi le ni bilo potrebno viseti skos na firmi....

Roberto ne komplicira ampak je dal samo dober nasvet, za primer, ko pride do težave!

Bi se pa pridružil temi in povprašal eno stvar. Se mi je že zgodilo kje na dopustu, ko bi moral do serverja, pa v bližini ni bilo drugega kot kak cyber caffe, kjer pa lahko dostopaš samo do explorerja ali kakšnega od web brskalnikov. Obstaja kakšna web aplikacija, ki bi "simulirala" RDP?
Načeloma se moram še prej z VPNjem povezati (cisco klient) ampak to lahko za tistih 14 dni tudi izklopim in preusmerim port na zunanji IP. Če pa obstaja rešitev tudi za to pa še toliko bolje.

Ali pa katerega od "telefonov" uporabljate za nujne poglede in katere aplikacije imate za to naložene, ker nimam vedno prenosnika seboj!

Hvala

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Bi se pa pridružil temi in povprašal eno stvar. Se mi je že zgodilo kje na dopustu, ko bi moral do serverja, pa v bližini ni bilo drugega kot kak cyber caffe, kjer pa lahko dostopaš samo do explorerja ali kakšnega od web brskalnikov. Obstaja kakšna web aplikacija, ki bi "simulirala" RDP?

Zadnja verzija TeamVieweja omogoča nadzor preko brskalnika. Brskalnik mora imeti samo Flash

igi

Guru
13. okt 2007
5.609
1.208
113
Celje
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:

Zadnja verzija TeamVieweja omogoča nadzor preko brskalnika. Brskalnik mora imeti samo Flash

Za domačo uporabo ga uporabljam, za server s 100+ uporabniki, pa mu ne zaupam
wink-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
a un "ip" pa koda skoz ista ostaneta v teamview-rju? Ker če se pc resetira recimo, dobiš nov "ip", pa kodo tud...

Igi:
je mel kolega na symbian nokii remote desktop na domač pc! Sicer mu ni neki najboljš delalo, sam pomoje so že porihtal te zadeve! In če je povezava dobra, bi moralo delat!

Aja, pa men dela Remote Desktop tud če se resetira drug pc... seveda ko se windowsi naložijo.

Nazadnje urejeno: