Reklamacija da ali ne

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Lansko leto sem kupil novo snežno frezo na el.-akumuatorski- vžig. Baterijo sem spomladi odklopil in dal v garažo na regenerator. Včeraj sem pomeril napetost in je pokazalo 0V pa tudi ko priklopim na polnilec se ne zaiskri. Danes sem klical na servis kjer so mi rekli da garancije na akumulator ni - sedaj pa me zanima a ni splošen rek najmanj 1 leto , mi je pa kao v znak dobre volje rekel da mi bo dal popust pri nabavi nove baterije in poleg še to da če prizna meni bo moral še najmanj petim drugim.
Je pa to firma LUEN iz Tržiča

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Samo za primer v Nokia garanciji pri moji E5 piše, da je garancija 1/2 leta za baterijo.
Pomoje je najboljš, da pogledaš v garancijski list. Če ne piše nič za akumulator veljajo splošni pogoji.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Če je delala pozimi normalno in je bila od spomladi do danes na "regeneratorju" bi rekel da je bila baterija OK dokler je ni pokvaril "regenerator" (recimo tipična napaka 6V accu dat polnit na 12V polnilec)!
grims-1.gif

Sicer je accu potrošni material (kot žarnice, ipd.) in je izvzet iz splošne garancije, lahko bi pa imel lastno garancijo ampak če je tovarniški to verjetno ne obstaja.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:
Lansko leto sem kupil novo snežno frezo na el.-akumuatorski- vžig. Baterijo sem spomladi odklopil in dal v garažo na regenerator. Včeraj sem pomeril napetost in je pokazalo 0V pa tudi ko priklopim na polnilec se ne zaiskri. Danes sem klical na servis kjer so mi rekli da garancije na akumulator ni - sedaj pa me zanima a ni splošen rek najmanj 1 leto , mi je pa kao v znak dobre volje rekel da mi bo dal popust pri nabavi nove baterije in poleg še to da če prizna meni bo moral še najmanj petim drugim.
Je pa to firma LUEN iz Tržiča

Poglej v garancijske pogoje, kjer je zapisan obseg garancije.

Ponavadi garancija ne velja za:
- svečke, žarnice, varovalke, filtri, veriga, zavorne pakne, gume idr..

ACCU pa ima načeloma lastno garancijo od proizvajalca a ne.

Tako da dobro preberi garancijske pogoje in če aku ni omenjen (tudi ne opisno) se sklicuj da je potrebo tudi to zamenjati v garancijskem roku.

B81

22. jul 2007
37.009
10.539
113
Ko kupiš akumulator, je vsaj 1 leto garancije, če ne več.
Da ne bi bilo nič garancije na baterijo, ja potem pa bi lahko dajali škart robo v te nove kosilnice...