Refošk

jezek

Guru
24. jul 2008
3.457
1.456
113
Hja, tale pa je težka. Načeloma je tudi litrski od Vinakoper soliden, sploh za to ceno (okrog 3 eur). Drugače imaš na primer v Leclercu občasno kako ponudbo manjših vinarjev iz Istre, načeloma so vsi dobri. Tudi v Hoferju je soliden od Krbavčiča (butelčno je boljše od navojnega zamaška, vendar evro dražje). Drugače pa imaš v trgovinah Vinakoper tudi buteljke po višji ceni in posledično bolj kakovostne. Sam sicer navadno pijem zgolj domače od raznih kmetov po okolici Marezig. Vsako leto je v tej vasici izbor vin in razglasijo najboljše refoške. Načeloma pa so zelo močni, pa tudi dragi (8-13 eur za nagrajene). Okus niha z leta v leto, tako da ga prej poizkusi. Navadno imajo tudi vse gostilne v okolici Kopra dobro robo, nekateri tudi prodajajo (npr. Ražman v Gračišču - ki je cenovno ugoden, vendar ga moraš pošteno prezračit). Dobrega (in še boljšo malvazijo) ima tudi Kmetija Markovčič (na klancu proti Izolski bolnišnici). Pa tudi nek velik vrhunski oljar nekje zraven Ankarana....

Tahudfirbc

Pripravnik
3. maj 2010
304
0
16
Za mizo
Ja z refošom je tako, da ga moraš poiskati takšnega, ki ti bo zares ustrezal.Je pa tako, da je precejšna razlika med refoškim iz Vinakoper in kakim domačim, iz Vinakoper je vedno približno enak medtem, ko pri domačem čutiš razliko v času.Jeseni je igriv, malo še grize v jezik, pozimi ti pordeči lička, na spomlad pa postane kot madam, ki te nikoli ne pusti na cedilu.
A ne pričakuj , da boš že prvič dobil refošk od soda pri zidu ja mogoče za poizkusit
evil.gif

Sam pa imam refošk od Brankota iz Gračišča.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Meni je kar zelo všeč od vinakoper, pa sem kar zbirčen (ne pijem če mi ni dober, sem raje na vodi).

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
Ko imamo doma kaj (rojstni dnevi ipd.) al pa za spremstvo kakega darila, ga vzamemo pri Briču v Dekanih. Ker sem pristaš belih vin, je to skoraj edini Refošk, ki ga res z veseljem pijem. Drugač majo pa svetovno Malvazijo

Nazadnje urejeno:

ebula

Pripravnik
6. mar 2011
45
0
6
hudoo-pri naslednjih "podvigih" bom v celoti upošteval vaše nasvete pa da vidmo kaj se bo iz tega izcimilo