Reducirka na cev od sesalca

getrag

Pripravnik
5. nov 2010
262
0
16
50
Na cev od sesalca bi rad zmontiral manjšo cevko s katero bi pol sesal težko dostopna mesta. Sem si rekel okej, sem vzel navaden okrogli najlon in ga postružil, na sredino pa luknjo in v luknjo PVC cev notranji fi 10mm. Ko sem to dal v cev in probal sesati ni bilo skoraj nobenega podtlaka. Malo že, ampak kake hoblance že težje sesa.

Sesalec ni čungalunga, je bosch vac090.

Tisti čep imam trenutno raven (fi 40mm, na sredini luknja 14 mm za cev). Bi moral postopoma zmanjševat premer cevi? Ali pa moram čep z notranje strani postružit na konus, da je potem ciklonski učinek? Vem da mu majhen fi že po defaultu jemlje podtlak bi pa vseeno rad vsaj kanček več moči.

Ne vem, pojma nimam. A je kak "luft strojnik" tu gor?
wink-1.gif

Hvala

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.367
9.619
113
EU
Vzemi cev za sesanje radiatorjev. Ima Hofer in podobne trgovine. Cena sitnica...

ygj-IMG-82.jpg

Obstoječo cev lahko povrtaš s Fi 20 od strani sesalca, skoraj do zunanje luknje, da ti ne bo zrak dosegal nadzvočne hitrosti v ozkem kanalu
evil.gif

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Vzemi cev za sesanje radiatorjev. Ima Hofer in podobne trgovine. Cena sitnica...

ygj-IMG-82.jpg

Obstoječo cev lahko povrtaš s Fi 20 od strani sesalca, skoraj do zunanje luknje, da ti ne bo zrak dosegal nadzvočne hitrosti v ozkem kanalu
evil.gif

zmaga.gif

getrag

Pripravnik
5. nov 2010
262
0
16
50
Tnx. Da ni bilo to v kaki akciji? V lidlu majo aquapur pa sem ze v dveh iskal pa nisem nasel.