ja je res, ni lahko...vem iz lastnih izkušenj...sem redna študentka ( moj faks ne obstaja izredno) in imam najeto sobo v lj (si delim kuhinjo in kopalnico s še enim študentom)...nimam pa ne štipendije in ne otroških dodatkov (imata starša previsoke dohodke...pa previsoke kredite da bi me lahko finančno vzdrževala)...tako da hvala bogu za študentski servis pa potrpežljivega fanta
sem se pa hitro naučila cenit da imam sploh možnost študirat...
mislila sem da že veš da lahko dobiš štipendijo (republiško) (vse podatke lahko najdeš na zavodu za socialo (ne vem če se točno tako tam reče) - ne več na zavodu za zaposlovanje, je pa največ odvisno od tega kakšni so dohodki tvojih staršev, ali imaš še kakšnega brata ali sestro ki jih vzdržujeta...pa tudi to koliko si stara (otroški dodatki so "samo" do 25 leta pa tudi odvisno od dohodkov)
pred časom se je dalo napisat izjavo, da te starši ne preživljajo in si lahko dobil štipendijo za izredne razmere...zdaj so spremenili zakon...in so starši kao dolžni otroka/študenta šolat...če izjaviš da te ne preživljajo...potem kar trgajo staršem od plače ...tako da to ni ravn ql...no vsaj meni ne
preveri kakšna je tvoja situacija, kakšne imaš možnosti in kako veliko štipendijo bi imela(ti lahko izračunajo iz dohodkov staršev)
brez nje ti bo kot rednemu študentu kar težko...je kar mojstrovina najti službo (za dalj časa) na študentcu, ki se lahko prilagaja časovno razmetanemu rednemu študiju ...izredni študij je temu bolj prilagojen, itak pa lahko tudi pri izrednem študiju delaš preko študentskega servisa...saj imaš status (mislim da pa ti trgajo nekoliko vec davka)
upam da sem ti vsaj malo pomagala
lp