Redni vpis

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Ok, danes smo se skoro stolkli zarad te teme, in sicer točneje zaradi vprašanja :

"Kolikokrat si lahko redno vpisan kot študent" ?

a) Samo dvakrat
b) V vsako univerzo 1x redno (PRIM,MAR,LJ,...)
c) Ni omejeno

In sploh, kateri zakonski akt to določa ?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.079
5.652
113
2x se lah redno vpišeš......pa vsak letnik lah samo 1x ponavljaš....se prav lah si 4leta študent v smislu da si vpisan samo zarad dela prek študenta!

Pa za ponavlat morš ponavad nardit kake pogoje...par izpitov...od faxsa do faxsa različno!

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Glede ponavljanja mi je tak jasno da so pogoji...

Ampak, slišal sem nebuloze tipa, da si lahko na vsaki univerzi vpisan 1x (kar je meni osebno glupost) , ampak nisem znal argumentirati zakaj se ne moreš.

Torej, če sem bil vpisan 1x na UNI MB in 1x na visokošolski zavod (samo zaradi statusa). se lahko ponovno redno vpišem ali ne ?

Rossoner

Pripravnik
15. apr 2008
125
0
16
Po novem je odpravljena tudi omejitev po letih za redni študij. Se pravi, da se lahko vpišejo redno tudi nad 27...

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
kaj pa če imaš že zaposlitev...

primer: dokončaš dodiplomski dela fax-a....se zaposliš...čez nekaj časa ugotoviš, da bi še študiral....se lahko redno vpišeš na podiplomca?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
lahko si redno vpisan v podiplomca tudi kot zaposlen amapk bonov in ostalih ugodnosti pa nimaš.

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Sam še imam status do konca septembra, nekaj časa nazaj sem bil zaposlen, sedaj sem samozaposlen, pa na bone še kar pridno papcam
smile-1.gif

Anamarija

Pripravnik
23. jul 2007
799
0
16
38
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
2x se lah redno vpišeš......pa vsak letnik lah samo 1x ponavljaš....se prav lah si 4leta študent v smislu da si vpisan samo zarad dela prek študenta!

KK je pa to možno? 4 leta... Če se enkrat vpišeš nekam in ponavljaš prvi letnik, se redno ne moreš več nikamor vpisat. Lahko samo še pavziraš. Lahko se vpišeš nekam, drugo leto prepišeš in si gotov potem s ponavljanjem. Ostane samo še pavziranje, ponavljanje pa ne več. Ker pri rednem je tako, da se lahko ALI enkrat prepišeš ALI enkrat ponavljaš (obatroje ne gre). 4 leta zaradi statusa si pa težko vpisan. Če bi blo res 4 leta pa če bi kr vsak letnik lahko 1x ponavljal bi bilo lepo, da joj. Vsaj zame
grin1.gif