Redna zaposlitev

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Hello,

ker bom kmalu vstopila v "svet odraslih" s prvo redno zaposlitvijo, me zanima, kako je to potekalo pri vas.
smile-1.gif

Ste se zaposlili takoj po srednji soli/gimnaziji, po faksu, ... Nekje vmes?
Kako ste se pocutili na prvem razgovoru, so bili bodoci delodajalci arogantni, prijazni, na razgovoru?
Kako je potekal vas prvi dan v redni sluzbi, vam je bilo neprijetno, ste se takoj ujeli s sodelavci?
So vam metali polena pod noge?
evil.gif

Kaksni so bili obcutki ob prvi placi?
grin1.gif

Vam je bilo kdaj zal, da ste se zaposlili (pre)kmalu, ali vam je bilo kasneje zal, da se niste zaposlili ze prej?

To in se kaj, kar se sami spomnete... Obujanje spominov pac.

roza.gif

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Moja prva redna služba je bila tako v *****, da sem jo zapustila po šestih mesecih. Papir prenese vse, realnost pa je bila čisto nekaj drugega. Firma (oglaševalska agencija) navzven super fensi šmensi a vsebina za en drek. Predvsem mislim tu na ljudi (hinavci, polenčarji, nožkarji, vzvišenci ...) in način dela (od zore do mraka, včasih tudi do zgodnjih jutranjih ur, brez hrane, plača (nikakva že tako) samo za 8 ur ...).

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Tako je, ja. Fensi šmensi, ampak eni na veliko kasirajo. Tudi jaz slišim non stop: delaj, delaj, tempo....
uf-1.gif

Nečloveško skratka. Ampak enkrat bom pa šla na Karibe in izklopla telefon, prisežem
cool-1.gif

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Sam sem se zaposlil, ko mi je potekel status študenta... Na faxu sem pač takrat zabluzil, pa je blo treba s trebuhom za kruhom...

Prvi razgovor? Hja, vedno te je malo strah... Sem imel s področja kjer sem se zaposlil kar nekaj izkušenj, tako da me niti ni bilo strah, ampak se vedno najde kaka tema, kjer te malo stisnejo, in poveš kar oni želijo slišat in ne tisto kar si ti misliš...
grin1.gif
Drugače je bil odnos kar korekten...

Prvi dan... Uf, je tko hitr minil, vsem se predstavljaš, itd... Še takratna šefica me je po celi bajti peljala predstavit, pa sem še malo orientacije dobil...

Je pa tko, da ko začneš delat, se moraš zavedat, zakaj dobiš plačo... Za zabušavanje verjetno ne... Ker si zdnji, si nekaj časa pri vseh zadevah zadnji... Tako je bilo, in vedno bo... Sej se zadeve potem stabilizirajo... Ko hodiš z določenimi na kofe, šinfajo drug drugega, lastno mnenje pa si ustvariš šele kasneje, ko sam sam vidiš, kaj kdo dela...

Prva plača... No ja, ni bil ravno prvi denar, ampak je blo kar v redu... Normalno smo konkreten del zapili...
grin1.gif

Žal mi ni bilo nikoli, da sem se zaposlil... Zakaj? Ker si takrat krepko spremeniš določena življenjska načela. Odgovornost moraš pač emnkrat vzet v svoje roke. Meni je še iz riti v glavo kapnilo, in sem se poleg službe še na fax spravu... Včasih nisme imel nič za delat in nikoli nisem imel časa... Danes imam 100 stvari za narest in vedno si najdem čas za vse... Ne vem, znaš se organizirati... Seveda pa za vse to, ne smeš imeti dveh levih rok...

Nazadnje urejeno:

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Tudi jaz sem se redno zaposlil, ko sem po 3 letih faksa ugotovil, da tole ne bo šlo ravno najbolje. Sem potem najprej delal 1 mesec preko študenta, potem pa sem se redno zaposlil. Na začetku se mi je v službi vse vleklo, sedaj po pribljižno 5 letih pa mi še prehitro mine čas v službi.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Jaz sem se redno zaposlil pred letom in pol, se pravi leto in pol po končani srednji šoli in ni mi žal
cheer.gif

Na razogovru so bili prijazni, dobil sem čisto normalna vprašanja nič posebnega (kaj pričakujem od šihta, kakšno je moje računalniško znanje,....).
Prvi dan je bil bolj kot ne spoznavni dan, samo letaš okoli in se spoznavaš (no jaz sem nekaj oseb že od prej poznal, ker sem že delal prek študenta v isi firmi). V naslednjih 5 mesecih so me poslali na 4 različne izobraževalne seminarje.

Men je fajn
zmaga.gif

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Sam se po srednji šoli nikakor ne bi zaposlil, prvič ker ti srednja šola kot izobrazba nič ne pomeni in drugič, kdo pa te bo jemal resno v službi pri 18/19 letih?! Sam sem se odločil za študij, začeti redno delat pa mislim, ko bom končal študij torej pri enih 25-26 letih. Kakšno plačo ti pa bodo dali pri srednješolski izobrazbi z nič del. izkušnjami si ne mislim niti pomislit. Raje med študijem delam preko servisa pa živim pri starših.

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Ah, valda, da boš živel pri starših pa imiđ fural. Se ne strinjam z tako miselnostjo, da se delo ne splača.
Vsi bi samo se grebli, da bi čimprej začeli služit par taužnt evrov na mesec. Malo pogrešam stare čase. Takrat se je živelo, se je preživelo. Res je, da so eni meli ful več, ampak takih drisk pa ni blo, ki za 500 evrov ne bi delali to in ne oni, samo bi se furali v dobrih avtih in se šli karneke finoče.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Citat:
Uporabnik Telefunken pravi:
Sam se po srednji šoli nikakor ne bi zaposlil, prvič ker ti srednja šola kot izobrazba nič ne pomeni in drugič, kdo pa te bo jemal resno v službi pri 18/19 letih?! Sam sem se odločil za študij, začeti redno delat pa mislim, ko bom končal študij torej pri enih 25-26 letih.

Brez zamere, ampak takega, ki se pri teh letih prvič zaposli, pa jest ne jemljem resno... Seveda pa je odvsino od posameznika do posameznika... Vse v isti koš metat je nesmiselno...

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
In potem ko bos koncal fax mislis da bos takoj dobil 2.000 EUR in vec. Malo morgen. Tud s faxom si v vsaki sluzbi na zacetku niko i nista. Vidim v firmi nadebudne mladce, ki pridejo s faxa in mislijo da je cel svet njihov, pa zanima jih samo kaj in koliko bodo dobili, kaj in kako bodo delali jih pa ne zanima prevec. Dobi nov sluzbeni notebuk, pa mu ni vsec, ker ni najnovesji zadnji model, od GSMje bi radi samo v rangu N95 in podobno.
10.gif

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
Jst sem redno zaposlena malo več kot pol leta, zaposlila sem se pa dober mesec po diplomi. Že prej sem sicer neki prek študenta delala, kolikor mi je pač čas dopuščal, tako da mi delo ni nekaj tujega. Na razgovoru sem mela mal tremo, ampak ni blo panike-povedala sem, kaj si mislim, odgovorila, kar so me vprašali in to je blo to. Prvi dan v novi službi je itak mal stresen, ker ne veš, v kakšno sredino prihajaš, ne veš, a boš lahko vse shendlal tako, kot je treba...sčasoma pa itak vse pogruntaš, pridobiš samozavest...osebno sem se z vsemi sodelavci ok ujela, bolj problematično je, da imajo drugi posamezniki (pa čeprav nas je samo 5) med sabo probleme, ki jih ne znajo rešit in zadnje čase situacija postaja precej kaotična. Seveda ne manjka opravljanja, kateremu se skušam na veliko izognit, a velikokrat to sploh ni mogoče, pol te pa vsak na svojo stran hoče povlečt...tko da skušam ostat čim bolj nepristranska in vsakemu povem, kar pač mislim.

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
Po srednji šoli sem se odločil za študij ekonomije. Po dobrem letu sem ugotovil, da to ni zame in sem začel delat prek študenta in se kasneje vpisal na drug fax izredno. Pred malo več kot 3 leti sem se v tistem podjetju potem zaposlil za redno. Tam sem vztrajal 3 leta ter 1 mesec, sedaj pa sem že skoraj 1 mesec v drugem podjetju. Ob delu pa mislim sedaj dokončati tudi fax.

Razgovori za različne službe so bili vedno zelo korektni, povsod je bil odnos odličen. Povsod sem tudi na razgovoru uspel dobiti sliko o samem stanju ter vzdušju v podjetju in do sedaj se še nisem zmotil. Seveda je bil prvi razgovor nekaj posebnega, potem se pa že kar malo navadiš in približno veš, kako reagirati na vprašanja, kaj vprašati itd. Nikoli naj te ne bo sram vprašati, kar te zanima in poskusi biti čimbolj sproščena na razgovoru, pogosto se ob čem tudi nasmejiš na razgovoru.

Prvi dan... Do sedaj sem imel vedno srečo in sem se s sodelovci takoj ujel. Sploh v zadnjem podjetju, kjer delam sedaj, smo dobra ekipa, verjetno pa temu botruje tudi to, da nas je več začelo z delom naenkrat. Polen pod noge pa na srečo nisem doživel nikjer.

Kar se tiče plače... Ponavadi veš, kaj lahko pričakuješ, seveda pa si vesel, če je še višja kot si pričakoval. Prva plača pa... Kakor se spomnim ni bilo nič posebnega, saj sem imel že prej redne prihodke od študentskega dela.

Skratka meni ni bilo nikoli žal, da sem se zaposlil kmalu po srednji šoli. Z zaposlitvijo tudi nekako "odrasteš", na stvari začneš gledati drugače, nekako bolj realno kot pa si mogoče to mislil prej.

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Nihče ne pričakuje, da bo obogatel nemudoma, ko zaključi fakulteto. Ampak nekako ne bi bilo slabo, če bi zaslužil vsaj toliko, da bi se lahko odselil od staršev in se osamosvojil ter se normalno preživljal brez da luksuzira. Ali pričakujemo preveč?

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
2000€ absolutno ne, recimo če bi začel z 800-900€ bi pa bil zadovoljen. Glede fakultet pa je tako, da pri kakšnem filozofskem ali FDV faksu nimaš kaj pričakovat, medtom ko je peščica izbranih pri katerih lahko pričakuješ tudi kaj več...

Moraš pa razumet, da je danes cenjeno znanje. In to znanje je dosti vredno. Poglej ti inštruktorje koliko kasirajo na 45 min.
Vsi imamo enake možnosti. Razna dela ekremov v slašæiæarnah mi ne dišijo.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik Telefunken pravi:
Sam se po srednji šoli nikakor ne bi zaposlil, prvič ker ti srednja šola kot izobrazba nič ne pomeni in drugič, kdo pa te bo jemal resno v službi pri 18/19 letih?! Sam sem se odločil za študij, začeti redno delat pa mislim, ko bom končal študij torej pri enih 25-26 letih. Kakšno plačo ti pa bodo dali pri srednješolski izobrazbi z nič del. izkušnjami si ne mislim niti pomislit. Raje med študijem delam preko servisa pa živim pri starših.

S tem se nikakor ne strinjam. Eni so vidli na kateri faks želijo, šele pri prvi redni zaposlitni.

LpG

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
glede na to da delam tukaj že skor 2leti po 8+ur/dan se počutim že skor zaposlenga:)
v to službo sem prišel kar med faxom oz med počitncam kot študent. na začetku mi delo ni nič kaj dišalo (nisem točno vedel kaj me čaka), čeprov sem delal za pc-jem, sem se počutil kot za tekočim trakom. Kaj hitro sem se začel mal "ven metat" in hodil do sodelavcev, ki so delali boljša dela, če jim lahko kaj pomagam, če jih lahko kdaj nadomeščam in podobno. Tko sem dobil par priložnosti, da se izkažem in kar kmalu šel na razgovor, da al me dajo na drugo delovno mesto in povedal kaj točno bi rad delal, al pa grem stran. Pa so bli prijazni in mi ugodili želji. Sedaj delam skor my dream job. Če me še redno vzamejo bo pa že skor zmaga:)
Razgovor je bil pa s tresočim glasom in potnimi rokami:) ni dolg trajal je pa bil en mini test za rešit.

nepot

Pripravnik
2. sep 2007
646
0
16
Beer City/Knežje mesto
...Končujem faks, izpiti so vsi,manjka še samo diploma. 1.7. začnem delati, to bo prva moja zaposlitav, če seveda ne štejem raznih del preko študenta. Razgovor za službo je potekal bp, bil sem sproščen, tako da smo se med samim razgovorom tudi dobro nasmejali
smile-1.gif

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Odlična plača za prvo zaposlitev. Lahko zapišeš v katerem fohu boš delal.

lionel

Pripravnik
5. nov 2007
98
0
6
Me zanima, če delaš in iz kakega vidika gledaš na tiste driske, kot praviš, ki nočejo delat za 500 eu. Si se morda kdaj vprašalo kako bi se preživljala, ker dvomim, da se z 500 eu, tudi kakšne so tiste okoliščine v katerih naj bi te tvoje driske delale za 500. Si se kdaj vprašala kako mora biti trgovkam v tušu in podobnih verigah, ki ne delajo niti za 500eu
stupid-1.gif