Recepti za kruh

vejca

Pripravnik
Po dolgem času razmišljanja sem si le nabavila aparat za peko kruha, ga enkrat že tudi spekla po osnovnem receptu ki je bil priložen navodilom. Sedaj pa bi rabila še kak recept, zato prosim na plano z njimi. Vsak recept bo dobrodošel in vam bom zelo hvaležna.
 

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.521
1.109
113
Mislim, da so se v tejle temi razgovorili v to smer...
wink-1.gif


https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/30609/page/0/fpart/1/vc/1
 

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
moj fotr naredi črn kruh, v katerega doda sesekljane orehe. ful dobr pride, samo moraš pazit, da ne zaide v kruh kakšna orehova lupina(skor se zadavla z njo)
 

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
probaj z namensko moko. mama kupuje neke mešance za kruh, ki vsebujejo že kvas. doda še sam vodo pa vklopi. pa so kr dobri. imaš pa polno različnih vrst.
 

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
meni je zelo všeč kruh iz ajdove moke. Ponavadi (na pol kile moke) tako zmešam ene 100-150g ajdove moke, ene 200 gramov krušne (tip 850) in 200g pšenične polnozrnate. Z ajdovo moko namreč ni dobro pretiravat, ker je potem kruh čisto zbit. Podobno velja za koruzno moko. Zraven vedno namešam še razna semena - bučna, sončnična, sezam...zadnjič sem dala še malo bazilike, pa je blo očitno premalo, ker se ni nč čutil. Pravjo, da je zelo dober tudi s čebulo-prej prepečeš čebulo in jo daš z moko potem notri. Je pa pol problem, če je kruh predober
grin1.gif
 

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Hojla!

Tudi pri nas doma smo nabavili aparat v začetku januarja, ko se je cena kruha povzpela v višave
rolleyes-1.gif

Z dragim imava ful rada polnozrnat kruh, ker pa sem s časom zmeraj na tesnem, moram priznati, da še nisem zbrala poguma, da bi spekla kruh iz "navadnih" mok, ampak zmeraj kupim mešanice iz Lidla, nasujem v posodo, dodam razna semena, malo margarine, namesto samo vode (cca 350 ml) dam cca 150 ml toplega mleka in če kuham krompir, krompirjevko in dam peči. Samo za veliko noč sem spekla mlečni kruh po receptu in so ga vsi, ki so ga jedli, pohvalili.

Drugače pa imaš ful veliko receptov tukaj.

Želim ti obilo veselja in uspehov pri peki, pa poročaj, kako ti uspeva!
cool-1.gif



Lep pozdrav, pa
roza.gif
!
 

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Mi kupujemo vedno namenske moke v Hoferju in so vse dobre, kupimo pa vse (enih 6 vrst če se ne motim), potem pa pečemo eno za drugo, da se ne naveličamo enega. Glede na to, kak so poceni, nam niti na misel ne pride, da bi sami delali mešanico, pa z nobeno ni problem s sušenjem, drobljenjem... Itak ga prej pojemo, preden bi se postaral
smirk-1.gif


Kaj se da spremenit? Marsikaj. Daš not posušeno čebulo, zelišča, sezam, olive, česen, čili... v glavnem ni omejitev. Nasvet pa je, da daj raje vodo/mleko na 30°C kot 20, ker bo kruh višji (nam se večkrat zalepi celo na pokrov).
 

MojcaG

Pripravnik
2. sep 2007
319
5
18
>Ima mogoče kdo tudi izkušnje s tem da ti aparat zgnete testo za potico ali štrudl?
>Zaželjeni tudi recepti.

Že tri leta zapored delam testo za potico v aparatu za kruh. Rezultat - odlično testo
grin1.gif


Recept sem uporabila kar iz spletne strani društva Gurman:

• 500 g moke
• 60 g masla
• pribl. 2 dl mleka
• 80 g sladkorja
• 2 jajci
• 40 g kvasa
• 1 vanilijev sladkor
• 1 žlička ruma
• 1 košček limonine lupine
• sol

Tekoče sestavine (mleko, jajce) in stopljeno maslo malce zmešam, dodam sladkor, vanilin sladkor, rum in limonino lupino. Vse skupaj dam v posodo avtomata, dodam presejano moko, na vrh pa v vdolbini suh kvas. Vklopim program za testo, in to je to
smile-1.gif


Nato se razvlja, namaže, da v pekač in se pusti, da še enkrat vzhaja. Nato v pečico, pa je
smile-1.gif


Recept za to testo je bil uporabljen za dve različni potici - jabolčna z orehi in letos makova.
http://www.gurman.eu/recepti.php?S=6&Article=1411
 

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Kar se mene tiče, je to tak kruh imenovan tudi kruh za lenuhe:) Sam vedno spečem kruh sam, več kot 5 minut dela ni z njim. Če želim zjutraj imet toplega, potem testo pripravim zvečer, pa ga pustim vzhajat do zjutraj. Drugače pa je kruhek spečt čist simpl. Rabimo
-pol kile krušne moke
-pol kocke kvasa
-4 ščepce soli:)
-vodo
-olivno olje

Vzamemo veliko posodo, vanjo stresemo pol kile moke. Kvas nadrobimo v majhno posodico, zalijemo s toplo vodo, narahlo posladkamo, da hitreje nabrekne. To se ponavadi zgodi v ene 10 minutah. Nato kvas zlijemo v na moko, dodamo ene četrt deci olivnega olja, 2 deci vode, posolimo in zmešamo. Po potrebi dolijemo več vode. Nato pustimo testo vzhajati, potem pa kruhek gre v peč. Za ene dobre pol ure pri 200 stopinjah.
 

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
slej kot prej boš pristala na 'pirpravlenih receptih' - torej kupiš pripravleno mešanico (Hofer, Spar) streseš noter, dodaš vodo (oz. mleko, ter mogoče košček putra) pa je zadeva zaključena.

Kruh pa njami! (Samo se splača delat polovične porcije, ker zadeva precej haja).
 

lemar

Fizikalc
8. jan 2008
406
57
28
Japs, namesto mleka kefir ali kislo mleko (1/2 tekočine), pa še malce olivnega olja in tudi jajce naredi svoje.

LP
 

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
eh, tut iz home-made mešanice se da čist dober kruh pripravit. Sicer se res včasih zgodi, da upade ali kaj podobnega, a to je pač vedno malce loterija, ker daš redkokdaj čisto enako mešanico. Pa sej kruh ni nič manj kruh če upade
smirk-1.gif
Je pa res ponavadi za to kriva voda (preveč vode).