>Ima mogoče kdo tudi izkušnje s tem da ti aparat zgnete testo za potico ali štrudl?
>Zaželjeni tudi recepti.
Že tri leta zapored delam testo za potico v aparatu za kruh. Rezultat - odlično testo
Recept sem uporabila kar iz spletne strani društva Gurman:
• 500 g moke
• 60 g masla
• pribl. 2 dl mleka
• 80 g sladkorja
• 2 jajci
• 40 g kvasa
• 1 vanilijev sladkor
• 1 žlička ruma
• 1 košček limonine lupine
• sol
Tekoče sestavine (mleko, jajce) in stopljeno maslo malce zmešam, dodam sladkor, vanilin sladkor, rum in limonino lupino. Vse skupaj dam v posodo avtomata, dodam presejano moko, na vrh pa v vdolbini suh kvas. Vklopim program za testo, in to je to
Nato se razvlja, namaže, da v pekač in se pusti, da še enkrat vzhaja. Nato v pečico, pa je
Recept za to testo je bil uporabljen za dve različni potici - jabolčna z orehi in letos makova.
http://www.gurman.eu/recepti.php?S=6&Article=1411