Ooooo, pujs te zanima, a ? To pa Sašo rad peče. Zelo rad imam pujsova rebrca, priprava pa je precej enostavna. Jaz jih posolim, popopram, posujem s suhim česnom, in ostalimi zadevami zelene barve, ki jih pač najdem na polici. Med njih spadajo timijan, origano, bazilika... Nima veze kaj, samo, da je zeleno. Potem pa u protfan in v peč. Zadeva se peče okoli dve urici, od tega jih jaz dobro uro pečem pokrite s folijo.
Zadeva je popolnoma enaka, če imamo namesto rebrc kos stegna, bunko, ali kak podoben kos mesa.
Zadeva pa je precej bolj zanimiva, če se na jedilniku znajdejo telečja rebra. Ta so precej večja, zato lahko mesarju naročimo, naj naredi žep, rebra pa nabašemo s filo.
Meso začinimo podobno kot pujsa - sol, poper, česen, zelene začimbe in kumina. Potem pa žep nafilamo s filo in zašijemo. U peč za 2-3 ure in njami
Kar pa se tiče file - bel kruh narežemo na kocke velike kubični centimeter. V posodi jih zalijemo z mlekom, tega mora bit toliko, da se lepo napijejo. Če ga je preveč, lahko kruh še vedno ožamemo. Potem vzamemo ponev, posteklenimo eno na drobno narezano čebulo, dodamo naseklajn česen in peteršilj, in imamo na ognju samo toliko časa, da zadiši. Potem vzamemo veliko skledo, vanjo damo kruhove kocke, zmes iz ponve, par jajc, in par žlic kisle smetane. Zmešamo, zadeva mora biti lepo kompaktna, če ni dodamo drobtine, pač po potrebi.
To je to, pa dober tek.