Recept za ubijalsko sangrio

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
V soboto imamo pri meni summer beach party (vsi pridemo v kopalkah in kratkih hlačah, zgoraj brez ipd),
navil bom gretje, dal še klimo na ful in pivo imamo na ledu, jezi me le sangria.

Torej prosim meni more čaga uspet, kako naredim ubijalsko sangrio, kaj se tiče sadja ni problem, lahko dobim
vse od manga do limet, bilokaj, ampak more bit pitno in ne premočno ker je to za babike. (no lahko je močno bom dve verziji zapekel)

Hvala za recepte, prilimam kako kul slikco ker se bo zajemalo iz lubenice in pilo iz ananasov in kokosov
smile-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Ti sprašuješ za bovlo ali sangrijo?

Za sangrijo rabiš pomaračne, limone, zanič rdeče vino, malce konjaka, mogoče cukr, vodo in to je to. Zmešaš tekočine (iz pomaranč in limon narediš sok) v kombinaciji da ti paše, postrežeš z kolobarjem pomaranče in slamico ter obvezno led.

raners

Majstr
4. mar 2008
2.824
442
83
Mi sangrijo ponavadi delamo na naslednji način:

-Nareži svežo sadje (banane, lubenico, ananas, jabolka, mango, itd.) na koščke in jih daj v posodo.
-V to posodo vlij navadno vodko (nekateri dajo rum)
-To posodo daj v hladilnik za nekaj časa
-Malo prej, ko pridejo gostje, pa v to posodo vlij še precej DOBRO OHLAJENEGA rdečega vina (lahko tudi bolj poceni), kakšen sok (pomaranča, ananas) in vse skupaj premešaj
-Nato sam probaj sangrijo, če je dovolj sladka (za probat daj tudi eni punci, ker one imajo drugačne zahteve) in če ni, dodaj sladkor in pomešaj. To ponovi toliko krat, da bo sangrija res pitna, predvsem za ženske
smile-1.gif

-Postrezi dobro ohlajeno in z dolgimi slamicami (in v velikih kozarcih, ki jih lahko tudi dekoriraš s svežim sadjem) (led ti odsvetujem, saj naredi sangrijo bolj vodeno, zato jo dobro prej ohladi)

Mi smo enkrat poleti imeli eno čago na prostem in smo delali sangrijo (70-80 litrov) in smo na sadje vlili stroh, absint, vodke in še marsikaj. Pijani smo bili čisto vsi (tudi vse punce, ki ponavadi ne pijejo dosti) že pred polnočjo, ampak RES pijani. Če hočeš pravo 'razpaljotko' (pripravi se za bruhanje večine ljudi), vlij na sadje prej omenjene žgane pijače.

Tudi ostali nam razkrijte, kako pripravljate sangrijo...

MlacomX, tebi pa želim čim bolj divjo zabavo.

Ajde, fajn se mejte.

Nazadnje urejeno: