Recept za pekočo salsa omako

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
8 rdečih ali zelenih pekočih feferonov, z odstranjenimi semeni, sesekljanih

2 paradižnika, drobno narezana

1 večjo čebulo, narezano

3 stroke česna, strte

140 ml svežega limoninega soka

40 g svežega koriandra
 

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
1 pločevinka paradižnika Natureta
½ žličke origana
1 žlička soli
2 stroka česna (fino mleta)
3 žlice rdeče čebule (drobno sesekljane)
¼ kozarčka peteršilja (sesekljanega)
zeleni čili
1 zelena paprika (narezana na manjše kose)
1 žlica kisa
malo feferona (sesekljanega)
sok ½ limone
 

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
10 habanero paprik
3 velike zrele paradižnike
1 / 3 skodelice čebule
¼ skodelice pomarančnega soka
¼ skodelice limetinega soka
1 žlička soli
2 / 3 skodelice redkvic, sesekljanih
2 / 3 skodelice kumaric, sesekljanih
1 / 3 skodelice koriander, sesekljan
3 žlice sveže mete, drobno sesekljane

1. Prerežite paradižnike na pol. Nežno stisnite, in zavrzite semena in sok, nato jih sesekljajte.