razpis deadline na soboto, vloga oddana v nedeljo

tac

Pripravnik
25. sep 2007
152
0
16
Lblana
Seveda, moral bi prej oddat...ampak je tko naneslo in...
Seveda je bila zavrnjena kot prepozna.
Samo zanima me ali je kakšna pravna caka za spodbijanje, ker:
Sklad ne dela ne v soboto in ne v nedeljo.
Nima ne poštnega nabiralnika, ne online oddaje. Oboje bi lahko oddal v soboto.
Torej ali je kaka možnost spoznati končni rok do sobote kot diskriminatoren in dovoliti tudi nedeljo ?
Ali sanja svinja kukuruz ?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Mislim, da sanja svinja kukuruz...

Pri javnih razpisih se prepoznavata dva tipa rokov:
- rok oddaje (ponavadi se v tem primeru šteje poštni žig)
- rok prejema (se šteje evidenca na vložišču).

Gledajoč rok prejema in rok oddaje (glede na to, kar si napisal) so se pri tvojem primeru po moje odločili pravilno, saj je v razpisih vedno navedeno "do določenega roka" in so vsi ponudniki imeli enake pogoje (ni mi jasno od kod diskriminatornost v tvojem razmišljanju.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Tudi jaz mislim, da je sobota dan, ko pošte delajo.

Ob nedeljah pa ne.
smile-1.gif

tac

Pripravnik
25. sep 2007
152
0
16
Lblana
Kaj pa vrtanje v to, da itak niso delal, pa nimajo omogočene online oddaje ?
Najbrž ne obstaja noben utemljen razlog, da bi mi morebitna pritožba uspela ?
K*rc, drugič bom bolš nastavil alarm ob opravilu
redface-1.gif
, predvsem pa dost prej.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Pravila so jasna. Če ti tako jasna pravila niso razumljiva, potem ti bodo težko zaupali izvedbo naročila, pa četudi je morda samo dobava 500 listov papirja A4.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
tu se popolnoma strrnijam s tabo. PRavila so jasna in ljudje so lahko naredili tako kot je bilo v navodilih/predpisih, to je dejstvo, tu ne boš kaj dosegel.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.370
6.153
113
Zakaj nisi oddal prej? Ne razumem ljudi, ki vedno lovijo zadnji možni rok.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Zakaj nisi oddal prej? Ne razumem ljudi, ki vedno lovijo zadnji možni rok.
Takšne vloge/prošnje niso zavrnjene zaradi zamujenega roka, ampak že v principu zaradi ne-želje po sodelovanju z ljudmi, ki kažejo značaj neodgovornosti, malomarnosti, ...

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Če gre za razpise Javne uprave ali kakih drugih projektov, katerih postopki naročanja morajo teči po ZJN-2 je razlog zamujen rok, saj lahko v drugačnem primeru revizija ugotovi nepravilnosti (in, če gre še za kaka EU sredstva lahko EU zahteva denar nazaj).

Želja po sodelovanju tu nima nič zraven...

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Če gre za razpis po ZJN-2 ali ZJNVETPS potem velja prejemna teorija in si popušil. Če gre za kako sofinanciranje potem bi utegnila biti tudi oddajna teorija (v konkretnem primeru bi verjetno bila sobota dan ko organ ne dela in se ti rok prestavi na konec prvega naslednjega delovnika (roki po ZUP-u) in imaš torej deadline ponedeljek do polnoči.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik KarEn pravi:
Če gre za razpis po ZJN-2 ali ZJNVETPS potem velja prejemna teorija in si popušil. Če gre za kako sofinanciranje potem bi utegnila biti tudi oddajna teorija (v konkretnem primeru bi verjetno bila sobota dan ko organ ne dela in se ti rok prestavi na konec prvega naslednjega delovnika (roki po ZUP-u) in imaš torej deadline ponedeljek do polnoči.

Ni čisto res... v razpisu lahko razpisovalec opredeli kateri princip bo uporabil.
In tudi pri oddajni teoriji ni važno ali organ dela ali ne ampak ali se da na dotični dan oddati ali ne.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Ni čisto res... v razpisu lahko razpisovalec opredeli kateri princip bo uporabil.
In tudi pri oddajni teoriji ni važno ali organ dela ali ne ampak ali se da na dotični dan oddati ali ne.

Ni čisto res: po ZJN-2 in ZJNVETPS razpisovalec (naročnik) ne opredeljuje principa, ker je ta opredeljen že v zakonu (prejemna teorija).
Sicer pa: napiši pritožbo, kakor sem razumel gre za razpis za sofinanciranje, ergo nimaš takse za revizijo, temveč uporabiš ZUP-ovski princip v pritožbi, pa je. Če rata rata, a ne?