Sam kupujem klasične Osram STANDARD. Sedaj se menda imenujejo "ORIGINAL LINE". Nekako najboljše razmerje med svetilnostjo in življenjsko dobo. Tiste ULTRA LIFE svetijo nekaj dlje, ampak manj intenzivno, čeprav skoraj nič slabše. So pa skoraj 2x dražje in ker mi je menjva enostavna, so mi nesmiselne. Tudi life v praksi ni "ultra".
Night Braker laser in podobne pa res zdržijo več kot polovico manj od standardnih, cena pa x4. Svetijo pa no ja, ne prav veliko bolje. Cifre +130% in podobno so za lase privlečene. Namesto 1500 lumnov imajo kakih 1750. Nekje sem zasledil izmerjeno cifro +19%.
Ostajam torej pri "standard", če bi mi bila menjava problem, bi posegel po ULTRA LIFE. Tudi Philips, Narva in GE bi si brez težav upal vgraditi, če ne bi dobil Osram. Še več, GE standard naj bi presegale kvaliteto Osram standard, vendar jaz jih ne zasledim. Glede svetilnosti bo pa katerakoli kupljena v EU svetila dovolj, saj po regulativi mora. Gledati pa je treba, da ima napis U, ki pomeni UV filter in še sedaj si nisem na jasnem, če to imajo vse. UV namreč poškoduje plastične leče.