Razlika med procesorjema in grafično?

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
Mi lahko kdo, ki se spozna na procesorje razloži,če je kakšna razlika med tema dvema procesorjema? :

gre se za prenosnik...

1. AMD Turion™ X2 Ultra ZM84 2.3GHz, 2MB L2 predpomnilnika, 65nm, 35 W
2. Intel Core 2 Duo T6500 2.1GHz, 2 MB L2 predpomnilnika, 45nm, 35 W

in še katera grafična je boljša? :

1.ATI Mobility™ RadeonŸ HD 4570, 512MB VRAM
2.NVidia GT-120M (512MB DDR2 VRAM)

številki 1 sta skupaj v konfiguraciji, prav tako številki 2. katera je boljša kombinacija?

hvala, lp
pozdrav.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
A gre za "isto" serijo/model prenosnika?

Ker pri obeh konfiguracijah gre za malenkostne razlike, za igranje iger ni primerna nobena, tako da bi sam gledal kaj dobis od "ostalega" v ohišju.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
oboje je kar bogo, verjetno se gre za prenosnike nižjega cenovnega razreda..rajši prišparat kak euro in kupiti nekaj boljšega, si človek vsaj prišpara živce, ker mu zadeve lepo delajo

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Jah za igre je res bolj žalost ... filmi bodo delal povsod, za internet in office pa ni pomembna ne grafična ne procesor, ker so razlike minimalne. Recimo SSD enota je za normalno delo z računalnikom največja pohitritev kar si jo lahko zamisliš!

Če bi sam izbiral bi izbral konfiguracijo 1., preprosto zato ker sem do sedaj vedno imel boljše izkušnje z navezo AMD+ATI kot z Intel+Nvidia ...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Res je, ampak za kaj takega, ko so filmi, internet, office..pa se ne rabi gledati grafično...se lahko kupi še cenejši prenosnik, pa bo enako hitro delalo.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz pa z AMD+nVidia.

Sicer pa zanimivo, da je bolj pogosta kombinacija AMD-nVidia kot AMD-ATI, pa čeprav je AMD lastnik ATI-ja.

Imaš drugače SSD v laptopu? Premišljujem o tem, da bi v svoj Acer Aspire One dal SSD, kupil sem namreč verzijo s klasičnim diskom.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
nikoli nisem imel problemov z intelom in nvidio, pa sem menjal že ene 10 generacij..amd in ati sploh ne povoham.

tema o SSD pa že obstaja, je bolje, če tam postaviš vprašanje, da se ne "zapaca" tale.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Jaz pa z AMD+nVidia.

Sicer pa zanimivo, da je bolj pogosta kombinacija AMD-nVidia kot AMD-ATI, pa čeprav je AMD lastnik ATI-ja.

Imaš drugače SSD v laptopu? Premišljujem o tem, da bi v svoj Acer Aspire One dal SSD, kupil sem namreč verzijo s klasičnim diskom.

Kar se tiče laptopov so več ali manj vse poceni zadeve z AMD procom tudi na ATI grafični. Višji rang je pa že druga scena ...

Sicer OFF:
V home laptopu imam klasičen vrteči disk in sem bil čisto šokiran, ko sem v vseh pogledih slabšem "netbooku" s SSDjem opravljal klasična "dela" (web, pregled in urejanje slik, office itd.). Skratka SSD (za netbooke in "poceni" laptope) se splača, je pa pametno prebrati prej kakšen članek o tem (težave, kompatibilnost z OSji itd.).

Kar se tiče desktopa, pa je razlika med kakšnim hitroletečim raptorjem in pa (poceni) SSDjem minimalna oz. ima vsak svoje prednosti in slabosti.

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
super ste se razpisali, hvala.
zmaga.gif

ja sicer gre za ta dva prenosnika ( ja darjan nista sonyja zato sta nižjega razreda). TO PA JE št. 2.

sedaj imam tudi 6 let starega asusa na amd platformi, pa nevem, nebi rad dal preveč dnara za prenosnik.....
torej ste bolj za 2. komplet kot za 1. ?

Nazadnje urejeno:

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Jaz pa z AMD+nVidia.

SSD za AAO je počasnejši od navadnega diska. Na njihovem forumu je cel kup tem o tem, SSD ni dorasel HDD, problem je v štekanju, ko gre za več kot en read/write request.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Za splošno počasno delovanje je kriv kontroler, za štekanje pa disk sam po sebi. To govorim za 4 oz. 8 GB verzije, ki so v AAO. Drugače obstajajo uporabni SSD diski, ampak ker je tu kontroler ozko grlo, drugega kot nekaj malega hitrosti ne pridobiš, cene so pa grde.
smile-1.gif

Idealka je met šikan SSD 8 GB, ki bi delal, kot se spodobi, HDD pa obdržiš za storage. AAO ma plac za oba diska.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
2 diska gresta not? Kak za vraga pa jim je to uspelo?

Drugače sem pa gledal, da ima še SDHC slot, verjetno je mišljen kot storage pri SSD verziji?

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Kolikor me spomin ne vara, se HDD montira na levi, SSD pa na desni strani.

www.aspireoneuser.com prečekiraj, nekje je celo tema, da se je en trudil s tem. Fizično gre BP montirat oba diska v talerček, s tem da nič ne profitiraš od SSD.

Meni je AAO praktično padel v roke in nisem mel kaj zbirat konfiguracije, sem se pa hitro pomiril, ko sem videl težave s SSD.
Sem mel že nemalo grdih situacij z njim pa je disk še zmeraj ok. O bootanju pa ne bi, ker se mi ta mala piksna boota prej kot katerakoli kišta doma ...