Razlika Garmin 1390T, 1390Tpro in 1390T premium

MiKi5

gps navigator
20. sep 2007
652
0
16
Ljubljana
Živijo.
V sloveniji je naprodaj model Garmina 1390T premium, ki stane ca 210€.
Link: http://www.garmin.si/view_product.php?product=010-00782-04&cat_id=68

Zanima pa me zakaj te naprave v Nemčiji ni navoljo, kjer prodajajo samo 1390T s klasičnim TMC sprejemnikom in model 1390T pro s TMCpro sprejemnikom.
Link: https://buy.garmin.com/shop/shop.do?cID=134&pID=32700

Cena v nemčiji je namreč konkretno nižja, zato se sprašujem zakaj bi človek kupil nekaj pri nas, če tega ne potrebuje.
Oziroma, ali je SPLOH kakšna razlika ali je ta premium samo izgovor za dražjo ceno?

Hvala

Lep pozdrav,
MiKi

Nazadnje urejeno:

daltonix

Pripravnik
6. okt 2007
115
0
16
Beseda PREMIUM pomeni da dobiš premium naročnino za TMC, naprava pa je ista, Pri tej naročnini dobiš več TMC podatkov (seveda, tam kje so podatki na voljo), npr. poleg tega da te obvesti o tem da je pred tabo zapora ceste, obvesti te tudi kolk je čakalna doba, obvešča te tudi o stanju na cesti (poledica in podobno)

s_samotar

Fizikalc
5. feb 2010
556
91
28
Citat:
Uporabnik daltonix pravi:
Beseda PREMIUM pomeni da dobiš premium naročnino za TMC, naprava pa je ista, Pri tej naročnini dobiš več TMC podatkov (seveda, tam kje so podatki na voljo), npr. poleg tega da te obvesti o tem da je pred tabo zapora ceste, obvesti te tudi kolk je čakalna doba, obvešča te tudi o stanju na cesti (poledica in podobno)
Ta premium naročnina če Garmina kupiš v Nemčiji potem velja sam za nemčijo ali tudi za SLO in ostale države ki majo TMC? Mal več info o tem... ni mi jasno.

kurjac

Pripravnik
14. sep 2008
66
0
6
NM
Pred kratkim sem nabavil ta model in že ima nameščeno naročnino za SLO tako, da imaš en posel manj z iskanjem ustrezne kode.

scania

Pripravnik
27. jan 2008
350
5
18
ACTROS 1851
je pa v nemčiji zihr cenej kot pa pr nas..preverjeno!!!

sam za info model: 1350T je v nemčiji 140e v media marktu!

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Premium prometne informacije se od brezplačnih razlikujejo po hitrosti osveževanja podatkov ter po bolj podrobnem opisu prometnih razmer. Tako so vam na voljo tudi informacije o vremenskih pogojih (zmrzal, mokra cesta...), času čakanja v zastojih in drugo. Naprava že omogoča prikaz prometnih informacij za Slovenijo.
(Vir: Garmin.si)

LP

Nazadnje urejeno:

fanko

Zelenc'
23. jan 2010
12
0
1
Citat:
Uporabnik Frko pravi:
Premium prometne informacije se od brezplačnih razlikujejo po hitrosti osveževanja podatkov ter po bolj podrobnem opisu prometnih razmer. Tako so vam na voljo tudi informacije o vremenskih pogojih (zmrzal, mokra cesta...), času čakanja v zastojih in drugo. Naprava že omogoča prikaz prometnih informacij za Slovenijo.
(Vir: Garmin.si)

Kaj pa tisti, ki so se registrirali pred 30.04.2010. Ali imajo premium ali navaden TMC?

LP

danijel8

Pripravnik
2. nov 2010
199
8
18
Meni je jasno, kakšna je razlika med navadnim in premium sprejemnikom. Zanima me kakšna je razlika med PRO in PREMIUM sprejemnikom. V tujini namreč opažam, da p v kompletu z napravo prodajajo PRO sprejemnik.

Podobne teme