Razlika: 307sw vs. 308sw

pinKING

Pripravnik
1. sep 2007
522
8
18
ORANGEland
www.trenutkiveselja.si
Pozdravljeni,

Zanimajo me praktične izkušnje
cheer.gif
če jih ima kdo, razlika med voziloma:
- udobje (hrup,itd)
- upravljanje vozila -(podvozje, volan)

Ali se splača toliko več dat za 308 ali se da preživet z 307?

Agregate približno poznam, zanesljivost je pa verjetno malo odvisna od sreče
cool-1.gif

Hvala

pinKING

Pripravnik
1. sep 2007
522
8
18
ORANGEland
www.trenutkiveselja.si
Ok, saj to vem
cheer.gif
? Vsec mi je udobje in voznja. Recimo ce 307 ni bisvteno slabsa in predvidevam da ni, bi potem raje vzel 307. Agregat 1,6 bencin je pa itak verjetno neka zlata sredina? Dizel mislim, da ni rentabilen.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Plus 308 je, da si lahko vzameš 1,6 THP, pa imaš zmogljiv, a tudi varčen agregat. Velik plus 308 so novi menjalniki (pri starem imaš ves čas občutek, da bo kaj razpadlo), sedi se precej bolje, prtljažnik je nekaj večji (se mi zdi) ... Pri varnosti je tudi korak naprej, zvočna izolacija je boljša ...
Skratka, ima svoje prednosti. Ampak je pa takoooooooooo grd ...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:pa pižo, torej redni in izredni obiski pri mehanikih, serijsko
wink-1.gif
Možno, da tudi res, ampak vem za dve štiri leta stari 206-ki, kjer ima ena 95.000 km, druga pa nekaj manj in še ni bilo niti izrednih obiskov, niti izrednih posegov med rednimi obiski.
Tisto, kar imamo v glavi iz ne vem kakega vira (tudi jaz načeloma ne cenim te znamke), ne velja za prav vsak model neke tovarne.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
vem za dve štiri leta stari 206-ki, kjer ima ena 95.000 km, druga pa nekaj manj in še ni bilo niti izrednih obiskov, niti izrednih posegov med rednimi obiski.
Mi smo 206-ko prodali po 4 letih in borih 40k km, ker je bilo z njo toliko problemov....
Pred 25 leti smo imeli manj problemov s stoenko kot pa pred parimi leti z 206-ko.
grin1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Lej, te spremljam že nekaj tem...
Kaj konkretno imaš proti francozom?
Koliko si jih že imel v lasti?
Koliko od njih je bilo tvojih od začetka (novo vozilo)?
Koliko si TI imel izrednih servisov na SVOJIH FRANCOSKIH vozilih?
Koliko od teh vozil si redno vzdrževal, tako da lahko z gotovostjo trdiš da je problem nekvaliteta/izredna okvara?
Če boš že govoril o vozilih strica/moža/prijatelja, a bi dal roko v ogenj, da so vzdrževani "by the book"?

Če ne izpolnjuješ teh pogojev, POTEM PA ENKRAT ZA VSELEJ STF s svojim nabijanjem!

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.726
113
uuuuuu, vidim logicno, na zulj smo stopli, tip ki se je zajebal s senikom, zdej tezi tistim ki se ucimo na napakah drugih.

dejstvo, francozi niso zanesljivi.... a moramo povrsti zacet nastevat...
Sam si osebno nisem lastil francoza, razlog beri zgoraj, in verjetno si ga tudi nikoli ne bom, je dosti boljše alternative ce smo ze pri tem a ne.
zdaj pa o oizkušnjah meni bližnjih...
Renault: prva generacija clia je se bial vredu, potem pa so se zaceli polomi, recinmo precedesn je bil takrat novi (ta grdi megan) ki je vsak ki je novga kupil, zagotovo ostal na cesti..hvala bogu za garancije... poznam par znance so hitro nove megane menjali...tako pac to gre. Da ne govorim o lagunah in velsatisi... Senika pa ima en moj kolega, novga, zanekrat se gre, enga pa imamo v širši familji, zaenkrat se gre, ampak dvomim da bo dolgo slo, je komaj kakšen mesec.
Peugeot: parkle stra, kar od vseh modelov... od samega zacetka dalje od 1980 dalje... crkuje vse po vrsti, najbolj smesne so pa izpovedi serviserjev, imam kolega ki dela na pizoju, LOOOOL kaj to vse ne povejo... polizdleke dobijo ze iz tovarne jih dva dni sraufajo iz dveh sestavjo enga, da se lahko stranka domov odpelje,.
moj dober kolega, ima p206, vsake pol leta major napaka, mu je pol stevcev odpovedalo, mu je mehanik na uradnem servisu rekel, naj se kr vozi, ker mu bo se pocas druga in se ne splaca zdej menjavat LOOOOL, no cez pol leta mu je res se druga, tako da mehanik nabijal. A ti še povem kakšne prigode od kolega, ki vozi tesnte pizoje? ni eden ni brez napake (laight šovi) pa so novi avti...velike tezave tudi s klimami. NOVI:
Citroen: cez njih pa nimam kaj dost za povedat, ker ima zlahta vse modele od BX dalje, pa noben ni imel nekih tezave...prav zanimivo. So se pa res zelo zelo lepo in malo vozli.

Mislim da sem bil dovolj izcrpen. In ni sanse da me prepricas v nakup Renoja še huje pa Pižoja... ce ib mi roko zvijali bi mogoce C5 kupil, pa še to ne prve modele, ampak tega zdajšnega...

Pač rad poslusam kaj mi drugi povejo in naredim sliko...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Citat:
Sam si osebno nisem lastil francoza

S tem si povedal vse.

Meni osebno so vsi avtomobilski proizvajalci dovolj dobri (OK, kakšenga Kitajca tudi jaz ne bi kupil) in ne bi si upal trditi, da proizvajalci iz države X ne znajo sestavit solidnega avtomobila. Da pa bi ocenjeval znamko po izkušnjah lastnikov, katerih velika večina nima denarja niti za pošteno vzdrževanje, kaj šele za nakup preverjenega (ali celo novega) avtomobila, pa se mi ne zdi smiselno.

B.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Dej to jutri mal v vrtcu povej LOOOL
A te še mamica ni prišla iskat?
evil.gif

Povedal si več kot vse. Človek teorije si... Tako kot jaz lahko nabijam, da so Audiji slabi, pa bemfli, pa... Osebni pa si nisem lastil nobenega...
stupid-1.gif

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
No, če že tako nekateri pljuvajo čez Peugeote: moj 307SW ima zdaj 75000 km, povprečje porabe (1.6l bencin) je 7,8l/100 km (stanje v zadnjih 3500 km, ker števca nisem resetiral). Do zdaj je bil le na rednih servisih. Jaz sem z njim zadovoljen.
LP!

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
Dejstvo je, da te bo vsak popluval če boš samo omenil, da hočeš kupit francoski avto ali korejski češ, da so to navadna jajca povrhu tega pa takšna oseba, ki se najbolj buni oz. je glasna si teh avtomobilov najverjetneje nikoli ni lastila. Sam sem vozil že od nemških, korejskih, japonskih, in tudi francoskih avtomobilov katerega mam v lasti sedaj pa še Peugeot je. Pa ne mislit, da sem eden izmed tistih, ki govorijo kako so vozila tiste znamke ki jo vozijo itak najboljše, verjemite mi, da znam marsikaj tudi pograjat. Do sedaj sem mel najmanj problemov (v bistvu nikakršnih) verjeli ali ne z Daewoo-jem prav tako foter pa čeprav nekateri pravite, da nič ne velja. Sedaj si že tri leta lastim Peugeota 406 letnik 1999 ,prevoženih 160000 km in tudi z njim še nisem bil na izrednem servisu, toliko v vednost. Totalno nasprotje je stricov sedaj že dve leti star pasat s katerim je vsakih 14 dni na izrednem servisu. Zavedati se morate tudi nekaj, da pri vsaki znamki vstopni modeli avtomobilov niso nevem kaj glede kvalitete izdelave in zaneslivosti! Tolk o tem. Tistemu, ki pa je spraševal o razliki med 307sw vs. 308sw pa boš prej dobil odgovor tukaj: www.pugi.si Lep pozdrav !

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.726
113
to je znano da imajo korejci najmanj tehnicnih problemov, in je tudi res, vsaj po izkusnjah znancev... bolj ej problem ride comfort in izdelava ter materiali
wink-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Mi lahko poveš eno znamko, za katero bi ti presodil, da jo je vredno kupit? Francozi pol pravš da ne.... Korejci so sicer vzdržljivi ampak so jajca, ker nimajo lepe plastike. Američani so verjetno v istem razredu glede na to, da ne dajo ravno veliko na kvaliteto izdelave... Kaj ti še ostane? Pa ne mi zdej z Nemškimi avti vn pridt, ker to, da je treba na zadnji faceliftani A4 po enem letu menjat ležaje ni ravno kakšen biser. Da ne govorim o ceni servisov.....

Ti boš verjetno kar peš hodil....

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Tudi sam se to sprašujem, saj tu na forumu vsak nov avto spluvajo v nulo. Bom ostal kar na Hyundaju, novi bo i30 cw
cheer.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.726
113
ford, japanerji, ceprav niso nic posebnega, opla bi se izogibil, premium znamk tudi, ker pac novotarije prinesejo servise.... novodobni korejci so pa ze pocasi tukaj, o tem ni dvoma. S tem nimam v mislih chevija
smile-1.gif
))
alfe bi se izogibal v loku, lancia ne vem, vcasih je bila boj škart...nove itak niso kej prida vizuelno... tud nimam podatkov kako je s fiatom, Stiloti so ga kar lomli, vsaj bencinarji 1,6 poznam dva primera osebno, ...
tako da neke strašne izbire ravno ni...

o renoju pa ze v eni drugi temi, so ti lepo povedali..se ne bom ponavlal..to so pac moje izkusnje..hecno je da ste (so) renault farerji ko bmwjaši, zagovarjat svojo rangljo do kri.