No pa imam dodatna orožja in znanja za pogajanja. Naj samo povem, da nič ne bomo podpisovali in sestavljali sami, vedno z agencijo in/ali pravniki. Toliko že vemo.
Ceno o dolgu sem dobil iz ZK, sedaj mi je jasno da to ne morejo biti točni podatki. Od agencije bomo prosili za poštemplano izjavo o dolgu na tisti določeni dan.
Lastnik bo moral kontaktirati banki, da izdata izbrisne pobotnice, da smo mi ziher, da po poplačilu dolgov banka da roke vstran.
Od lasnika moramo dobiti zemljiško pismo, tako vemo, da je dolg poplačan. Če zemljiškega pisma nima, dolg še vedno obstaja in stanvoanja seveda ne bomo kupili, saj ne bomo kupili zraven še dolga.
Ko bo vse tole na papirju pri nas, s štempli in podpisi, se pogovarjamo o ceni. Trenutno me najbolj skrbi zemljiško pismo, po spletu berem, da ni bil še noben obsojen za nategovanje banke s tem načinom in da nihče ne odgovarja. Za GURS vem da nima aktualnih podatkov oz. bi bili določeni s hišami pogati ker so jih ocenili tako visoko, no določene tudi prenizko. Interesantno da agentu ni za znižanje cene, kljub temu, da jim teče v grlo že voda in lahko gre vsak čas na dražbo. Pohlep?
Mislim da sem dobil nekakšen okvir, kaj se pričakuje in kaj lahko zahtevamo. Ni pa mi jasno, kako so banke lahko kar posojale denar, če je bil že krepko v dolgovih, potem pa še 120k€.
No provizija je celo brez DDV, še to. No saj si zaslužijo če tole speljejo kot je treba, vendar mislim, da bo treba sodelovati še s pravniki, saj za vse nima pooblastil. Mislim da sem bral za tole pobotnico, da ne more urejati podatkov na ZK, da mora odvetnik ali pa notar.
Zaenkrat hvala, če pa kdo misli, da je kaj pozabil in da bi še dodal kakšno dobronamerno opozorilo, pa kar. Se oglasim, če še potrebujem kakšen podatek.