Raziskave...

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
...o tem koliko se posamezni avti kvarijo ipd. ala tole (pač prvi zadetki v googlu) Katere so kaj verodostojne? Se mi zdi, da sem enkrat na mail dobil celo neke podatke iz slovenskih servisov. Če ste o tem že pisali, pa prosim za kakšen link do teme.

Hvala!

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Tole sm dobil na mejl

Priponke

• 1112676-zanesljivost_avtomobilov_2011.pdf
    397,4 KB · Ogledi: 557

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
hysterical-1.gif
zakaj bi kupoval prestižni razred če je vse zanič

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Citat:
Uporabnik Robbit pravi:
...o tem koliko se posamezni avti kvarijo ipd. ala tole (pač prvi zadetki v googlu) Katere so kaj verodostojne? Se mi zdi, da sem enkrat na mail dobil celo neke podatke iz slovenskih servisov. Če ste o tem že pisali, pa prosim za kakšen link do teme.

Hvala!

Najverjetneje nobena ni nepristranska. Dejstvo je, da s statistiko lahko podatke prikažeš na takšen način kot si to sam želiš ali kot to želi naročnik. Samo druge metode uporabiš. Tisti, ki redno uporabljajo npr. SPSS dobro vedo kako se to dela.
grims-1.gif

Tudi podjetje, ki želi neko tezo statistično potrditi pa čeprav ni čisto tako kot si zamišljajo (in to dobro vedo), bodo prikazali podatke na tak način, da bo nakoncu vse videti skladno in tako kot so si zadali.
smirk-1.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Statistika je točno zbiranje netočnih podatkov.

Samo to so samo avti iz uradnih servisev...kaj pa uni na črno..................mislim ,da se nekako ne da tega realno določit kaj in kako.