Radio...vsakih 10 minut Taylor Swift - Blank space

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Menjam postaje na random, rekord mi je bil da sem v istem času na treh postajah slišal ta komad. Na random postaji imaš recimo 80% možnosti da v naslednjih 15 minutah slišiš ta komad. Kar je najbolj strašljivo je to, da tole traja že več kot pol leta....v čemu je fora? Tudi recimo da si die hard fan od Taylor, mislim da ti presede isti komad 3x na uro? Zakaj posiljujejo z enim in istim komadom?

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Malo počakaj, da sprejmejo novi zakon o kvotah pesmi na radijskih postajah, boš lahko poslušal še marajo bolj pogosto.
evil.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.724
6.499
113
Citat:
Uporabnik virtuoz pravi:
Malo počakaj, da sprejmejo novi zakon o kvotah pesmi na radijskih postajah, boš lahko poslušal še marajo bolj pogosto.
evil.gif
Po trenutnem predlogu zakona pravzaprav ne.
grims-1.gif

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
In potem ti ropotac na radio ena se vsakih 7 minut ponovi vremensko napoved in na pet minut ponovi stanje na cestah in to se ponavlja in ponavlja....ubogi zaposleni na pumpah,trgovinah .... kjer imajo nastavljeno na te radijske postaje. So te radijske postaje res ustvarjene za slaboumne da to vreme ponovi po 10 x na uro ?

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
VAL202 ne prebavljam, ARS ni moj stil, SI mi ne sede, Ognjišče tudi ne, Veseljak me ne privlači, Rock radio je kul samo pri enih komadih se tolk derejo da bi se pod LPP vrgu, antene ne poslušan in je nikoli nisem ker jo ne morem, mi ne lovi, salomon tup tup cel popoldan ne paše...kaj mi ostane? Pa da vsaj lovi OK, ne da za vsakim kucljem šumi. Ker ravno spet poslušam da ima blank space in da bo napisala moje ime...za žile rezat.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Uf, tezka bo... Mislim da si ostal brez izbire... Drugace pa najbolje v slo lovi ognjisce. To ujames povsod

nik88

Pripravnik
28. maj 2015
231
0
16
Glasbene hiše periodično najemajo raziskovalne hiše, ki v njihovem imenu izvajajo ankete o poslušanosti glasbe. Anketiranci dobijo v poslušanje par sto komadov in ocenijo, katere komade bi večkrat slišali in katere manj (ja, tudi sam sodelujem pri raziskavi).

Če sva jaz in ti naveličana Taylor Swift, Rihanne, Lady Gaga.... še ne pomeni da je anketirana populacija tudi naveličana. Ni tukaj nekih želja glasbenega urednika ali želja Denisa Avdiča. Gre se za pure marketing s pomočjo statistike. To je to.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Ko smo ravno pri radijih, mi lahko kdo pojasni, zakaj še vedno npr. na valu žlobudrajo temperature po celi sloveniji, pa tudi na drugih.. mislim, tisti trije, ki jih to dejansko zanima, si menda to lahko pogledajo na netu?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Ko smo ravno pri radijih, mi lahko kdo pojasni, zakaj še vedno npr. na valu žlobudrajo temperature po celi sloveniji, pa tudi na drugih.. mislim, tisti trije, ki jih to dejansko zanima, si menda to lahko pogledajo na netu?

Zakaj bi potem sploh novice imeli? Tistega ko zanima, si lahko na netu pogleda. Pa vremensko napoved, stanje na cestah... Komade imaš pa tudi na Youtubu, pa bi tišino vrteli.

OK ono naštevanje vseh krajev na RTV programih priznam, da je res mimo, pa itak polovica temeratur +-1 stopinjo
tongue-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik nik88 pravi:
Glasbene hiše periodično najemajo raziskovalne hiše, ki v njihovem imenu izvajajo ankete o poslušanosti glasbe. Anketiranci dobijo v poslušanje par sto komadov in ocenijo, katere komade bi večkrat slišali in katere manj (ja, tudi sam sodelujem pri raziskavi).

Če sva jaz in ti naveličana Taylor Swift, Rihanne, Lady Gaga.... še ne pomeni da je anketirana populacija tudi naveličana. Ni tukaj nekih želja glasbenega urednika ali želja Denisa Avdiča. Gre se za pure marketing s pomočjo statistike. To je to.

Točno tak in čeprav se zmeša vsakomur, ki 'mora' eno in isto postajo poslušat v službi, so takšne še vedno najbolj poslušane. Skladbe Blank Space so sedaj naveličani že čisto vsi, ampak v času delanja ankete še niso bili, potem pa na 2-3 mesece zamenjajo playlisto (ker takšne raziskave seveda stanejo), tiste najbolj predvajanje gredo eno stopničko nižje, na vrh pridejo novi 'hiti' (nekaj, kar je izšlo včeraj je danes že svetovni hit...
bonk.gif

Mi pa sicer nikoli jasen izbor teh pofl instant hitov, ker Taylor Swift, Britney Spears itd. je glasba za mlade, mladi pa radia sploh ne poslušajo več (razen v službi prisilno). A imajo v raziskave vključene samo mlade ali kaj? Ker si ne predstavljam, da bi en sam 30+ letnik rekel 'Blank Space je pa dober, predvajajte ga'
tongue-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

na slo1 imas pri jutranjih porocilih (6am) temperature po evropi. tam bi ti zivcnega fasal. nasploh ste vedno bolj zivcni ljudje. a je tezko premakniti potem na radio 1, ki je bolj ciljna publika povprecnemu alterasu? ali pa preprosto ugasnes oz. zalaufas mp3 kljucek.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
KZS
meni je fajn da povedo temperature. jih samo poslušam mi jih ni treba iskat po internetu.

in drugače taylor swift nebi poslušali, ostala glasba se vam tudi ponavlja, finte voditeljev so jebeno tečne, temperature sploh ne veste zakaj povejo... am zakaj se potem nekateri sploh mučite s poslušanjem radia?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

na slo1 imas pri jutranjih porocilih (6am) temperature po evropi. tam bi ti zivcnega fasal. nasploh ste vedno bolj zivcni ljudje. a je tezko premakniti potem na radio 1, ki je bolj ciljna publika povprecnemu alterasu? ali pa preprosto ugasnes oz. zalaufas mp3 kljucek.

Aja ofkors napaka je v meni, ker mirno ne poslušam zanič program, ki ga itak sponzoriramo davkoplačevalci. Tako razmišljanje si lahko špogajo le v tovrstnih ustanovah.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Da se vsi sekirate preveč o tem in onem ... začnite poslušat hrvaške radie, ki lovijo po celi sloveniji, pa boste potem očitno bolj srečni, zato ker so pač hrvati ... tako kot ... vedno manj slovencem leži domača glasba, ker je severina boljša za njih in ostali južni pevci... torej, mogoče boste polek severine in ostale južne oz cigu migu glasbe še bolj srečni z južnjaškimi radii.

Meni je Radio 1 dober, Val 202, Radio Ptuj, Radio Veseljak. Ne maram pa Radia Maxi, Radia Pohorje in ostale, kjer je vsaka druga pesem južna! 100x raje silšim 20x na uro to Taylor Swift kot pa južno pesem.

nik88

Pripravnik
28. maj 2015
231
0
16
Se strinjam da je za nas alter / slo-tech / dnevne poslušalce....absolutno preveč tega ponavljanja....
Ampak še enkrat: alterjevci nismo celotna statistika, da bi bili relavantni za komplet playlisto radio glasbe.

Smo le eden od mnogo mnogih v statistiki. In noben nas ne bo jemal resno, ker smo le en parameter v statistiki. Eden od tisoč ali še manj...

Smo tehnično napredni na tem forumu, torej si, statistično gledano, prednaložimo komade vnaprej / jih predhodno poslušamo / youtube naložimo. Nismo pravilna vzorčena populacija, ker v povprečju, večina folka ki posluša radio, si ne nalaga v naprej torrente/youtube da se jih naveliča.

Za pravilno populacijo morajo anketirati vse sorte ljudi, starosti, spolov, željenih glasbenih žanrov....jap tudi stare mame.... zato pa pride do tega, da smo mlajši naveličani določenih komadov, medtem ko se pa drugi populaciji zdijo povsem novi in fancy.

Torej,

tačas ko eni pizdimo čez ponavljanje krojač swiftove, se drugim zdi kot nov blažev žegen.