Radio ura

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #9334
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik #9334

Torej naša radio ura bi naj bila krmiljena iz Frankfurta in prikazovala točen čas za naš poldnevnik, torej GMT -1.

Ko prehajamo iz poletnega na zimski čas in obratno, torej 2x na leto, ima zadeva težave dva do tri dni, da se nacilja, pred letom 2009 tega ravno nisem opažal, sedaj pa zelo izrazito.

V četrtek zjutraj je bila 3 ure v zaostanku, včeraj isto, še opolnoči je kazala kot 21. uro zvečer. No, danes zjutraj je pa vendarle bilo prav.

Ali ve kdo kaj več o tej zadevi, človek dobi občutek, da ni več zanesljiva, ...
tongue-1.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Se strinjam - verjetno je baterija v kurcu in zmore le še prikaz na LCD-ju (ki ima dokaj majhno porabo), dočim vezja za sinhronizacijo (ki se izvaja na vsake tolk cajta, ne stalno) pa ne več.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik Benady pravi:
zamenjaj baterijo

Sem, že nekajkrat, pa ni nič drugače. A je še kdo opazil tole dogajanje? Če ne, jo bom vrgel na gnoj.

Hec je, da jo matra ob menjavi časov iz poletnega na zimski in obratno, vmes pa v bistvu ne. Do zadnjič, v četrtek. Zato sem sklepal, da je problem v Frankfurtu. Sedaj je pa postalo sumljivo.

Nazadnje uredil moderator:
I

Izbrisan uporabnik #9334

Sem jih za vsak slučaj pravkar zmeril, so dobre!

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.354
9.595
113
EU
Zamenjaj položaj ure, da bo hrbtni del (antena) obrnjen proti oddajniku.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.356
6.146
113
Jaz sem jo parkrat dal na okno, ko se kljub novim baterijam ni hotela sama nastaviti. Potem je bila spet točna.
crazy1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
zamenjaj baterijo

Sem, že nekajkrat, pa ni nič drugače. A je še kdo opazil tole dogajanje? Če ne, jo bom vrgel na gnoj.

Hec je, da jo matra ob menjavi časov iz poletnega na zimski in obratno, vmes pa v bistvu ne. Do zadnjič, v četrtek. Zato sem sklepal, da je problem v Frankfurtu. Sedaj je pa postalo sumljivo.

Pa kaj je res tak hudo, če nekaj dni v letu ne kaže prav, da bi jo vstran vrgel? Je to edina ura v stanovanju.Nimaš nobene zapesne ure, mobitela?

Ker si baterije že menjal in se zadeva ni popravila, se uri morda izteka čas
evil.gif
Pusti dok dela, pol pa recikliraš pa je.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Jaz sem jo parkrat dal na okno, ko se kljub novim baterijam ni hotela sama nastaviti. Potem je bila spet točna.
crazy1.gif

Hvala, bom poskusil naslednjič, morda je res to.

@ rawr : če približno veš, kako delujejo ure v računalniku, telefonu, fotoaparatu, potem jim pač ne moreš zaupati. Od teh je še najbolj zanesljiva navadna elektronska ura na frekvenco 50 Hz iz el.omrežja. Radio ura iz Frankfurta naj bi pa bila standard.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Kot rečeno, se ura ne sinhronizira stalno, ampak samo vsake toliko. Na uri imaš funkcijo, da jo prisiliš, da se sinhronizira at takoj (sam zato je treba prebrat navodila za uporabo
evil.gif
).

I

Izbrisan uporabnik #9334

Navodila? Misliš tisto 100 x prefotokopirano fotokopijo na A6 ali celo A8 ... formatu?
smile-1.gif
... , - originala pa nikjer?!

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Puščaš mobitel mogoče kje v bližini ure?

Ena moja radijsko vodena budilka, je takoj zgubila signal, če si mobitel pustil v radiju 1m od ure.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Imam podobno uro in ni bilo problemov.

Včasih rabi dlje (10 minut recimo ali tudi več) za sinhronizacijo, ampak se nisem poglabljal.

Kaže točno. (te dni in tudi prej)

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik Gox pravi:
Puščaš mobitel mogoče kje v bližini ure?

Ena moja radijsko vodena budilka, je takoj zgubila signal, če si mobitel pustil v radiju 1m od ure.

Ja, to pa!
grin1.gif

Pol metra stran imam regal za filanje telefonov. Ko se ji bo naslednjič zmešalo, bom poskusil.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
ksz

za točen čas zadošča ta stran: KLIK

Mater je natančna stran:

''Your clock is 3.1 seconds behind.''

Pa mi letijo sekunde enako kot na tej strani
bonk.gif
Your time is exact!
The difference from Time.is was +0.001 seconds (±0.067 seconds).
aplauz.gif

edit: pozabil pa napisati...
Kot so napisali, lahko kaksna el. naprava moti sinhronizacijo. Imam tudi sam probleme z eno uro, ki se jih obcasno zmesa. No, vsaj minute kaze prav
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
ksz...

Kakšna kvalitetna termoband okna tudi znajo delati problem signalu.
Npr., DVB-T sprejem na sobno TV anteno pri takšnih oknih ni mogoč. Moraš imeti odprta vsaj balkonska vrata.