Nekaj sem se še spomnil. Dvomim, da imajo povprečni avtoradii za 160 EUR tudi kakšen spodoben predpomnilnik, da bi lahko rezal tišino kot npr. winamp. Princip je itak jasen - ti določiš limit na minusu dB, od koder naprej ti naj v primeru nižje jakosti od nastavljene reže oziroma 'skipa' tisti del. Za to obvezno rabiš vsaj nekje 10-20 MB prebuffera za moje pojme, ker lahko imaš 40s grindcore komad ali pa nek 30-minutni drone; in je razlika. V bistvu the more the better. Najprej da ti bere nekaj frejmov prvega komada, potem začne prebufferat drugega, začne delat crossfade s prvega na drugega in vmes preskoči tišino na koncu/začetku komada.
Do zdaj sem uspel 'testirati' dva radia, pavza pa je daljša, kot če recimo MP3 predvajaš brez crossfada in silence-cutterja v npr. winampu. Imam občutek, da običajni avtoradii loadajo mp3-je sekvenčno. Ko se prvi konča, drugega zloada tistih nekaj KB, prebere še polsekundno tišino in komaj potem začne špilat. Moja opažanja ... Tako to potem lahko nanese recimo tudi 0,8s (zmišljujem si) realnočasovne pavze.
Zasnova je lahka, če pa to kdaj implementirajo pa povprečnemu petelinčku s fancy nalepkami in slikami svojega radia, ojačevalca in vuferja na prvi, drugi in tretji rojstni dan, ki si jih lepijo taki modeli po avtih, ne bo niti mar, ko bo enkrat vžgal en dober dojče diđej bobo rimiks in potem po dveh minutah šalta naslednji komad z oberkrajner pridihom. Važno, da tablice pojejo.
Consumer electronic is only for masses, not individuals.