Radiatorske cevi in luči

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Jaz bi pa prosil za nasvet in sicer me zanima ali lahko v določenem delu stanovanja, kjer imam radiatorske cevi napeljane po sredini prostora 15 cm pod stropom zakrijem z recimo skatlo iz gips plošče in na vsake toliko dam v to škatlo luči.
Teoretično bi že šlo, ampak me zanima, ali bo vročina škodovala lučem in obratno. Ali bi moral cevi najprej zaščititi s čim in ali obstaja kakšna drugačna boljša rešitev?
Upam, da sem razumljivo napisal
smile-1.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
lahko komot zapreš cevi neglede kakšne so lahko pa jih tudi izoliraš da ne boš grel plafona in soseda gor .jaz jih bi izoliral saj tako malo prišparaš pri toplotnih izgubah ki nastajajo če so cevi obložene z gips ploščani

pozdrav.gif

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Aha... glede soseda ni problem, zgoraj je tudi moje, bolj me je skrbelo, ali bo vročina cevi zraven luči ok, da se ne bi slučajno pregrevale in pocrkale. Ja, cevi pa so železne...

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Luči še nimam... če bi to sploh bilo možno bi jih nabavil in seveda, če mi kdo lahko svetuje kakšne bi morale biti...

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
A si kdaj prijel žarnico, recimo halogenko, po tem, ko je gorela nekaj minut? No, če lučka zdrži to temperaturo, bo zdržala tudi tisto zaradi radiatorjev (razen če morda nimaš parnega gretja
wink-1.gif
)
Vsekakor bi bilo pametno, da radiatorske cevi izoliraš, ne ogrevaš toliko tal v višjem nadstropju, kot zrak pod stropom.

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Že delam po tvojem navodilu...
smile-1.gif
Mi mogoče lahko svetuješ, kakšne žarnice naj nabavim? Kvaliteta, poraba, svetilnost, cena? Luči bodo na 2.2 m višine.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Če že misliš zapirat s knaufom..potem daj vgradne lučke in če se se to spravljaš počenjat zdaj...daj led. Prostor (ki ga ne bojo vzele škatle od luči, pa zafilaj s stekleno volno pa imaš mir.