Radiatorji

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Odločil sem se, da bi v stanovanju zamenjal stare 30 let železne radiatorje. Kaj svetujete, kovinske ali alu? Kako bi lahko dobil podatke kakšne potrebujem glede na velikost starih? hmm

V stanovanju pa imam enocevni horizontalni sistem in bom dal tudi avtomatksi ventil in termostatsko uro. A ima potem smisel dati tudi termostatske ventile na vsak radiator posebej?

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.159
113
Ko so mi polagali talno gretje, sem govoril s centralnarjem, pa je rekel da se splača aluminijaste. Pa smo ga vprašali, kako je s pokanjem, ker so včasih pogosto pokali, pa je rekel, da danes pokajo veliko manj, da pa se še zgodi. Naj bi bili pa energetsko veliko bolj učinkoviti.

Če boš imel povsod enako temperaturo je načeloma en termostat dovolj. Sicer bi jaz razmislil, saj spet ni tako velike finančne razlike med navadnim in termostatskim ventilom.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
perdnost aluminijastih radiatorjev --- hitro se zagrejejo
pomankljivost ----- hitro mrzli
prednost montaže ------ priključne mere se dajo naročiti ne rabiš predelovari priključkov

toje za aluminijaste radiatorje --- kovinski ravno obratno
grin1.gif

cenovno so pa aluminijasti dražji od kovinskih
izračun koliko watov rabiš pa je treba izračunati volumen prostora x izgube (faktor za 20stopinj voda 70-90 stopinj ) 50-60 je faktor

tvoje pa je kaj boš kupil

pozdrav.gif