Radiator v kopalnici

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Ce bi dobro razmislil vnaprej, ne bi zdaj tega spraseval
crazy1.gif

In sicer, v kopalnici imam talno, cez laminat. Ze od zacetka sem planiral radiator lojtro v kopalnici na elektriko. Zdaj sem pa zacel razmiljati, da bi dal vseeno lojtro na talno. A to sploh gre? Je bolje, da ga vzamem kar na elektriko al obstaja moznost, a ga vseeno dam na talno.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.159
113
Sem bil sam v taki dilemi. Sicer sem jaz potem priklopil stenski radiator na radiatorje v spodnjem štuku. Ampak sem potem razmišljal da bi po mojem najbolje naredil, če bi dal električni radiator. Jaz bi sedaj naredil tako, da bi dal električnega, dodal timer in vklopil električni radiator za kakšno uro zvečer, da bi se posušile brisače. Temperatura talnega me nekako ni prepričala v sušenje brisač. In nikogar nisem poznal, da bi zadevo lahko preveril iz prve roke. Na forumih pa je veliko mnenj, takšnih in drugačnih. Tudi moje je eno izmed njih...

kegelj

Fizikalc
30. apr 2012
407
98
28
Verjetno ne bo šlo, ker bo premajhna temperatura za klasični radiator.

Mi je pa zanimivo, da si dal v kopalnico laminat.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
V lidlu imate te dni lojtre na elektriko. Ziher pokuri veliko, ne bo pa treba razsuvati bajto.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.034
3.706
113
Talno ti ne bo ogrelo te lojtrce niti toliko, da bi lahko posušil brisače. Kolikor sem pri sebi preizkušal kako tople so cevi na razvodu, ko je sistem enkrat ogret je cev na otip hladna (približno 25 do 28 stopinj celzija) in prav tako hladen bo tudi radiator. Mi smo jo priklopili na spodnjo etažo kjer so radiatorji, zraven pa pustili še priklop za elektriko.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Moja napaka
redface-1.gif
V kopalnici je keramika, ostalo pa laminat.

Bom ocitno kupil radiator na elektriko. Morda kaksen predlog katerega oz. kje?

Kar se pa tice lojtre na kolesih .. Je lojtra na steni bolj estetsko vsecna
wink-1.gif

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Imam eno leto staro lojtro skupaj z el. grelcem. Zadeva je naprodaj - komplet ti dam za polovično ceno.

Imel sem namreč popolnoma enako dilemo kot jo imaš ti. Talno gretje. In sem kupil lojtro. Priklopljena je bila 2x ali 3x. Zadeva se mi ne zdi uporabna predvsem zaradi tega, ker potrebuje absolutno preveč časa, da ogreje kopalnico višje od standardne temperature po stanovanju. Za brisače imam navadna obešala in mi zadostujejo. V talnem gretju imaš malokrat temperaturo med 25-30 C. Ko je stanovanje ogreto in pa če imaš dobro izolirano bajto potem tudi temperatura v talnem niha med 20-25 C. Oboje pa je prenizka temperatura za radiator. Sam sem sedaj montiral konverterski grelnih, ki kopalnico ogreje v parih minutah, kar je zame bistveno.