Radar na Dunajski - vprašanje

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Helou!

Pred kakšno dobro uro se mi je na Dunajski zgodila zanimiva reč. Čakal sem na semaforju pravokotno na Dunajsko (na drugi strani od Merkurja oz. zraven prodajalne Fiatov). Skoraj je bila zelena, ko sem se pomaknil za kakšen meter naprej. Očitno sem prevozil črto, ki označuje boks, kjer čakaš. Močno se je pobliskalo, na Dunajski pa nobenega avta.

Sem potemtakem zapeljal čez rdečo luč?

Tisti radar ima 'domet' do križišča, pravokotno na Dunajsko?

LP,
PIC

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
dvomim da je vezan na pravokotno cesto.
Pa tudi če je dvomim da se bo dalo razbrati tablico. Prvič so slabi svetlobni pogoji, drugič pa je bila tablica skoraj pravokotno na fotoaparat.(ajd recimo med 70 in 80 stopinj)
Ne sekiraj se.....

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Pa se tista skatla (ce je to tista pri AMZS na Dunajski) je pomoje se vedno v testni fazi... vsaj pred casom se je precej pisalo o tistem radarju, ki v bistvu sploh ni radar... ampak samo kamera, meri pa fitrost s pomocjo zanke v cestiscu (s to zazna tudi, ce se vozilo pelje cez pri rdeci luci...)

krizo

Pripravnik
18. jul 2007
429
0
16
sedim pred računalnikom
radar na dunajski slika 2 pasova proti centru (za tretjega nisem ziher). slika prehitre voznike in tiste ki zapeljejo v rumeno oz. rdečo. izključno v smer proti centru, v rit avtomobila
wink-1.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Citat:
Uporabnik krizo pravi:
izključno v smer proti centru, v rit avtomobila
wink-1.gif

Se ne strinjam. V kontra (oz proti Lj) ni bilo nobenega avtomobila, proti AC sva se peljaja 2. Jaz na desni strani in en na moji levi (kao srednji pas). V križišču nobenega, bila je polna zelena (torej, je par sek že gorela, predenj sva oba prišla do semaforja).
Jaz sem vozu kake 80 ([censored] ga, če je testno obdobje me je zanimal, kolk se kej bliska
grin1.gif
), pa `naju` (oz. mene) je slikal. Torej slika tudi v smeri AC oz. Črnuč...

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
...bi se kar strinjal stabo....

malo prej sem čakal da zapeljem levo na Baragovo proti AMZS....čakal sem nasproti vozečega, je bil kar hiter....
kokr je padel mimo (proti obvoznici), se je zabliskalo kot v disku....videl pa nisem točno s katere strani je priletelo....

krizo

Pripravnik
18. jul 2007
429
0
16
sedim pred računalnikom
ravno včeraj zvečer sem vozil cca. 80 proti obvoznici, sam na cesti, in ni nič bliskalo
rolleyes-1.gif

naprava je itak še v testni fazi, včasih bliskne kar sama baje
wink-1.gif

ko pa bo uradno merila, bosta slikana oz. veljaa zgolj pasova proti centru.

Sem kakšen teden nazaj čaka tam na rdeči in se je pobliskalo. Mi na dunajski smo stali, tako na eni kot na drugi strani pri rdeči. Razen če je šel kakšen kolesar prehitro po pločniku
grin1.gif
je zgleda slikalo avto, ki se je peljal pravokotno na dunajsko skozi križišče ali pa s stranske zavijal na dunajsko in malce preveč potegnil.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
do novega leta je v testni fazi... in se potem je vprasanje ali ga bodo sploh kupili, namrec trenutno se ni v lasti MOL.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.014
-1.287
113
Najbolje, da ga kar odstranijo. Itak so višje gor nad obvoznico skoraj vedno policaji z laserskimi pištolami.