Racunalnik zmrzne ko je obremenjen

Sunshine

Pripravnik
23. jul 2008
84
0
6
Gre se za en star racunalnik, amd barton 2400+ in prastara grafika nvidia riva tnt2. Windowsi xp so na novo namesceni, namestitev potekala brez problema.

Ko je pc v idle mode vse deluje, ko pa hocem namestiti katerikoli program ali ga zagnati, slika na monitorju postane zabrisana, miska oz. racunalnik zmrzne. Povrhu pa se zacne slika na monitorju ugasati in spet prizigati. Vcasih se sam resetira, vcasih ga moram na silo izklopiti.

Je zanic graficna ali je napajalnik ali kaj drugega? Kondenzatorji na plati so vsi ok.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.370
5.646
113
Probi Astra32 programček če kj pokaže

Sunshine

Pripravnik
23. jul 2008
84
0
6
Čez noč je bil računalnik ugasnjen, danes sem priklopil programček everest in je na stress testu zdržal 20 min, potem se je ugasnil. in zdaj zmrzne spet vsakič, ko hočem karkoli zagnati v winsih.

Temp. procesorja je 54 stopinj, ventilator deluje brez težav - skozi na 3500 rpm (originalni AMD cooler). Bom probal spravit čez memtest, pa astra32 programček, pol bomo pa vidl kaj bi lahko bilo.

Sunshine

Pripravnik
23. jul 2008
84
0
6
Pasivno je hlajen. Rebra so kar vroča na dotik - se ne da ravno držati roke gor
smile-1.gif

To se je baje začelo pojavljati v zadnjem času, prej je računalnik deloval 5 ali 6 let (ja je že v letih
shocked-1.gif
) brez problema.

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
No jst sem mel isti če ne podoben problem včasih se je kar sam ustavljal freezal sem menjal plato menjal grafo menjal CPU in odpravil napako.

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Drugače kanta za smeti je najboljša rešitev oz. če ga narediš v server samo menjaj CPU.

Sunshine

Pripravnik
23. jul 2008
84
0
6
se strinjam
smile-1.gif

To ima kolega samo za dolvleko, pa probam neki resit.
Bo treba bolho pogledat za cpu

jest5

Guru
18. avg 2007
26.084
-8.781
113
Ma kakšen CPU, daj ne seri no... CPU je zadnja stvar, ki crkne v računalniku.

Sunshine

Pripravnik
23. jul 2008
84
0
6
mislim da je problem v grafični, ki je pasivno hlajena.

V pc sem usmeril ventilator za hlajenje zraka, priklopil na full in zaenkrat ga tudi stress test še ni sesul. Grafična je na dotik topla, prej je bila vroča. Jutri menjam, pa bomo videl če je to to.

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Dej poglej temperature z Everest-om ali pa HWMonitor-jem. Jaz sem prepričan, da se ti nekaj pregreva. Matična ali pa grafa. Imaš kaj prezračeno ohišje ?

Sunshine

Pripravnik
23. jul 2008
84
0
6
Problem rešen - krivo je bilo pregrevanje grafike (pasivno hlajenje).

Z novo grafiko dela skoraj kot nov
smile-1.gif