Računalnik za punco - laptop

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Punca rabi računalnik za:
-pisanje računov na aplikaciji,
-plačevanje računov,
-članki, teksti - torej pisalni stroj
-aplikacija za tiskanje deklaracij
-internet
ker se teh ur za računalnikom nabere veliko so mi svetovali, da moram kupiti predvsem kvaliteten monitor. Baje imajo tisti pocen računaliki zelo slabo matrico. Računalnik ne bo nikoli poganjal kakšnih zahtevnih programov zato sem gledal tole:
http://bbt.si/rabljena_racunalniska_oprema_opis.php?t=notesniki&id=124

hvaležen bom za vsak strokoven argument

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.535
113
Predvsem je važno, da ima laptop nesvetleč (mat) zaslon. Vsi appli tako odpadejo. V poštev pridejo pa HP Elitebooki, Probooki (glej samo 6500 serijo, 4000 serije se raje izogni), ter menda tudi Lenovo.

Matrika bo še vedno TN, kar je za laptop čisto sprejemljivo, IPS bi se tudi dal dobiti, vendar je za hobi uporabo še predrag.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
tale ima kr hudo resolucijo, da ji ne bodo črke premale:)) je pa fajn, ker ni treba tolk velik scrollat;)
IPS, TN... nema veze, ker bo slika itak vedno črno bela (text in ozadje) in če je en del mal temnejši iz druzga kota ji ne bo hudga;)

jest5

Guru
18. avg 2007
26.099
-8.765
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Predvsem je važno, da ima laptop nesvetleč (mat) zaslon.

ker?

tudi mene zanima
Ker se da s takim normalno delati tudi na sončen dan. Ne pa da v ekranu gledaš odsev okolice
bonk.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.524
7.043
113
Jaz bi imela tudi raje mat zaslon. Sploh, če rabi laptopa, ker bo mobilna, ne ker lepše na mizi izgleda. Če ga bo veliko nosila naokoli, bi rekla, da je tudi pomembno koliko časa zdrži baterija in teža računalnika - drugače sta pa to zadnji dve zadevi, ki naj skrbita.

Nazadnje urejeno:

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.524
7.043
113
Se mi zdi, da bi rad nekaj povedal, pa so te besede pustile na cedilu. Že 3x.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Dejansko je tako, da na sodobnih prenosnikih, tudi na glossy screenih lahko delas kjerkoli. In teža ter baterija sta izjemno pomembni ker je to PRENOSNIK...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.099
-8.765
113
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Dejansko je tako, da na sodobnih prenosnikih, tudi na glossy screenih lahko delas kjerkoli.
Koliko prenosnikov si ti že videl v živo?
confused-1.gif

Še tako ultra super glossy ekran je proti mat ekranu kot noč proti dnevu, kar se tiče uporabnosti.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
am, pomoje da kr precej več k ti... pa glede na to, da mam prenosnik z glossy screenom s sabo zarad sihta vsaj 16 ur dnevno, tud kr neki vem... v 10 letih uporabe različnih prenosnikov kjer kol ne svetu, nism meu nikol problemov z glosy ekrani, se pač umakneš v senco ane?

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.535
113
Če noče Mohamed h gori... Glossy ekrani so za en d****.
crazy1.gif

Pred desetimi leti je še Apple imel mat ekrane
aplauz.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.099
-8.765
113
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
am, pomoje da kr precej več k ti... pa glede na to, da mam prenosnik z glossy screenom s sabo zarad sihta vsaj 16 ur dnevno, tud kr neki vem... v 10 letih uporabe različnih prenosnikov kjer kol ne svetu, nism meu nikol problemov z glosy ekrani, se pač umakneš v senco ane?
Heh, pred mano sta 2 prenosnika(en višjega razreda) z glossy, ter najcenejši Lenovo z mat zaslonom. Ugibaj s katerim se da z lahkoto delati kjerkoli
smirk-1.gif
, ter katera dva sta dobra le za v bajti