Računalnik Medion - Hofer

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
842
19
18
Pozdravljeni!

Zanimalo bi me čim več uporabnih informacij o tem računalniku. Sploh me zanima procesor, ker se mi niti sanja ne, kakšen je. Plusi, minusi?

Link

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
minusi:
- procesor je zastarel, z nizko frekvenco delovanja, je že Phenom 2 serija zunaj, ki je občutno bolj zmogljiva in cenovno zelo ugodna
- o matični plošči se ne skoraj nič
- grafična je hudo švoh, za igre totalno neprimerna
- pomankjivi podatki o ramu in disku
- ne moreš kupovat kompjutra v trgovini z živili

Plusi:
- štiri jedrni procesor
- zraven dobiš Visto (vredno 100€) + še nekaj programov
- Wlan, E-sata
- cena
- 3 letna garancija

Tako, da odločitev je tvoja, bi bilo pa fajn, če bi malo napisal za kaj rabiš računalnik, kaj boš z njim delal itd.

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Pri grafiki ni problem ram ampak je grafični procesor zelo švoh, še vista bo delala bolj na izi, o igranju kakšnih novejših iger pa razen, če bo gledal kvadratke pri najnižjih nastavitvah lahko samo sanja.

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Grafična je res boga, procesor še gre. Prilagam teste..

3dmark_vantage.jpg

cpucharts.jpg

Greš v Hofer, kupiš 1kg klobas, 2kg kruha in računalnik
bonk.gif

Medion znamka sicer naj ne bi bila slaba. Slabost raznih Hoferjev je, da večinoma menjujejo razne dobavitelje in se lahko ob uveljavljanju garancije fajn zezaš. Stric je kupil pred časom laptopa od tam in ko sem iskal drivere, mi je google vrnil 5 rezultatov za tisti model
bonk.gif
. Ko mu je crknil 1 usb port in je reklamiral, je dobil zraven usb hub. Ko je crknil wlan, je dobil usb wlan modul, itd.

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Ti si nalimal bolj sintetičen teste, evo bom jaz pa še par benchmarkov iz iger nalimal. S tem, da je treba tukaj upoštevat precej močnejši procesor (QX9650 3,0 GHz) , kar prinese kar dosti FPS-jev več kot pa bi jih dobil z AMD Phenom™ X4 9650

Drugače si lahko cel test pogledaš tukaj.

devil_bar.png
bio.png
wic_bar.png
unreal_bar.png
etquake.png
crybar.png

Nazadnje urejeno:

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Meni se ne zdi precenjen, glede na to, da ima par "cukerčkov" + operacijski sistem všteto v ceno.

Čeprav po drugi strani ne vem, za kaj bi ga lahko koristno uporabljal, saj je za igre zanič (zelo slaba grafika , nizka frekvenca procesorja), za pisarniško delo, internet, filme pa tudi igre bi bilo bolj pametno kupit en dvojedrnik s spodobno frekvenco. Če ne drugega, se bo lahko vsaj pohvalil, da ima quad cora.

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
842
19
18
Računalnik bi uporabljal za kakšno Catio, Auto Cad, Matlab in podobne zadeve, iger pa ne igram. Sedaj imam doma P4 2.0 GHz, grafika je pa GeForce 4, pa bi se vsaka malo boljša zadeva precej poznala.

Mogoče kakšna alternativa temu računalniku nekje za 500, 600 eur? Ali je Core 2 Duo dovolj dober procesor, da mi vsaj nekaj let ne bo treba kupovati nove mašine? Btw, kakšna je sploh razlika med eno-, dvo- in štiri-jedrnem procesorjem, razen seveda v številu jeder, ki pa ne vem kaj so?
smile-1.gif

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.452
9.744
113
EU
Procesor Phenom X4_9650 ni glih slab procesor. Je pa novejši tip že na trgu.
Jaz imam stari Phenom X4_9850, s frekvenco 2,5..in seka .
Starejši tip štirijedrnika je dosti cenejši, zato so ga dali notri v kištro.

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
za 79eur več se da dobit original HP kišto z neprimerno boljšimi specifikacijami + licenčna vista

STATUS:NOVO
NAMEN UPORABE:ZELO ZMOGLJIV DRUŽINSKI RAČUNALNIK
LICENCA ZA OPERACIJSKI SISTEM:DA,VISTA PREMIUM
OPIS:
*MATIČNA PLOŠČA:HP/FOXCONN MCP7AM04H1
*PROCESOR:INTEL QUAD Q9450/2,66G/12MB/1333FSB !!
*RAM:5G DDR2 (RAZŠIRLJIVO DO 16G)
*TRDI DISK:1TB SATA2
*OPTIČNI POGON:DVDRW LS
*GRAFIKA:ATI HD 4670/512-2 X DVI...
*PRIKLJUČKI:LAN Realtek RTL8201N,AUDIO
7.1,IEE1394 FIREWIRE,DIGITALNI AUDIO
VHOD IN IZHOD,ČITALEC KARTIC
OPREMA:pRIKLJUČNI KABEL
*GARANCIJA : 1LETO (MOŽNOST PODALJŠANJA)

Ta procesor trga, grafika pa tudi, sicer pa glejte zgornje grafe. Pa še pri iskanju driverov vas ne bo bolela glava
smile-1.gif

CENA: 578,00 EUR
http://www.bolha.com/oglas383104239/racunalnik-hp-intel-quad-q9450-hd4670-1tb-novo-

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Ta je že malo boljši, samo zakaj ima samo 1 leto garancije ? Druge firme dajejo po dve, tri leta na določene komponente. Grafa pa tudi še zdaleč ne trga, je še vsaj 20-25 boljših modelov na trgu, ampak to ni važno ker itak pravi , da ne bo igral iger.

Drugače pa, če kupuješ na dolgi rok, defenitivno vzami quad cora ( AMD-jeva Phenom 2 serija bo super), grafo daš nekaj na nivoju atijeve 4670 ali boljše, in te vse skupaj z OS pride nekje okoli 650- 700€, pač spet odvisno kje boš kupoval in kakšne ostale komponente (ohišje, napajalnik, rame, disk) si boš izbral. Jaz ne poznam dovolj podrobno zadev, tako, da si ne upam sestavit konkretne konfiguracije, bi bilo pa fajn, da si malo po računalniških forumih (npr. Slo-Tech) prebereš, vprašaš kaj dobiš za ta denar. Tudi, če v rač, trgovine (npr. fun-tech, agt, dinokomp, ...) po mailu vprašaš kaj ti svetujejo ne bi nič škodilo. Si pa definitivno sestavi računalnik po komponentah, saj je v teh že sestavljenih sistemih, še posebej tistih cenovno zelo ugodnih, dostikrat tako, da so neuravnovešeno sestavljeni, je nekaj komponet super, nekaj pa pod nivojem. Npr. odličen procesor, slaba matična itd. In še ceneje boš prišel skozi.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Mater ej PCji so res ratali zastonj.. Smo leto dni nazaj kupovali za enga mulota pa si dobil za 600€ samo sranje..

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
No sej lahko tudi zdaj kupiš sranje po previsoki ceni. Pač odvisno kje kupuješ in koliko pošteni so prodajalci, ker le ti dostkrat izkoristijo na računalniškem področju neuke kupce in podvalijo zastarele komponente po zasoljenih cenah. Pri kakšnih manjših lokalnih trgovinah je to kar pogosta praksa.

igi

Guru
13. okt 2007
5.639
1.225
113
Celje
Pač na zadnjega.... Človek bo rabil računalnik za "pisarniško" delo in vi mu zdej pametujete, kaj vse ni OK, kater procesor je prešvoh, grafika je 30 modelov zadaj....... Pa kako za vraga se lahko vi mojstri sploh vozite v svojih avtih s 120 konji, ko pa je na tržišču že n novih modelov z 500 in več konji?
Dajte si že enkrat razčistiti pri sebi kaj kdo rabi. Za to kar računalnik uporablja 99% ljudi je vse kar je naa tržišču dejansko premočno. Kaj mu bo nek hud procesor in grafika, če nekaj napiše v wordu in malce po netu srfa?

Se pa strinjam, da je potrebno biti previden in poizkusiti dobiti največ za najmanj denarja. In ja sem pristaš "brandov", ker tukaj sem zelo redko videl napihnjene kondenzatorje, probleme z gonilniki, pregrevanje, glasne ventilatorje...

oskar

Pripravnik
5. jan 2008
68
0
6
Niso čisto vse samo enostavni pisarniški programčki. Omenjena je Catia, ki je vse prej kot enostaven software. Odvisno sicer, kaj z njo počneš, ampak Dassault certificira HW, ki je primeren za uporabo. Z uporabo računalnika s seznama je zagotovljena popolna podpora. V nasprotnem ti pomagajo ali pa tudi ne. In s Catio je zadeva taka, da lahko zelo hitro ne dela v redu, pa čeprav vse izgleda super in fino. Saj mogoče bo vse v redu, če pa ne, pa mogoče nikoli ne boš vedel, kaj je narobe. Tukajle je link z več podrobnostmi: http://www.3ds.com/support/hardware-certification/overview/
AutoCAD ni tako kompliciran, čeprav tudi oni certificirajo, ampak bolj na nivoju komponent..
Kakorkoli že, resni grafični programi niso hec in niso igrača, zato je treba zadevo vseeno malo bolj natančno pogledat. In prava grafika za 3D grafične programe nima nobene veze z grafičnimi karticami, ki so namenjene za igranje iger.

netko

Guru
25. jul 2007
6.978
2.267
113
pripomba ki si jo navrgel je totalno mim...namreč za tipkat v wordu in še kaj zraven je ta računalnik predrag... tvoja pripomba definitivno ni na mestu saj računalnik za 300 eur opravlja operacije ki si jih ti v navalu pameti omenil
ne vem pa sicer kaj pričakuješ tukaj gor - da mu bo kdo svetoval... naj malo pogugla ali pa kakšen webšop kjer se malo bolj potrudijo naj obišče pa mu bodo svetovali ali pa še bolje naj grev hofer tam mu bodo znali sigurno dobro svetovati...

pristaš brandov ki ni videl napihnjenih kondenzatorejv hahahahaha... pa kaj misliš da si sami komponente delajo...

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Tisto o grafi je bil bolj odgovor na damek1a-vo opazko, da trga, ne vem za koji kur..c se zdaj obešate na to.

Drugače pa površno bereš in vlečeš neke svoje zaključke. Je odpiralec teme lepo napisal kako in kaj je na stvari in če se mu odgovori na prvotno vprašanje ter predlaga, da lahko za nekaj malega več denarja dobi veliko zmogljivejši, novejši kompjuter od omenjenega v prvem postu je to zate že brezvezno pametovanje ? Čudna logika ni kaj.