Računalnik in gledanje TV-ja

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Živjo,

že dolga leta imamo v računalniku tale se mi zdi in včeraj mi je fotr izrazil željo, da bi imel malo boljšo sliko. Na 15'' katodniku je bilo super, zdaj pa je slika premajhna za velik monitor
grin1.gif

Ogledal si je tale zunanji tuner, predvsem mu je v oči padlo, da naj bi znal predvajati digitalno tv (že pred časom smo imeli doma digitalni sprejemnik in je bil navdušen nad sliko). Tudi cena ni pretirana (gledal je rang 40~70€), tako da je rekel da, če bi s tem dobil digitalno tv in boljšo sliko (hdtv?) pravi da bi si privoščil...

Zdaj pa... je vredno kupit nov tuner, bi bila kvaliteta digitalne tv dejansko boljša od navadne na takem monitorju? Pozna kdo, kako se obnašajo zunanji tv-tunerji in digitalna tv?

Lp

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
Hmm, pa res. Kaj pa mora podpirat, da lahko gledaš digitalno tv pri nas? Zdaj sem šele opazil, da ima antenico zraven, se pri nas že kaj oddaja po zraku al je vse samo v kablih?

@ggg: ti verjamem
grin1.gif
samo zdaj vprašanje, tale ki si ga dal na linku piše da zna samo analogno, veš za kak model ki bi podpiral tudi digitalno tv?

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Pri nas oddajamo izkljucno v MPEG4. Tista "antenca" bo dovolj za sprejemanje DVB-T (po zraku). Po kablu se oddaja DVB-C, kar pa ta kartica nima moznosti sprejemat.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Če imaš na voljo digitalno kabelsko, jo lahko spremljaš z ustreznim DVB-C tunerjem. Na voljo imaš mnoge interne vrjante, sem pa tudi jaz pred kratkim izbiral DVB-C tuner in se na koncu odločil za TerraTec Cinergy HTC USB XS HD , ker gre za DVB-C (digitalna kabelska televizija) + DVB-T(digitalna prizemna televizija - po domač to kar loviš s sobno anteno je pa pri nas zenkrat samo testno)+ analogni tuner, uglavnm uporabljam DVB-C za gledanje digitalne kabelske, je pa fajn ker je na USB in lohk vštekam tudi na prenosni računalnik. Kartica seveda nima strojnega dekodiranja lahko pa zato z ustreznimi kodeki na računalniku gledaš praktično karkoli (MPEG2/MPEG4/h.264/...) tudi HD vendar zato potrebuješ dovolj močan računalnik, HD kanalov pa je na voljo zelo malo. Osebno sem z nakupom zadovoljen, mi pa original software ni odgovorjal (nestabilno, počasnost,...), zato sem kupil DVBViewer PRO (20$), kjer pa zadeva deluje perfektno (zadeva je precej hitrejša predvsem pa deluje in to stabilno), je pa ta tuner podprt šele v zadnji beta verziji zato potrebuješ original program ter s tem dostop do member sekcije, kjer si lahko zdownloadaš zadnjo beta verzijo, nato pa vse deluje BP.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
Če imaš na voljo digitalno kabelsko, jo lahko spremljaš z ustreznim DVB-C tunerjem. Na voljo imaš mnoge interne vrjante, sem pa tudi jaz pred kratkim izbiral DVB-C tuner in se na koncu odločil za TerraTec Cinergy HTC USB XS HD , ker gre za DVB-C (digitalna kabelska televizija) + DVB-T(digitalna prizemna televizija - po domač to kar loviš s sobno anteno je pa pri nas zenkrat samo testno)+ analogni tuner, uglavnm uporabljam DVB-C za gledanje digitalne kabelske, je pa fajn ker je na USB in lohk vštekam tudi na prenosni računalnik. Kartica seveda nima strojnega dekodiranja lahko pa zato z ustreznimi kodeki na računalniku gledaš praktično karkoli (MPEG2/MPEG4/h.264/...) tudi HD vendar zato potrebuješ dovolj močan računalnik, HD kanalov pa je na voljo zelo malo. Osebno sem z nakupom zadovoljen, mi pa original software ni odgovorjal (nestabilno, počasnost,...), zato sem kupil DVBViewer PRO (20$), kjer pa zadeva deluje perfektno (zadeva je precej hitrejša predvsem pa deluje in to stabilno), je pa ta tuner podprt šele v zadnji beta verziji zato potrebuješ original program ter s tem dostop do member sekcije, kjer si lahko zdownloadaš zadnjo beta verzijo, nato pa vse deluje BP.

Manjka ji ena zadeva. Reža za vstavitev odkodirne kartice. UPC bo namreš začel kodirati vse digitalne programe
wink-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
Mogoče ve kdo, če obstaja tudi tak tuner, po možnosti še zunanji (da bi lahko gledal na monitorju brez prižganega računala), ki bi imel režo za kartico? Kar sem gledal po netu na splošno za te tuerje (za tv) in so ful redki?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Mogoče ve kdo, če obstaja tudi tak tuner, po možnosti še zunanji (da bi lahko gledal na monitorju brez prižganega računala), ki bi imel režo za kartico? Kar sem gledal po netu na splošno za te tuerje (za tv) in so ful redki?

Obstajajo navadni za priklop na TV.

Zunanji za DVB-C in DVB-T je pa edino tale: TechniSat CableStar Combo HD CI
TechniSat
Sam pri tem moraš imet računalnik vklopljen.

no ta je edini, ki sem ga našel.

qbm

Pripravnik
1. sep 2007
160
0
16
Če rabi kdo omenjeni Gigabyte tuner, menjam za 6pack uniona, ker je res beden
evil.gif