račun za neopravljeno storitev/nedobavljeno blago

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Zanima, če imamo v naši zakonodaji kje določeno kako je če ti nekdo zaračuna za neopravljeno storitev oz. nedobavljeno blago. Mogoče kdo ve? Se to sme? Hvala.

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Hvala. Bom preverila tudi ta zakon.
Tudi meni se zdi čudno, da bi se to lahko delalo, ampak vseeno se je dobro sklicevati na nek zakon in člen pri zavrnitvi računa.

Nazadnje urejeno:

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
za neopravljeno storitev oz nedostavljeno blago lahko zavrneš račun . jaz sem tudi telekomu zavračal račune, ker nisem mogel uporabljati njihovih storitev. brez zakonskih členov.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.306
4.124
113
Samo si sigurna,da nisi kakšen CMR podpisala, ker potem se smatra da je blago prispelo

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
Zanima, če imamo v naši zakonodaji kje določeno kako je če ti nekdo zaračuna za neopravljeno storitev oz. nedobavljeno blago. Mogoče kdo ve? Se to sme? Hvala.

Hja če že nič drugega, to cela EU preganja na polno, ker se največ davčnih utaj naredi na podladi fiktvnih računov (davčni vrtiljak).

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:

za nedobavljeno in plačano blago se izda avansni račun....

se pravi najprej predračun...ko pride denar avansni račun...ko je blago dobavljeno pa račun

Citat:
Avansni račun je dokument, ki se izda za predplačilo. Na avansnem računu mora biti celotno blago za izdobavo (kot na predračunu oz. ponudbi) po pravih cenah. Pogosto se avansni račun pripavi iz ponudbe. Nujno mora vsebovati znesek za plačilo in datum plačila, predvideni rok dobave in že plačan DDV oz. skupini znesek z DDV (po stopnjah). Prav tako moramo vpisati vezo predračun in datum.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
za neopravljeno storitev oz nedostavljeno blago lahko zavrneš račun . jaz sem tudi telekomu zavračal račune, ker nisem mogel uporabljati njihovih storitev. brez zakonskih členov.

jaz ne morem uporabljati storitev internetna banka pri svoji banki, torej nisem dolžal plačevati storitve?

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Če je krivda na strani banke potem nisi dolžan. Če je krivda pri tebi ali pri kom tretjem potem si dolžan.
Seveda moraš naštudirati pogoje uporabe in tehnične zahteve, ki so za uporabo verjetno javno znane.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Lahko bi bil tu problem s certifikatom.

Ko ga naročiš, ga plačaš, lahko pa ga uporabljaš x mesecev.

Ta primer je tak, da ti ne plačaš mesečne uporabe temveč 1 x kos certifikat.

Če ti čez 3 mesece ugotoviš, da tvoj računalnik ne dela, ker je pokvarjen wireless, sorazmernega dela za certifikat npr. 11 mesecev ne dobiš povrnjeno v normalnem postopku.

Če pa gre za tekočo storitev internetne banke pa moraš internetno banko odjaviti, saj gre v tem primeru za storitev z mesečnim plačilom.

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:

Enostavno zavrneš račun

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
OK. Hvala. Še čakam, da pride.
frown-1.gif