Račun za elektriko

Elektrike plačujem

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Nimamo nobene firme, razen kmetije...ponavad smo imeli po 100 evrov/mesec elektrike, sedaj že dvakrat enkrat 125, sedaj 135 evrov.

Kolk ostali plačujete elektrike?
Zavedam se, da največ kuri elk.raditor, pomivalni stroj, bojler.
Centralna je na drva.
Porabli smo skoraj 1000kwh

Gospodar pravi, četudi bo 200 evrov pa naj bo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Pa kako različno plačuješ vsak mesec, a ne plačujete vsak mesec enako akontacijo (pač po dnevih) , na konc pa poračun?

grenivka

Pripravnik
1. avg 2007
616
0
16
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Pa kako različno plačuješ vsak mesec, a ne plačujete vsak mesec enako akontacijo (pač po dnevih) , na konc pa poračun?

Mi mamo tudi tist števec, ko sproti odčituje in vsak mesec plačamo po porabi, je kr fajn
cheer.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
ksz...
Razmišljam, da bi preklopil na plačevanje nižje/višje tarife.
Koliko se to sploh splača, kot sem gledal je enotna tarifa cenovno ravno nekje vmes?
Glede na to, da je tole žajfina tema (niti ni tako slaba), upam na kakšne uporabne odgovore.

I

Izbrisan uporabnik #488

Meni so prejšnji teden zamenjali uro/števec, tako da bo zdaj avtomatsko javljalo, do sedaj pa sem plačeval pavšal glede na letno porabo. Isti šmorn, saj elektrike vsak mesec približno enako porabiš.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.677
2.707
113
še v SLO - ampak komaj
Mi smo imeli prej nižja/višja - pa sem šel na enotno tarifo. In to predvsem zaradi tega, ker je bilo nemogoče staro mamo (in deloma tudi ženo) navaditi, da se je potem treba pač držati določenih ur pri: pranju, likanju, ... (predvsem stvareh, ki so požrešne).

Sedaj smo na enotni tarifi - in me prav boli kdo kdaj zalaufa kakega električnega požeruha.

Po drugi strani pa materi "deluje" - je pač sama in nekako lažje koordinira svoja dela.

Koliko pa prinese eno ali drugo - nimam pojma, ker ne morem našega gospodinjstva primerjati z materinim.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.980
40
48
"Najboljša" fora je, da porabljamo vse manj in manj električne energije (zaradi raznoraznih takih ali drugačnih "zelenih"), posledično je že "greh", da bi samo žarnica kurila 100 W, ko pa za manj od tega lahko cela naprava a la računalnik deluje... ...a kljub temu naši računi niso prav nič nižji. Celo višji.
bonk.gif

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.318
829
113
koliko se recimo prišpara, če pereš in likaš ob pravih urah. ker men se zdi elektrika še vedno tok poceni, da ne bi ravno spreminjal svojih navad zardi tega, ker je tok cenejši. drugo je če maš biznis, pa je velik porabnikov.

lp

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Izkušnje:
Pred uvedbo dvotarifnega merjenja nisem pazil kdaj smo prali, pomivali posodo, sušili. Nazadnje je bil račun okoli 95 EUR na mesec in poračun (okoli 100 se mi zdi).
NAto smo prešli na dvotarifno merjenje: peremo, sušimo, posodo pomivamo v nižji tarifi. Porabo VT:MT imam 1:1 (nekje 60:40 se že izpčača). Prvo leto sem imel preplačila 180 EUR. Potem je Elektro LJ zagnojil z progresivno lestvico, poleti je laufala klima in je bilo zopet poračun...
Prešel sem na Petrol in sedajle uveljavljam 20% popust in brez progresije. Za 25kWh dnevnega odjema in priključno moč 3*25A. Plačujem okoli 80 EUR na mesec.

sass

Guru
1. sep 2007
5.251
891
113
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
ksz...
Razmišljam, da bi preklopil na plačevanje nižje/višje tarife.
Koliko se to sploh splača, kot sem gledal je enotna tarifa cenovno ravno nekje vmes?
Glede na to, da je tole žajfina tema (niti ni tako slaba), upam na kakšne uporabne odgovore.
če se ne motim, je enotna tarifa bližje višji, kot nižji, zato se ti splača le, če čez dan porabiš precej več kot ponoči. pojdi na spletno stran tvojega dobavitelja elektrike ali prepiši cifre iz računa v excel ter naredi primerjavo. pri meni se ET ne splača.