Rabim avto za krajši rok

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kaj je najbolje, če potrebujem avto za recimo en mesec?

Nakup in pol prodaja?
Najem?

Ne rabi bit nov avto.

Rok uporabe je en mesec, mogoče dva, začne pa se kmalo (nekaj tednov).

Rabi pa se osebni avto, lahko manjši, ala Clio. Za prevoz ene ali dveh oseb, malo prtljage. Razdalaj 100-200 km, enkrat tedensko, pa dnevne fure po mestu. Prehod meje, a znotraj EU.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Kupi si ena neproblematična "jetrca" ali pa če ti je morda ugodneje vzemi pri trgovcu avto na posodo... pred nekaj tedni se je sodelavec vozil s testnim oziroma nadomestnim avtom enega od renojevih trgovcev za 30 € na dan brez računa . Za premostitev trenutnka brez avta je še nekako, ni pa za daljši rok.....
Če boš kupoval bi ti priporočal kakega starejšega polota ker so preprosti in ne problematični,isti avto je tudi Ibiza

B81

22. jul 2007
37.603
10.901
113
Na tvojem mestu bi kupil enega twingota, tole jajco potem daš generalno očistit, pa lahko komot dražje prodaš
grin1.gif

Pa maš plačane prevoze za tisti mesec, pa še za ofer pri nedeljski maši ostane....
smile-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Na tvojem mestu bi kupil enega twingota, tole jajco potem daš generalno očistit, pa lahko komot dražje prodaš
grin1.gif

Pa maš plačane prevoze za tisti mesec, pa še za ofer pri nedeljski maši ostane....
smile-1.gif

Jajco sam opedenaš noter in spoliraš zunaj + dišeča smrekica pa znaš še kako 100tko naredit
smile-1.gif

zakaj bi plačeval mojstre za čiščenje, če sam posesaš z maminim vodnim
smile-1.gif

B81

22. jul 2007
37.603
10.901
113
Sodelavka prodala twingiča l. menda 97 brez vsega za nekega jurja, prodal pa se je za jurja 200 2 dni zatem...seveda je tudi kupec rekel, išče drugi avto za po mestu
smile-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Klasična nameštalka.

Tut sam sem v prodaji avta trenutno, v 70% hodijo preprodajalci, ki se mi mečejo pod avto ipd.
iščejo napake, hodijo s fintami kak je bil "tu lakiran"... Pol pa mu z metrom za lak dokazes da je vsepovsod
0,755-0,757 pa je "zgleda svetloba tak padla"... Servisna od nakupa do danes v isti avtohiši štemplana,
dizelski motor na 15k km servisiran, pa mi reče da je motor malo masten,...

Mislim na vsak način da bo zaslužil 200€
smile-1.gif

Danes en bojda prinese €, upam vsaj, če ne, pa bodočem kupcu odklenem vozilo, nastavim servisno,
zdaj pa skači okoli avta, lahko se grema peljat, ne govori mi nič, cena je zadnja in popolnoma realna, sem tam
v kafani, sporoči mi tvojo odločitev, ker se mi jih res ni več za poslušat,...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.077
6.923
113
pri taščici
Dvomim da bo "uradni" najem cenejši od nakupa poceni avta in kasneje prodaje.

Je pa vprašanje če ti avto za jurja ali dva zadovolji.
REs pa je tudi da ti bo nakup in prodaja vzela nekaj časa

Mogoče ima kak alterjevec kak avto viška za kak mesec
wink-1.gif

Jaz ga na žalost nimam,
Če pa bi imel neko "solidno" staro kračo, bi ga pa takoj dal za kakšnih 500 evrov/mesec (ob primerni kavciji seveda).
wink-1.gif

Je pa ? kako tak posel "med dvema znancema" speljat.
Mogoče bi bilo najbolje "prodaja".
Če že zaradi drugega ne, zaradi morebitne prometne in proemtnih prekroškov.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.077
6.923
113
pri taščici
odvisno od km, pa upam da bencin nisi štel v to. (se pravi 10c+ bencin pa si na 18-20 centih)
Ker sicer mi kar povej kak avto mi zrihtaš za 10 centov na km.
Rabim enga za fotra.... cca 3kkm letno..
Se rpavi ti dam 300 evrov ti pa meni avto za celo leto?
Še zavarovanja ne boš pokril, kaj šele kaj drugega.

B81

22. jul 2007
37.603
10.901
113
Kakorkoli, se ne splača dat 500 eur za en mesec za avto. Bolje kupit in prodat, tak model, ki se bo lahko prodal dalje, recimo golfa.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Stari avti imajo ceno večinoma skos isto , tako da jih običajno prodas za isti denar ali pa še kakšen € več, odvisno kolk se ti da "olepšat" ga.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Take papke bi itak najraje z bejzbolko nalomil..

Foter je prodajal petico.. res lepo ohranjeno, sam pac je bila malo obuskana.. Drugace pa vedno max vzdrzevana, redni uradni servisi, usnje mazal vsak fakin vikend, cistil po 4 ure avto ipd.. res skrbel za njo. Avta se je navelical in se jo je zelel znebiti.. Klice nek stajerc, da bi jo kupil, faxira kar kupoprodajno pogodbo.. Pride dol.. in na vsak nacin je hotel stisniti iz fotra, da je bil avto sesut, da so bili strihani vsi odbijaci, hauba tudi ni bila prava, turbina je "piskala" in je ziher pri koncu [a bila je 2 mesca stara.. 530d - konec julija 04 je bojda imela serijske tezave s turbinami, tako je tudi foter dobil nekaj popusta pri menjavi].. na koncu je ocetu dojadilo. Vprasa modela, ce je problem v denarju.. Mu arogantno pokaze sop petstotakov, na kar se pocuti skrajno uzaljenega in odide..

Sedaj pa videvam to petico pri bliznjem sosedu ze 4 mesece in je maximalno zadovoljen z njo..

Nazadnje urejeno:

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Take papke bi itak najraje z bejzbolko nalomil..

Foter je prodajal petico.. res lepo ohranjeno, sam pac je bila malo obuskana.. Drugace pa vedno max vzdrzevana, redni uradni servisi, usnje mazal vsak fakin vikend, cistil po 4 ure avto ipd.. res skrbel za njo. Avta se je navelical in se jo je zelel znebiti.. Klice nek stajerc, da bi jo kupil, faxira kar kupoprodajno pogodbo.. Pride dol.. in na vsak nacin je hotel stisniti iz fotra, da je bil avto sesut, da so bili strihani vsi odbijaci, hauba tudi ni bila prava, turbina je "piskala" in je ziher pri koncu [a bila je 2 mesca stara.. 530d - konec julija 04 je bojda imela serijske tezave s turbinami, tako je tudi foter dobil nekaj popusta pri menjavi].. na koncu je ocetu dojadilo. Vprasa modela, ce je problem v denarju.. Mu arogantno pokaze sop petstotakov, na kar se pocuti skrajno uzaljenega in odide..

Sedaj pa videvam to petico pri bliznjem sosedu ze 4 mesece in je maximalno zadovoljen z njo..

Zdej sam ne vem, a se je sosed sam nategnu, al ste ga vi nategnil?
evil.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Moj avto bi ti jaz prodal za sitne pare, pa je bolj tako tako :S

Vozen sicer je povsem OK, občutek pa je ogaben, ko zavijaš pri malce višji hitrosti (in nekoliko daljši vožnji) saj začne "cvilit". Naj bi bila fuč manšeta na volanski letvi, nič kritičnega, je pa moteče. Se mi pa zdi, da manj cvili zadnje cajte, ko je mokro ...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kak pa je z lizingom?

Kaki stroški so, če predčasno prekineš? (in vrneš avto)

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kak pa je z lizingom?

Kaki stroški so, če predčasno prekineš? (in vrneš avto)
stupid-1.gif

Nazadnje uredil moderator: