R. Laguna-cena servisa

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
1.8 16v, letnik 03. Nevem zakaj oče vozi na uradnega že skos, zarad štampilke kao, ok pustmo to.

-filter olja
-tesnilo čepa
-olje elf evolution 5w40
-filter zraka
-filter komb.
-svečka RC87YCL

Servis vozila
Zamenjava zračnega filtra

224,76€

Koliko ti bo prišlo na popoldancu? Baje bo treba jermen(e) menat, kam na neuradnega? Lj in okolica. Hvala, lp.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kvaliteten servis (ne Renault branded ) ti bo za veliki servis vzel vsaj 400~450 EUR. S tem da bo narejeno kot se šika in z kvalitetnimi deli ter seveda garancijo na dele in opravljeno storitev.
Imam svoje mnenje o tem, pa tudi kakšno "gostilniško" izkušnjo pa vaše.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
447
83
Nekaj dejstev.

#1 cene servisne ure se med pooblaščenimi Renault serviserji precej razlikujejo.
Po spominu je bila razlika med viškim Malgajem in cerkljansko Prešo kakih 30%, če ne več. V korist slednjega, ki je pri strankah sila cenjen, kar za Malgaja ne morem reči.

#2 tudi na pooblaščenem servisu lahko zahtevaš, da namesto "originalne" robe vgradijo "neoriginalno".
Velja tudi za nove avtomobile v garanciji, seveda morajo biti deli ustrezne kakovosti. Vprašanje pa je, koliko s tem privarčuješ. Generalnega pravila ni, odvisno od materijala.

#3 predvsem je razlika v ceni olja.
Rešitev je enostavna - prineseš svoje olje. Mene je priznan in kvaliteten nepooblaščenec za enako sintetiko, kot jo tanka tvoj fotr, ocuril 15€, isto kot originalni servisi in vsi jo točijo iz soda. Na netu kot mali kupec slehernik dobiš isto stvar v litrski(!) embalaži za 8€, v večji embalaži ustrezno manj, v sodu pa cena pade že pod 6€.

#4 Redni servis ni samo menjava olja, filtrov in svečk.
Po navodilih proizvajalca se opravi še pregled vozila, test zavor, amortizerjev, vizualni pregled, bla, bla, bla... in to ni zastonj.

Hočem reči: če si zadovoljen s servisom, lahko avto še naprej voziš tja. In če upoštevaš napisano, bo cena servisa nižja.

MojcaG

Pripravnik
2. sep 2007
319
5
18
>#1 cene servisne ure se med pooblaščenimi Renault serviserji precej razlikujejo.

Cene rezervnih delov so enake, razlikuje se pa cena ure --> večji servis, dražja ura. Tako so meni enkrat razložili
smile-1.gif

Ko sem še imela cliota, so mi sami ponudili neoriginalen rezervni del, razlika v ceni je bila cca 30 % (po spominu).

@avtorju prvega sporočila - preveri ceno še na AVTOSERVIS ERŽEN d.o.o., Grenc, Škofja Loka (če ti ni predaleč). Pooblaščen Renault servis, vendar majhen (cena ure nižja).

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Mal je daleč ja, sem iz Grosuplja, tko, da iščem servis (popoldanc, ker bo ceneje?) v Lj in okolici.
smile-1.gif

Aja ta servis je biu pa Travnik v Grosuplju.
Kok bi pa pršla menjava jermenov (al je samo en?). Pač un k ga je treba zamenat po 120k km ali 5 let. Kok pa jermen stane?
smile-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
447
83
Ceno ti je že Roberto povedal.

Jermen sam ni drag, samo je dela precej, in ostali material in kar nanese. Za boljši filing lahko daš zadevo zrihtat nekomu, ki na delo (in dele) da garancijo. Ker če ti odtrga jermen je lahko precej škode.

THmaster

Zelenc'
9. mar 2009
7
0
1
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Kvaliteten servis (ne Renault branded ) ti bo za veliki servis vzel vsaj 400~450 EUR. S tem da bo narejeno kot se šika in z kvalitetnimi deli ter seveda garancijo na dele in opravljeno storitev.

Glede garancije pri ne brand servisih: meni je "priznani" mojster v Selnici menjal sklopko, mi jo dvakrat zafural, trdil, da je kriv proizvajalec, kar seveda ni bilo res. Njemu sem moral plačati dvakrat menjavo sklopke (350€ skupaj). Tržni inšpektorat mu je sicer dal kazen (1200€) ker ni odgovoril v 8 dneh na moj ugovor, drugega pa mu ne more narediti. Ostane mi seveda tožba in čakanje na odločitev sodnika.

Kupec danes ni zaščiten čisto nič, tako da govoriti o garanciji je samo na papirju.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Jermeni so skoraj gotovo ene trije (glavni, klima, alternator) zraven so še šponarji, rolce, pa še vodno pumpo je treba menjat istočasno, torej se menja še hladilna tekočina. Pa še kaj se bo našlo

THmaster

Zelenc'
9. mar 2009
7
0
1
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Jermeni so skoraj gotovo ene trije (glavni, klima, alternator) zraven so še šponarji, rolce, pa še vodno pumpo je treba menjat istočasno, torej se menja še hladilna tekočina. Pa še kaj se bo našlo

Res je, s tem, da klimo jermen menjamo, če je izrabljen, dočim ostale jermene obvezno. Vsaj meni so tako povedali tudi na urednem servisu. Kvalitetne dele vzameš od Continentala, INA, vodna pa GRAF itd... pa pride še pa še ceneje.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Dostikrat je smešno gledat folk, ki raje kupi drugo znamko za 500 EUR manj. Potem pa zapravi jurja več samo zaradi velikih servisov. Kar nekaj avtomobilskih znamk ima večino svojih avtomobilskih modelov zadnjih let brez velikega servisa.
wink-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Servis v Dorfarjah kamor peljem svoje starejse (ne vec v garanciji) Renaulte; je cca 19kkm po menjavi jeremenov (veliki servis na 1.9 dCi) odtrgalo le tega. Brez problema priznana garancija in popravljen motor. Mojster je uveljavljal reklamacijo pri prodajalcu jermena, ta pa naprej pri proizvajalcu. Dobil povrnjene vse stroske popravila (ne samo vseh potrebnih-unicenih delov temvec tudi svoje storitve).

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
447
83
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
U božju mater, drago je tole. Mene na hondi accord pride tak servis okoli 160 eurov.

Isti k....

klemen_ pravi:
Citat:

-filter olja
-tesnilo čepa
-olje elf evolution 5w40
-filter zraka
-filter komb.
-svečka RC87YCL

Servis vozila
Zamenjava zračnega filtra

Nekaj mi pravi, da pri tebi nakej od tega manjka?

Mogoče "servis vozila"? Pooblaščenci in ostali "resni" servisi po defaultu prešnofajo avto po dolgem in počez, ostali menjajo olje in filtre in basta.

Ali pa se motim?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
To sem pisal samo za stvari, ki si jih gori napisal, torej brez jermenov. Če so 4 svečke pa bo nekje 140€ pri popoldancu.

LJ in okolico pa ne poznam mehanikov, tu marsikdo vozi v Markovce (pri Ptuju), zrihta vse znamke za ugodno ceno.