Pulled pork

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
Bolj razgledan mesar bo vedel kaj je Boston butt, sicer pa rečeš svinjsko pleče.

Temperaturo v pečici drži na cca 110 st.c kakih 8-10 ur, pač dokler ne gre lepo narazen. Vmes obvezno vlažiti (kis/jabolčnik) da se ti ne izsuši
 

pikanika

Pripravnik
26. nov 2007
131
0
16
Pri nas vzamemo vratovino, nam je bolj všeč kot pleče.

Še nabolj se nam obnese varianta, da jo prvo sous videjamo skupaj z začimbami od 18 do 24 ur na cca 73 stopinjah.

Potem jo razcufam in zalijem z omako, ali pa še malce popečem po vrhu v pekaču ... Pač odvisno ali gre bolj za BBQ varianto ali pa bolj v azijsko smer.
 

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Je kolega ksreči imel shranjen recept:
2 kg svinjsko pleče

2 žlici soli

2 žlici temno rjavega sladkorja dark muscovado

1 žlica dimljene paprike


Pečico ogrejemo na 220 stopinj.

V meso vmasiramo dodatke. Na večih plasteh alu folije pečemo do zapečenosti, 30-40 minut. Nato folijo okoli mesa zatesnimo in pečemo 7 ur na 125 stopinjah. Pečeno meso pol pol ure pokritega počivanja na pultu z vilicama razcufamo, premešamo z nateklim sokom in ohladimo, da se fino prepoji. Ko jo razcufamo, lahko po okusu dodamo še malo mešanice. Po priporočilu The Guardiana počiva 24 ur in se nato pokrita dogreje v pečici.
 

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Pa imaš kak pekač s pokrovim ali imaš kar vse odprto? Se ne posuši preveč? Ker v foliji ostane ful tekočine.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Kao "parna" pečica. Dam na rešetke, spodaj pa pladenj/ponev z vodo. Čez nekaj časa ugotoviš, koliko vode rabiš za 6 ur in potem ne rabiš več odpirat.
Je sočno.