Citat:
Uporabnik Anubis pravi:
A je to hec? Na Ptuju razmišljat o toplicah (ok, pogojno še že) in lokalu ter wifiju je enostavno smešno ...Če odpiralca teme vsaj malo zanima zgodovina, bo lahko komot izkoristil teh par ur.
glih to je tisto, kar ga loči od večine drugih mest po sloveniji..qulandije pa imajo tako povsod, če si avtor želi takih "znamenitosti"..Citat:
Uporabnik Steve pravi:
heh samo res, kaj bi si lahko začel na Ptuju par ur? Ok, pogledaš tistih 5 ulic, pa grad,..., potem pa kaj?
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Mislim a ste res tako "trdi"?
Pišuka googla imate na lastni dlani, pa ne izkoriščate informaicj, ki so vam podane v nekaj sekundah.
Nekaj uric porabiti praktično v bilokaterem mestu je res lahko opravilo, samo malo je treba migniti z glavo
Kamor koli gremo z družino na izlet, prej odprem wikipedijo o kraju kamor gremo, se mal preveri znemenitosti, pridobi zanimive informacije, ki jih potem deliš med ostale in ne boste verjeli praktično na vsakem koraku se najdejo mnoge zanimivosti.
Pa če gremo on topic.
Google ti takoj najde mnogo POI točk na območju Ptuja, recimo: Ptujski grad, Krajinski park Drava, grad Turnišče, Marijin steber, Minoritski samostan,.. in če jih samo nekaj od teh obiščeš, prebereš kako zadevo, se marsikaj naučiš, in hitro boš rabil več kot pa nekaj uric. Vmes še pogledaš katere so dobre restavracije, spotoma poješ pa imaš hitro kakovosten izlet po enem izmed lepih slovenskih mest. Seveda, lahko se pa usedeš v kafano in gledaš na facebooku, mimo tebe pa drvi življenje
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
... lahko se pa usedeš v kafano in gledaš na facebooku, mimo tebe pa drvi življenje
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
... lahko se pa usedeš v kafano in gledaš na facebooku, mimo tebe pa drvi življenje
no ja, v primeru ptuja nebi ravno veliko zamudil, ker življenja tam ni. To je mesto duhov. Ne bom nikoli pozabil, ko sem imel en opravek na ptuju in sem na čudovit sončen petek ob 4 popoldne v gostilni zunaj na ogromni terasi sedel sam. Tak na ca. 1 min je mogoče kdo mimo prišel. Tako da wifi in fb v tem primeru niti ni tako butasta ideja
Pišuka, to sem včasih vse vedel, ker smo v šoli vsako leto hodili poslušat teh zgodbic na grad. Pa sem že vse pozabil in me sploh ne zanima, morda zato ker je vse skupaj nepomembno.Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Že samo evo iz glave...koliko pa je star Ptujski grad, kdo je notri živel, si ga je že kdo tukaj gor ogledal? Orfejev spomenik..kaj je to? Zakaj je tam? ....
Tako je..tega zavedanja je v sedanjih časih zelo malo. Človek je zadovoljen, da najde picerijo z wi-fijem, mogoče še malo opazovanja lokalnih punc, pa je dan izpolnjen.Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ni tako. temu recemo splosna razgledanost... nikomur ne skodi.