Ptuj

slo91

Pripravnik
26. jul 2007
435
2
18
Ljubljana
Ta teden imam par ur za prezivet na Ptuju. Ima kdo kakšen vredu nasvet kaj se splača pogledat al gremo na klasiko (lokal+wifi)
.

Anubis

Fizikalc
4. nov 2007
525
109
43
A je to hec? Na Ptuju razmišljat o toplicah (ok, pogojno še že) in lokalu ter wifiju je enostavno smešno ...
bonk.gif
Če odpiralca teme vsaj malo zanima zgodovina, bo lahko komot izkoristil teh par ur.

B81

22. jul 2007
37.667
10.948
113
Citat:
Uporabnik Anubis pravi:
A je to hec? Na Ptuju razmišljat o toplicah (ok, pogojno še že) in lokalu ter wifiju je enostavno smešno ...
bonk.gif
Če odpiralca teme vsaj malo zanima zgodovina, bo lahko komot izkoristil teh par ur.

Kje?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
heh samo res, kaj bi si lahko začel na Ptuju par ur? Ok, pogledaš tistih 5 ulic, pa grad,..., potem pa kaj?

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
heh samo res, kaj bi si lahko začel na Ptuju par ur? Ok, pogledaš tistih 5 ulic, pa grad,..., potem pa kaj?
glih to je tisto, kar ga loči od večine drugih mest po sloveniji..qulandije pa imajo tako povsod, če si avtor želi takih "znamenitosti"..

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Če bi imel jaz 4-5 ur za zagonit, bi šel direkt v toplice na malo sprostitve, savno pa kako masažo pa to.
cheer.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Mislim a ste res tako "trdi"?
Pišuka googla imate na lastni dlani, pa ne izkoriščate informaicj, ki so vam podane v nekaj sekundah.
Nekaj uric porabiti praktično v bilokaterem mestu je res lahko opravilo, samo malo je treba migniti z glavo
rolleyes-1.gif

Kamor koli gremo z družino na izlet, prej odprem wikipedijo o kraju kamor gremo, se mal preveri znemenitosti, pridobi zanimive informacije, ki jih potem deliš med ostale in ne boste verjeli praktično na vsakem koraku se najdejo mnoge zanimivosti.

Pa če gremo on topic.
Google ti takoj najde mnogo POI točk na območju Ptuja, recimo: Ptujski grad, Krajinski park Drava, grad Turnišče, Marijin steber, Minoritski samostan,.. in če jih samo nekaj od teh obiščeš, prebereš kako zadevo, se marsikaj naučiš, in hitro boš rabil več kot pa nekaj uric. Vmes še pogledaš katere so dobre restavracije, spotoma poješ pa imaš hitro kakovosten izlet po enem izmed lepih slovenskih mest. Seveda, lahko se pa usedeš v kafano in gledaš na facebooku, mimo tebe pa drvi življenje

Anubis

Fizikalc
4. nov 2007
525
109
43
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Mislim a ste res tako "trdi"?
Pišuka googla imate na lastni dlani, pa ne izkoriščate informaicj, ki so vam podane v nekaj sekundah.
Nekaj uric porabiti praktično v bilokaterem mestu je res lahko opravilo, samo malo je treba migniti z glavo
rolleyes-1.gif

Kamor koli gremo z družino na izlet, prej odprem wikipedijo o kraju kamor gremo, se mal preveri znemenitosti, pridobi zanimive informacije, ki jih potem deliš med ostale in ne boste verjeli praktično na vsakem koraku se najdejo mnoge zanimivosti.

Pa če gremo on topic.
Google ti takoj najde mnogo POI točk na območju Ptuja, recimo: Ptujski grad, Krajinski park Drava, grad Turnišče, Marijin steber, Minoritski samostan,.. in če jih samo nekaj od teh obiščeš, prebereš kako zadevo, se marsikaj naučiš, in hitro boš rabil več kot pa nekaj uric. Vmes še pogledaš katere so dobre restavracije, spotoma poješ pa imaš hitro kakovosten izlet po enem izmed lepih slovenskih mest. Seveda, lahko se pa usedeš v kafano in gledaš na facebooku, mimo tebe pa drvi življenje

Evo, vse povedano.
aplauz.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
... lahko se pa usedeš v kafano in gledaš na facebooku, mimo tebe pa drvi življenje

no ja, v primeru ptuja nebi ravno veliko zamudil, ker življenja tam ni. To je mesto duhov. Ne bom nikoli pozabil, ko sem imel en opravek na ptuju in sem na čudovit sončen petek ob 4 popoldne v gostilni zunaj na ogromni terasi sedel sam. Tak na ca. 1 min je mogoče kdo mimo prišel. Tako da wifi in fb v tem primeru niti ni tako butasta ideja
smile-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.387
5.661
113
Men je pa Ptuj lepo mesto...

Parkiraš nekje blizu centra... Greš prvo na kavo v center....pa peš gor na grad kjer je lep razgled...vidiš jezero dol...greš še to pogledat....al pa v bližnji park... Potem kaj pojest ker si že lačen...in evo moraš že domov ker je že mimo teh 5ur in se sedaj že dela tema...

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
... lahko se pa usedeš v kafano in gledaš na facebooku, mimo tebe pa drvi življenje

no ja, v primeru ptuja nebi ravno veliko zamudil, ker življenja tam ni. To je mesto duhov. Ne bom nikoli pozabil, ko sem imel en opravek na ptuju in sem na čudovit sončen petek ob 4 popoldne v gostilni zunaj na ogromni terasi sedel sam. Tak na ca. 1 min je mogoče kdo mimo prišel. Tako da wifi in fb v tem primeru niti ni tako butasta ideja
smile-1.gif

Preveč dobesedno si vzel moje besede. Življenje v smislu, da se marsiakj novega naučiš, vidiš, spoznaš, doživiš, otipaš pišuka. Saj ni vse samo horda turistov - takrat je pa nekaj top. Pogled na okolico in doživljanje mesta takega kot je ali pa če se opreš še na nekaj zgodovine, ti pač pričara marsikaj novega/zanimivega.
Že samo evo iz glave...koliko pa je star Ptujski grad, kdo je notri živel, si ga je že kdo tukaj gor ogledal? Orfejev spomenik..kaj je to? Zakaj je tam? .... In tudi jaz teh factov ne stresem iz rokava, pojma nimam (na Ptuju sem bil nazadnje vsaj 10 let nazaj, bo čas da ga spet obiščemo). Če pa imam tako priliko, kot jo navaja avtor teme, pa vsaj po mojem prepričanju s takimi zadevami bogatiš sebe in svoje znanje. Nekaterim je pa kafana dovolj, nekaterim pa ne. Vendar mi je pa smešno, če nekdo sprašuje kaj naj gre pogledat, da so odgovori v smislu, kafana in wifi.
shocked-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.182
3.643
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Že samo evo iz glave...koliko pa je star Ptujski grad, kdo je notri živel, si ga je že kdo tukaj gor ogledal? Orfejev spomenik..kaj je to? Zakaj je tam? ....
Pišuka, to sem včasih vse vedel, ker smo v šoli vsako leto hodili poslušat teh zgodbic na grad. Pa sem že vse pozabil in me sploh ne zanima, morda zato ker je vse skupaj nepomembno.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ni tako. temu recemo splosna razgledanost... nikomur ne skodi.
Tako je..tega zavedanja je v sedanjih časih zelo malo. Človek je zadovoljen, da najde picerijo z wi-fijem, mogoče še malo opazovanja lokalnih punc, pa je dan izpolnjen.
rolleyes-1.gif

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Bolj malo boš imel časa glede na to, da je "ta glavni" most zaprt in se vse vali preko Puhovega.

Nazadnje urejeno: