PS4 ali Xbox One

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
Ker se bliža čas izida obeh konkurenčnih konzol, sem odprl temo, da bi malo pokomentirali in izrazili mnenja o obeh konzolah.

Tehnične sposobnosti obeh si itak lahko poiščemo na uradnih straneh. Veliko spletnih strani je objavilo raznorazne primerjave med obema.
V prednosti pa naj bi bil PS4, zaradi spomina in hitrejše grafike. Bo pa tudi za 100 eurov cenejši od Xboxa.
Vsaka konzola ima svoje prednosti in slabosti proti drugi.

Kaj menite katera odtehta svoj denar in zakaj?

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.261
152
63
Xbox ima zame definitivno boljši kontroler kot PS (gledano za verzije nazaj). Za prihodnje verzije pa bistvenih odstopanj tudi ne bo.

Konzoloa je narejena za iggrat igre. In igre bodo definirale kaj je komu boljše...

Saeed

Pripravnik
19. nov 2008
367
3
18
Glede na napovedi, bo PS4 kar precej boljši od One. Sicer pa so tudi kontroler nekoliko posodobili in bo lepše sedel tudi v večjih rokah.
Mene pa je motil pri kontrolerju xbox material, ki je povzročal kar precej potenja v dlaneh. Na ps3 kontroler pa sem se tudi popolnoma navadil.
Osebno me xbox ne prepriča.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.552
10.775
113
Novi kontroler PS4 je vesoljska postaja proti Xbox oneovem. Vsaj tehnično gledano. V roki pa je itak stvar navade.

Na ps4 maš touch pad, move option, share gumb, premika se ti težišče kontrolerja, zvok oddaja, ima priklop za slušalke. itd. Ne vem kaj od tega ima Xbox kontroler.

Da ne govorimo o konzoli ki je za štengo boljša, vsaj po predstavitvah + nabor exkluziv špilov. Potem je tu še cena. Xbox je fail.
Ne vidim niti ene prednosti...

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Ena velika prednost je zame Forza Motorsport. Sicer pa imam PS3 in bi verjetno ostal v tem taboru.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Oba kotrolerja sta za en k****. Te analogne palice so čisto premalo natančne.

V osnovi mi je všeč Steam Box controller, ki analogne palčke zamenja z touch padi. Po moje, je zna biti veliko bolj natančen, ko se ga navadiš.

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Oba kotrolerja sta za en k****. Te analogne palice so čisto premalo natančne.

V osnovi mi je všeč Steam Box controller, ki analogne palčke zamenja z touch padi. Po moje, je zna biti veliko bolj natančen, ko se ga navadiš.

to pa je vesoljska postaja
smile-1.gif
kak bi s tem NBA igral?

ok. nazaj na temo...

PS4 ima večji nabor exluzivnih iger, zraven tega bo ponujal zastonj prek neta neke dodatne aplikacije npr netflix itd...
Xbox oz. Microsoft pa ima spet svojo strategijo pri teh dodatkih.
Igričarsko usmerjena se mi vseeno zdi bolj PS4

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Upam da se pri xbox one ne bo ponovila zgodba 360ke, ko je komaj tam ena sedemnajsta generacija čez pet let bila dovolj zanesljiva.
rolleyes-1.gif

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Meni se zdi, da mi bo xbox bolj ustrezal, ker so kao mislili tudi na ostale (center dnevne sobe) stvari in ne samo na igrice. Ne vem pa kako bo delovala zadeva - so vse te "postranske" zadeve bolj za USA ali bo kaj uporabnega tudi pri nas? Nabavil bi ga zaradi otroka, da lahko malo skače pred tvjem, za mene, da odigram sem pa tja kakšno fifo in zaradi vsestranske uporabnosti (muzika, filmi itd.) Ravno ta zadnji del pa me zanima kako bo v praksi deloval - ko boš glasovno prižgal konzolo in želel poslušat muziko iz diska, je obvezen vklop tudi tvja verjetno, poganjanja .mkvjev verjetno tudi ni pričakovat itd....

Ena ali druga konzola bo sigurno moja naslednja po prvem tistem škatlastem nintendu:) pismo, še vedno mi je žal, da takrat nisem kupil super nintenda, ki je že bil zunaj, samo zato, ker je sosed imel starega:)))

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
Lep povzetek. Moč ( a ni ista kot v xbox), cena in oblika prevagata na PS4 ? Cena OK, ampak da bi zaradi oblike bla boljša?

No, jaz nisem za nobeno stran, ker so še vedno dileme. Pri meni ne igra recimo nobene veze kinect/PS eye. Bolj me mantra ostalo.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
sam veliko igram dirkačine, predvsem F1 franšizo. in ko se vozi cca. 20 krogov, je Xbox precej bolj prijazen za vožnjo (ja, vozim na kontroler, ker zaenkrat, žal, nimam možnosti volana, upam pa, da bo pri punci možno to uredit). manj bolijo roke, bolj si lahko natančen tako pri liniji vožnje kot pri pospeševanju in zaviranju. vem, ker sem imel F12012 na obeh konzolah (imam odklenjen Xbox z F12012, potem dobil dobro ponudbo za rabljen PS3 in me je F1 zelo zanimal tudi multiplayer, zato sem še za PS3 nabavil).

enako je pri GT5/Forza Motosport, čeprav je Forza za vozit boljša in ima boljše menije, torej za nastavljat, izbirat vozilo, PS3 pa je definitivno boljši zarad večejega nabora vozil, prog in seveda, posodobitev vozil.

kar se tiče pa športnih iger in streljačin, pa mi osebno ni razlike med enim in drugim. no, razen, da ima Xbox boljši kontroler v vseh pogledih. pa smo spet na začetku.
smile-1.gif

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Kaj pa vprašanje med PS3 in XBOX 360? Igral bi bolj kakšne športne igre in dirkačine. Streljačin ipd. pa ne... Kaj priporočate?

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Od xboxa veliko lepše sede v roko. Imam Xbox 360 controler za PC in PS3 in mi je xboxov bolj všeč.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Hm. Zgleda da je res nekaj na tem. Kaj pa ostalo? Na playgame imajo xbox 250gb + fifa14 za 200€. Kar ok a ne?

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
A pri Xboxu pride priložen samo en kontoler? Pa dela dobro ker je brezžičen?

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Samo eden. Seveda da dela dobro, kako pa misliš da smo na trenutni generaciji konzol igrali igre :) brezžični kontrolerji so super.