Prvič kupujem dlančnik... nimam pojma

pero

Pripravnik
26. avg 2007
92
0
6
Pozdrav vsem!
Rabim en dlančnik ki ima microsoftov OS in wlan, pa da baterija zdrži zelo dolgo. Problem ali pa tudi ne, je ta, da sem pripravljen dati kvečjemu 200€, za toliko denarja bo verjetno kakšen rabljen ane...
Prosil bi za kakšen predlog, pa napotke na kaj moram biti še pozoren ko kupujem to zadevo.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Postavil si rahlo nemogoče zahteve.
smile-1.gif
Wlan in zdržljiva baterija namreč ne gre skup.
Za tak denar boš mogoče dobil kaj rabljenega na bolhi ali na ebayu. Za začetek poglej tu.
Išči modele, ki imajo OS WM2003SE, WM05 ali WM06.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
S HPjem ne boš dosti falil, pa še avtonosilec imaš poleg. Očitno je nekaj starejši model, saj ima še WM2003SE. HPjev ne poznam kaj dosti, saj se jih iz določenih razlogov izogibam.
Koliko zdrži baterija z vključenim WLANom težko rečem, saj je odvisno od kakovosti povezave, pa tudi sprobaval še nisem. 12 ur težko, če bo delal brez napajanja.

Bane

Pripravnik
22. jul 2007
210
0
16
Danes na Zemlji, jutri pa v vesolju
In kje boš rabil 12 ur wlan-a, pa da nimaš kake vtičnice na razpolago.
stupid-1.gif

Pa še: omrežno povezavo vključiš samo ko jo dejansko potrebuješ, ko pa je ugasnjena pa nič ne porabi.
aplauz.gif

Nazadnje urejeno:

pero

Pripravnik
26. avg 2007
92
0
6
V bistvu je ideja da bi trgoval forex tudi ko sem na faksu, rabim par urc/dan.
tongue-1.gif

Bane

Pripravnik
22. jul 2007
210
0
16
Danes na Zemlji, jutri pa v vesolju
Maš možnost polnjenja ob pavzah ker se te baterije zlo hitr plonjo, ali pa nabaviš še kakšno rezervno baterijo.

Meni drži baterija na ful porabi (navigacija) cca 3 ure. WLAN porabi malo manj, še boljše pa je če v tem času ko si na netu ne uporabljas GSM povezave, pa čas do izklopa displaya (backlight) malo skrajšaš.

Nazadnje urejeno:

pero

Pripravnik
26. avg 2007
92
0
6
Hvala za nasvete, vsaj okrog cene. Sem kupil HP 5550 za 100€, kar se mi zdi dovolj ugodno, in da bo zadeva dovolj dobra zame.
Zdaj bi pa imel še eno bedasto vpršanje, ki si ga kot nepoznavalec pda scene pač ne znam še pojasniti sam.Operacijski sistem na tem strojčku je Microsoft Pocket PC 4.20.0 oz. neki windows mobile 2003. Ne razumem čisto točno kaj od tega je zdaj to. Ali lahko naložim gor npr. windows mobile 5 ali 6? Če bo potem sploh kaj bolje.

lp

grega29

Pripravnik
7. okt 2007
62
0
6
Mislim, da na ta dlančnik ne gre drugega kot 2003. Kolikor se spomnim si imeli ti dlančniki v originalu 2002 gor. Žal je že star model.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Seveda lahko. Moraš pa pazit, da boš nalagal windowse prav za tvoj model. Ker drugače boš lahko svoj dlančnik uporabil le še za obtežilnik papirja. Dobro si preberi vse o tem na netu. Rad bi ti priporočal link http://forum.xda-developers.com/ vendar ni tukaj nič od HP.

Zato je najbolše kupit take zadeve, elektronske, igralne konzole itd..., ,ki jih ima ogromno folka, ker je potem vsega več na netu. Programov, iger, modifikacij itd...

edit: Očitno ne moreš nalagat wm5,wm6.

Nazadnje urejeno:

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
no se bom še jaz uporabil temo

gre za dlančnik HP ipaq HX2410 ali HP iPAQ h4150 sedaj me pa zanima ker je boljši.

imel bi predvsem za navigacijo.

lp x5x

Nazadnje urejeno:

grega29

Pripravnik
7. okt 2007
62
0
6
Sam sem imal 4150, izredno dober ina kompakten dlančnik. Se mi zdi, da najmanši z WIFI-jem.
Je pa to malo starejši model in se ga ne da nagradit, zaradi pomanjkanja ROM-a.
HX2410 ne poznam. Sam ima pa boljši procesor, več spomina in je novejši. Nise siguren, sam se mi zdi, da se da tega celo nadgradit na WM6. Je pa občutno večji kot 4150. Ima pa tudi boljšo baterijo.
Prednost H4150 je v tem, da je manjši.

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Jest sem tud glup na tem področju, pa ma tud eno vprašanje, da ne odpiram nove teme.
A tej dlančniki majo tud SIM kartico ga lahko uporabljam tud kot GSM telefon?
bonk.gif

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
še ne dlančnik mi je padel v oči: HP Ipaq hx2110.. je možno na njega naložit wm5?? glede na to da ima 64 MB ROM and 64 MB SDRAM?

pa kolk bi bla ta zadeva vredna skupaj z gps-om??

lp x5x

Nazadnje urejeno:

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik halo pravi:
Jest sem tud glup na tem področju, pa ma tud eno vprašanje, da ne odpiram nove teme.
A tej dlančniki majo tud SIM kartico ga lahko uporabljam tud kot GSM telefon?
bonk.gif

Nisem nek ekspert, ampak načeloma dlančniki niso telefoni, in nimajo ležišča za sim kartico. Tiste, ki pa imajo prostor za sim kartico, pa lahko uporabljaš kot mobitel ja
smile-1.gif
(eden takih je recimo HTC P3600 trinity)

lp
Peter

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Hja... do zdaj sem imel telefon+dlančnik (je vseeno bolj praktičen za koledar, za kaj zapisat, opomnilnike), pa ga preprosto nisem s sabo vlačil, ker mi je že mobitel dovolj. Sem pa rekel, enkrat reskiram malo več in imam v enem mobitel, dlančnik, pa še gps za povrhu (ki ne da bi ga pod nujno rabil, ampak bo prišel prav od časa do časa...)

Aja, pa če boš kupoval, glej raje cene v tujini, recim na expansys.com

lp

Peter

edit: ja, takole bo prav ja...

Nazadnje urejeno: