Pršut

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Živjo!

Kateri vam je najboljši?
Kje ga kupite? Po koliko za kilco?

Lp, Tuši
 

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
MIP ali pa kras...tistega klasičnega vzamem.........oni kmečki mi ni preveč dober neki
crazy1.gif


Klko pa je kila pa si poglej v šparov al pa tušov katalog
smile-1.gif
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Najboljši mi je od kakega kmeta s Krasa, ampak je treba imeti veze.
Mi smo ga že lani rezervirali za letos.

Drugače so pa v svetovnem vrhu španski pršuti, ampak so cene čisto nehumane..., podjetje Alba Quercus prodaja nek poseben, dve leti staran pršut za 280€/kg, s tem, da lahko kupiš samo celega, torej okoli 7kg=1960€€
uf-1.gif

španske mesnine
 

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
To pa že menda moreš hud gurman bit, da si tako kupuješ.....ker meni je običen čist zadovoljiv.......posereš pa konec koncev glih tak oba
smile-1.gif
 

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Kras, Lokev

Žal nimam take sreče kot @Notranjc, da bi koga poznal. Tako, da gledam za Kras, Lokev in potem je pa vse odvisno od samega/e prodajalca/ke, ko se poistovetim z drugimi tečnii strankami in prosim za kos, ki mi je lep. Seveda pri temu veliko igra tudi sam odnos, ko vidiš ali ti bo z veseljem ustregel/a.

Cene se pa gibljejo okoli 30€, tudi kakšen evro gor, dol bolj težko.
smile-1.gif
 

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
cisto obicajna cena za kaksen divjacinski prsut. se drazji so. tudi okus je temu primeren. zal pa v sloveniji navadnega prsuta ne znajo delat in ima vse enak okus po spehu namesto po mesu.
 

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Samo ne kupovat italijanskih poceni pršutov, ker jim dodajajo sredstva za hitrejše zorenje. Žal se tega poslužujejo tudi nekateri slovenski proizvajalci...
Prava vsebina je samo svinjska noga in sol, vse ostalo pri meni odpade!
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.198
113
www.adriamedia.si
Naših ziher ne, ker jih je (po okusu) sama sol. Italjanski so le malo boljši, vseeno pa: španski. V "sezoni" sem itak dostikrat tam, pa ni problem, drugače se pa vedno kaka žrtev najde, da prinese ...
 

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik s22b pravi:
Kras, Lokev

Žal nimam take sreče kot @Notranjc, da bi koga poznal. Tako, da gledam za Kras, Lokev in potem je pa vse odvisno od samega/e prodajalca/ke, ko se poistovetim z drugimi tečnii strankami in prosim za kos, ki mi je lep. Seveda pri temu veliko igra tudi sam odnos, ko vidiš ali ti bo z veseljem ustregel/a.

Cene se pa gibljejo okoli 30€, tudi kakšen evro gor, dol bolj težko.
smile-1.gif
30 za kaj ..... Pa ne za celo kitaro
confused-1.gif
Pršut od lokve je kar vredu, lani sem sicer dobil premalo suhega pri kostije bil še skoraj malo krvav. Tako da ga letos nisem vtel pri njih, sem dobil eneha s krasa sicer dragega ampak dobrega....
Mi je pa poleti tip na Krku razlagal da ima tam nek vaščan pršute za 200Kn kar bi res zneslo 30€ ampak nisem sedaj še nič hodil dol tako da ne vem če je res....
 

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
v leclercku imajo od krasa po cca 8€/kg....

v Kz Metliki italijanski po 5€/kg...

v Kz Metliki italijanski po 5€/kg.. Če bi se rad zagiftal kar......Slednji je po mojem poln kemije......
 

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
slovenski pa speha in s kostno moko futranih prasicev. tocno tako posplosujes!

kateri prasici pa so ok po tvoje? casi, ko si v vsaki vasi slovenskega podezelja jeseni nastel dva ducata kolin so ze zdavnaj mimo! da smo si na jasnem. hvala Bogu, ce najdes tapravga prasca. da mi pa nekdo vsiljuje zdrizast prsut od mipa in ostalih dveh "krasnih" predelovalcev mesnin, ki zasmrdita po kostni moki se predn odpres vrecko pa hvala lepa. ima italija nekaj vec priznanih klavnic. samo cekine je treba odsteti. pa malo poznavalca biti. kar je pa tezko, ker povecini furamo poli salamo. pac v skladu z zelezno zaveso, ko je bil mesni dorucak visek tedna.
glede na to koliko ponudbe, in kaksne, dozivis pri nas v priznanih delikatesah se te casi se vedno vlecejo.
 

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Ja seveda za več€ dobiš več, za 5€ pa ne more biti bog ve kaj....
 

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
torej, moram priznati da je v ita. pršutu dodatek - konzervans... ni pa slab pršut. sem pričakoval kaj slabšega...

drugače pa zgolj v vednost: s kostno moko se že par let ne futrajo več živali... je pa res da v slo prašičev ni... oz jih je tako malo da...