Pršut

urosw

Pripravnik
6. avg 2012
33
0
6
Maribor
Zanima me, v kolikor boste pomagali greenhornu in ne bom doživel linča na tej strani Trojan
smirk-1.gif
, če mi lahko zaupate najboljšo kombinacijo uživanja kvalitetnega pršuta?
Danes nisem bil zadovoljen s kombinacijo, saj sem si naredil preveč DELAVSKI sendvič in okusi niso prišli do izraza
bonk.gif
. Seveda sem uporabil najboljše sestavine a menim, kolikor se spoznam, da se vsekal mimo.
Kot je že rekel VERONIK, pršut je diamant in se tako tudi obravnava.
zmaga.gif

Torej, po moje, menim da samo pršut, dober svež kruh (sam pečem) z hrustljavo skorjo iz pirine moke, kvaliteten pršut, pa morda različni siri. Domača zelenjava pa posebej na krožniku. Mrbit tudi domača skuta, kod podlaga za pršut, ali to že neugodno vpliva na okus?

Hvala za vso pomoč ino odgovore.
cheer.gif


A humbel newbie,
crazy1.gif

urosw
 

urosw

Pripravnik
6. avg 2012
33
0
6
Maribor
bizi: Razmišljam ja. Samo, glede na to da je pršut že sam po sebi masten, bi to morda vodilo do prevelike zamaščenosti in bi se vse vleklo po ustih. Čeprav ne dvomim v kombinacijo svežega hrustljavega kruha, dobrega kremnega masla in domače marmelade.

Sam uporabljam fr, maslo z morsko soljo. BOŽANSKO in PRIPOROČAM!!! Sploh kombinacija tega masla z domačo marmelado na enem kosu, na drugem pa sveža domača skuta, marmelada in kakšni oreščki na vrh. Uff Ufff

bero1: ne. UROŠ :D
 
Nazadnje uredil moderator:

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
urosw, po pomoti sem označil tvoj odgovor kot "spam", zato ga objavljam še 1x:

bizi: Razmišljam ja. Samo, glede na to da je pršut že sam po sebi masten, bi to morda vodilo do prevelike zamaščenosti in bi se vse vleklo po ustih. Čeprav ne dvomim v kombinacijo svežega hrustljavega kruha, dobrega kremnega masla in domače marmelade.

Sam uporabljam fr, maslo z morsko soljo. BOŽANSKO in PRIPOROČAM!!! Sploh kombinacija tega masla z domačo marmelado na enem kosu, na drugem pa sveža domača skuta, marmelada in kakšni oreščki na vrh. Uff Ufff
 

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
V recimo "kao" boljših restavracijah z več hodi, pa v cetering večerjah, pogosto strežejo kot predjed kombinacijo oranžne melone in pršuta. Pride do izraza oboje, torej ponudiš samo to, brez dodatkov, mogoče kakšna oliva.
 

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.906
106
63
mb+ -20km
OFF
In kaj je narobe, če sem ga vprašal, če je dotična oseba, da si mi stisno spam ali ste mudi vsemogočnmi?
 

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Citat:
Uporabnik KarEn pravi:
V recimo "kao" boljših restavracijah z več hodi, pa v cetering večerjah, pogosto strežejo kot predjed kombinacijo oranžne melone in pršuta. Pride do izraza oboje, torej ponudiš samo to, brez dodatkov, mogoče kakšna oliva.

Tole je meni podobni mimosunek kot:
a) limona na dunajcu (vse je kislo, dunajca se sploh ne čuti)
b) tržaška na ribi (vse ima okus po česnu, ribe se sploh ne čuti)
ampak kot sem že enkrat napisal - 100 ljudi, 100 okusov.

Meni je pršut najboljši brez vsega, as-is, zraven mogoče še kak dober sir, olive in kozarec močnega rdečega vina.
 

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik Slick pravi:

Tole je meni podobni mimosunek kot:
a) limona na dunajcu (vse je kislo, dunajca se sploh ne čuti)
b) tržaška na ribi (vse ima okus po česnu, ribe se sploh ne čuti)
ampak kot sem že enkrat napisal - 100 ljudi, 100 okusov.

Meni je pršut najboljši brez vsega, as-is, zraven mogoče še kak dober sir, olive in kozarec močnega rdečega vina.

a) če je dunajc masten in zanič, po možnosti še tenek ga je treba zalit z limono da vsaj zanič ni
b) če je riba zanič se nameče tole tržaško da prikrije zanič okus

tako da sva nekako istega mnenja
smile-1.gif


Pršut mi na trenutke paše tudi z grisini palčkami in sočno melono. Kakšen dober sirček (pa ne kosi ementalerja kot je v 1/2 primerov) in dobre olive tudi dobro zraven paše
smile-1.gif
 

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Tako je... pršut (če je bil hranjen v hladilniku se mora najprej "segret na delovno temperaturo"), kaka oliva, pa dober sir, npr. Nanoški (ne pa kake generične gaude al pa edamca), pa sveži domači kruh.... več ne rabiš!
cheer.gif
 

urosw

Pripravnik
6. avg 2012
33
0
6
Maribor
Silni hvala vsem. Lep sprejem in nasploh pozitivno naravnani ljudje, so to, kar mi tudi tale forum dela domač in definitivno obljublja dosti zanimivih debat in novih spoznanj v bližnji prihodnosti.
Tudi sam menim, kot je že VERONIK napisal, da je greh mešat RES KVALITETEN pršut s preveč sestavinami, saj se okus res izgubi in je pol to vse en VELIKI POC.
No, ker je to za zajtrk, bom dober vinček izpustil, se pa definitivno strinjam z napisanim.

Uff, Gauda 12 mesecev starana, ali pa kakšen GRAN PADANO sta definitely my choice of a lovely cheese. Bolj je trd boljši je! SIR, da ne bo pomote.
Ok, tudi ementaler, do pred kratkim moj NUMERO UNO sir, komot pašre zraven, kar pa za bree in druge mehke sire skoraj ne bi rekel. Preveč maščob in nato oni že znani in nezaželjeni maščobni filter preko jezika.
Zraven moj domač ržen kruh z orehi pa je glavni del že blizu nebesom.

Kaj pa porečete glede pijače? Dober črn ali zelen čaj, ali pa grem kar z žitno kavo v akcijo?

Vložena ali sveža zelenjava? Da/ne? Katero favorirate?

Še enkrat hvala za vso pomoč in odgovore. Mislim da ste celo prvi forum, kateri odgovori na vprašanje ko je zastavljeno in ne postavlja čudnih in nepotrebnih dodatnih vprašanj, tipa: PRVO POVEJ KATERI PRŠUT MISLIŠ, POL ZA KAKŠNO PRILOŽNOST GRE...bla bla bla.
If it is a simple question, give me a simple answer!

P.S: Rad dosti debatiram in sprašujem, saj sem perfekcionist oz. tehtnica xD, zatorej mi kar sedaj raje povejte ali sem dobrodošel kot aktiven kreator gurnamnskega foruma!
Jao, zakaj se nisem na vaz že spomnil pred kakšnim letom??
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik urosw pravi:
Silni hvala vsem. Lep sprejem in nasploh pozitivno naravnani ljudje, so to, kar mi tudi tale forum dela domač in definitivno obljublja dosti zanimivih debat in novih spoznanj v bližnji prihodnosti.
Tudi sam menim, kot je že VERONIK napisal, da je greh mešat RES KVALITETEN pršut s preveč sestavinami, saj se okus res izgubi in je pol to vse en VELIKI POC.
No, ker je to za zajtrk, bom dober vinček izpustil, se pa definitivno strinjam z napisanim.

Uff, Gauda 12 mesecev starana, ali pa kakšen GRAN PADANO sta definitely my choice of a lovely cheese. Bolj je trd boljši je! SIR, da ne bo pomote.
Ok, tudi ementaler, do pred kratkim moj NUMERO UNO sir, komot pašre zraven, kar pa za bree in druge mehke sire skoraj ne bi rekel. Preveč maščob in nato oni že znani in nezaželjeni maščobni filter preko jezika.
Zraven moj domač ržen kruh z orehi pa je glavni del že blizu nebesom.

Kaj pa porečete glede pijače? Dober črn ali zelen čaj, ali pa grem kar z žitno kavo v akcijo?

Vložena ali sveža zelenjava? Da/ne? Katero favorirate?

Še enkrat hvala za vso pomoč in odgovore. Mislim da ste celo prvi forum, kateri odgovori na vprašanje ko je zastavljeno in ne postavlja čudnih in nepotrebnih dodatnih vprašanj, tipa: PRVO POVEJ KATERI PRŠUT MISLIŠ, POL ZA KAKŠNO PRILOŽNOST GRE...bla bla bla.
If it is a simple question, give me a simple answer!

P.S: Rad dosti debatiram in sprašujem, saj sem perfekcionist oz. tehtnica xD, zatorej mi kar sedaj raje povejte ali sem dobrodošel kot aktiven kreator gurnamnskega foruma!
Jao, zakaj se nisem na vaz že spomnil pred kakšnim letom??

Seveda si dobrodošel.
Drugače pa je zame najboljša kombinacija tanko narezana rezina pršuta, ovita okoli frišne, frišne skorje črnega kruha (sredice sploh ne jem poleg pršuta
smile-1.gif
) ter olive Kalamata (grške, črne s koščico)
 

urosw

Pripravnik
6. avg 2012
33
0
6
Maribor
Notranjc: RES, HVALA TI! Človek takoj rajši sodeluje na takšnih forumih.

Vprašanja:

Kaj pa porečete glede pijače? Dober črn ali zelen čaj, ali pa grem kar z žitno kavo v akcijo, mlekom, jogurtom,kefirjem?

Vložena ali sveža zelenjava? Da/ne? Katero favorirate?
 

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Citat:
Uporabnik urosw pravi:
Kaj pa porečete glede pijače? Dober črn ali zelen čaj, ali pa grem kar z žitno kavo v akcijo, mlekom, jogurtom,kefirjem?
Espresso all the way. Če nimaš kakšne domače oskrbe pa bi rad slovensko mleko in kefirje, potem idi v Hofer
smile-1.gif
Še sploh dalj časa sveže (ne "alpsko") in kefir sta dobra. Drugače pa Hrvati z Dukatom posekajo vse naše...

Citat:
Uporabnik urosw pravi:
Vložena ali sveža zelenjava? Da/ne? Katero favorirate?
Poleti sveža, pozimi vložena. Od vložene preizkusi Bakino tajno (ajvar, pindjur, paprika...), pečena vložena paprika pa je prva klasa v Hoferju. Vložene kumarice zmagajo v Lidlu, drugače pa z Eto nimaš kaj falit (razen marmelade po mojem mnenju)

nahrung002.gif
 

urosw

Pripravnik
6. avg 2012
33
0
6
Maribor
Mr_Orange: hehe, HVALA LEPA a se zgleda nisva razumela xD. To glede pijače in zelenjave sem mislil kot spremljava pri pršutu :D
Vsekakor pa hvala za predlagano. Ni slabo vedeti za v prihodnje. Čeprav, vložene kumarice so najboljše v leclercu. Francoske s 5 začimbami, ali pa Lidlove za sproti uničevati. Mleko dobivam domače, prav tako skuto (o ti nebesa. kako dobro), marmelade! MARMELADE!!! Sem, mislim da, odvisnež od njih. Hjooo, vedno vsaj 4 različne v hladilniku. Jih pa sam delam, tako da razen občasnega nakupa kakšne res EKSKLUZIVNE in iz takšnih sestavin, katerih še nisem probal, jih ne kupujem.

DUKAT ja. Se strinjam. JOGURT je za dol past. To na morju redno kupujem in uničujem. Samo pomisli na kombinacijo BUREK KOT SE ŠIKA + DUKAT 1l jogurt!!!!

Mimogrede;
Si ti tudi, ali pa vi vsi, ljubitelji skute?
Je kaj narobe, če se mi sanja skuta, če jo obožujem in jo uničim kilco na teden? To ni nekaj hudega ali? Če fitnesari uničijo pol kilce na dan, pa še to jejo tiste neke puste skute ali kaj že. Jaz pa pravo domačo iz Pohorja, nevtralnega okusa. Sploh ni slana, mmmm. Moj domač pirin ali pa črn kruh, popečen na grillu, sveža skuta, pa marmelada gor. Ufff.
To mi nekaj takega, kot otroku candy. Čez dan, se tu pa tam ustavim pred hladilnikom pa HOPA CUPA žlička ali dve skutice v lape, pa gremo dalje :DDDD
 

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Urosw pa te po Dukatu nič ne zvija, glede na katstrofalne razmere v hrvaških mlekarnah, katere je ugotovila Ruska sanitarna služba ob kontroli njihovih obratov in celo prepovedala vsak izvoz v Rusijo.

Meni je TOP Jogurt SPAR trdi z 1,6 maščobe v 1/2 l kozarčku.
 

urosw

Pripravnik
6. avg 2012
33
0
6
Maribor
matofill: Sorry za pozen odgovor. Ste me kar nekako pregnali, ko so me imeli nekateri za pacienta.
Ampak predolgo pa nisem mogel brez vas :D

Aja, glede DUKATA. Ne zvija me nič, je pa res da ga pijem izključno na morju, tukaj pa domače slo. proizvode oz. nor sem na kefir, jogurt, sirotko, pinjevec predvse in NAJBOLJ pa mi je über sexy KOZJI JOGURT. Aroma in vonj; ja pa kaj si ja nor!!! NJAM