Kot ze naslov pove...sva se s punco podala na 9 dnevno potovanje po cudoviti Ffrancoski pokrajini. Pot naju je vodila preko Italije do Francoske meje od koder sva se vzpela na znameniti prelaz Col de Turini. Od tu skozi dve neverjetni soteski do evropskega Grand Canyona, Canyon du Verdon. Sledil je ogled sivkinih polj in preko Sisterona do najvisjega vrha Provanse, Mont Ventoux. Od tam pa nazaj v centralno Provanso na ogled prečudovitih vasic Lioux, Roussillon in Gordes. Po vasicah so sledila mesta...Avignon, Nimes in Arles, ter pocasen povratek, preko Azurne obale, domov.
Col de Turini
Gorges Cians
Lac du St. Croix/Verdon
Mont Ventoux
Roussilon
Gordes
Avignon
Nimes
Tarascone
Arles
Monaco
Vsega skupaj je bilo (se mi zdi) okoli 2400km, stroski pa so vecinoma leteli na gorivo in cestnine. Kampi so ugodni...okoli 10€za dve osebi in avto z malim iglu sotorom. Vecinoma imajo vsi bazen. Precejsne so tudi vstopnine (10-15€/osebo) in parkirnine (od3€/uro do 5€/uro).
Vec slik je na moji spletni strani...link v podpisu.
LP
Col de Turini
Gorges Cians
Lac du St. Croix/Verdon
Mont Ventoux
Roussilon
Gordes
Avignon
Nimes
Tarascone
Arles
Monaco
Vsega skupaj je bilo (se mi zdi) okoli 2400km, stroski pa so vecinoma leteli na gorivo in cestnine. Kampi so ugodni...okoli 10€za dve osebi in avto z malim iglu sotorom. Vecinoma imajo vsi bazen. Precejsne so tudi vstopnine (10-15€/osebo) in parkirnine (od3€/uro do 5€/uro).
Vec slik je na moji spletni strani...link v podpisu.
LP