Protinihajna kljuka

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Kako je z zamenjavo navadnega priklopa z protinihajnim.

Koliko je dela, je potrebno kaj čarati tudi z naletno zavoro ali se v bistvu samo prešraufa zadeva.

Ima kdo kaj izkušenj?

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Okej se bom tehnično bolj primerno izrazil:

na kaj je potrebno paziti pri zamenjavi navadne varnostne sklopke za priklop prikolice z breznihajno.

Primer:
navadna
breznihajna

gre pa za zamenjavo na počitniški prikolici, kar pa tako ali tako ni tok pomembno.

Nazadnje urejeno:

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
mora imet dovolj veliko nosilnost in odzadi kje se privije na rudo enak priključek: Ruda je lahko okrogla, pravokotna, razmak med vijaki...

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Vidim, da o tem veš toliko kot jaz. Kakšna je lahko ruda vem, zanimajo me samo tehnikalije okoli zamenjave omenjenga dela.

Ali se to vijači na bat od naletne zavore, ali je potrebno še kaj rihtati pri le tej, so še kakšni drugi haklci, na katere je eventuelno potrebno paziti.

Zgleda, da ni ravno običajno, da se to menja, mene pa zanima eventuelno za zamenjavo pri počitniški prikolici.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Ruda je lahko okrogla, pravokotna, razmak med vijaki...

Bla bla bla...

Ruda je lahko železova ali pa premogova ali pa... in ja na prikolici jo lahko prevažaš.
stupid-1.gif

To o čemer si pa želel pisat (vsaj predvidevam) pa zgleda niti ne veš katerega spola je, je pa rudo (tisto veš) ali narečno ojé.
priden.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Ruda je lahko okrogla, pravokotna, razmak med vijaki...

Bla bla bla...

Ruda je lahko železova ali pa premogova ali pa... in ja na prikolici jo lahko prevažaš.
stupid-1.gif

To o čemer si pa želel pisat (vsaj predvidevam) pa zgleda niti ne veš katerega spola je, je pa rudo (tisto veš) ali narečno ojé.
priden.gif

super si mu pomagal pri problemu, verjetno že montira.
zmaga.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.265
3.902
113
Pride na pušo okol bata al kako se temu reče, tukaj nimaš kaj komplicirat, kot je napisal mac77, poskrbi da dobiš tako ki bo pasala (premer bata, razmak med vijaki), ob menjavi je priporočljivo še vse skupaj dobro namazat. Pa ko boš dal staro dol ti bo amortizer skočil do konca ven, ko daješ nazaj ga je treba za par cm stisnit da dobiš vijak not.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
kaj si slabo spal
evil.gif

mi je vseeno je oje ali ruda mislim da nobeno ni pravilno,,,
se bom pač drugič vzdržal če ne bom vedel slovenskega izraza...