Prometni znaki, predvsem nelogični.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Da ne širim teme o 'bandi inkasantski' (tudi ni čisto primerno za tja), predlagam, da malo zberemo bedasto postavljene znake v našem okolju ali na naših poteh. Nekaj o tem je sicer že bilo, vendar če bo več tega na enem mestu, bi lahko bilo koristno še komu.

Za začetek kar obvestilni znak na začetku 'mojega' dela Pokopališke ulice:

znak.jpg

Nekdo, ki gleda obvestilne znake in pride do sem prvič, je lahko prepričan, da vozi v 'slepo' ulico, z enim desnim odcepom. Dnevno jih je kar nekaj takšnih, predvsem tovornjakarjev iz tujine. Vendar je na koncu, kjer bi moral biti konec ceste, levi ovinek na cesto "Ob železnici" in blizu sto različnih firm. Mnenja sem, da je ta znak tukaj postavil popolni ignorant, namreč ta del ulice ni bil NIKOLI zaprt.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.115
1.054
113
Ja, pa saj je slepa ulica.
In znak je ponavadi postavljen tam, kjer lahko šleperist premisli, ali res hoče tam zavit,
ne pa na koncu, ko je že zaj***al stvar.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.243
4.801
113
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Da ne širim teme o 'bandi inkasantski' (tudi ni čisto primerno za tja), predlagam, da malo zberemo bedasto postavljene znake v našem okolju ali na naših poteh. Nekaj o tem je sicer že bilo, vendar če bo več tega na enem mestu, bi lahko bilo koristno še komu.

Za začetek kar obvestilni znak na začetku 'mojega' dela Pokopališke ulice:

znak.jpg

Nekdo, ki gleda obvestilne znake in pride do sem prvič, je lahko prepričan, da vozi v 'slepo' ulico, z enim desnim odcepom. Dnevno jih je kar nekaj takšnih, predvsem tovornjakarjev iz tujine. Vendar je na koncu, kjer bi moral biti konec ceste, levi ovinek na cesto "Ob železnici" in blizu sto različnih firm. Mnenja sem, da je ta znak tukaj postavil popolni ignorant, namreč ta del ulice ni bil NIKOLI zaprt.

Se večkrat peljem tukaj, pa res nisem bil pozoren toliko, je pa res, da čez progo se ne da peljati
smile-1.gif

ja manjka še odcep za levo na tem znaku

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Nekaj člankov na temo:
http://www.siol.net/avtomoto/zanimivosti/reportaze/2014/06/vrhnika-brezovica_omejitve.aspx
http://www.siol.net/avtomoto/zanimivosti/reportaze/2014/06/brezovica_vrhnika_omejitve.aspx

Morda še ta: http://www.siol.net/avtomoto/zanimivosti/reportaze/2014/06/ljubljana_obvoznica.aspx

Sicer opažam čuden razkorak pri omejitvah na AC med Avstrijo in Slovenijo. Ko je na AC delo na odstavnem pasu oz popravila ograj in je vozišče normalno široko, je v A omejitev 100, v SI 80; ko promet poteka dvopasovno po zoženem levemn pasu (max. 2m), je v A omejitev 80, v SI 60... in še marsikaj bi se našlo.

Na Štajerki sem v predorih večkrat naletel na omejitev 60, pa pri vožnji skozi predor ni bilo opaziti ničesar posebnega; tako je prišlo do tega, da se na teh 60 niti ne oziram preveč (kakšno zaviranje bi me spravilo v nevarnost) ter v takih primerih skozi predor vozim 90 po števcu, torej tvegam kazen brez točk.
A zadnjič se je zgodio, da je bila v predoru Pletovarje v smeri Mb omejitev 60 - in sem vozil z zgoraj opisano hitrostjo. Tam proti koncu predora je pa delavec DARS-a pobiral ostanke gume na vozišču.

Mi je dalo za misliti. Lahko bi se zamislili tudi odgovorni, ali s pretiranimi omejitvami ne naredijo več škode kot koristi.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Ja, pa saj je slepa ulica.
In znak je ponavadi postavljen tam, kjer lahko šleperist premisli, ali res hoče tam zavit,
ne pa na koncu, ko je že zaj***al stvar.
Saj prav v tem je bistvo mojega prispevka!
"Šleperisti" reagirajo natanko tako, vendar je na koncu ovinek v levo (ki se ga iz začetka sploh ne opazi), nato pa še nekaj sto metrov Tovarniške ceste, z množico firm in skladišč, kamor so večinoma namenjeni ti zavedeni 'šleperisti'

@Mare: vsi ti znaki, ki so sedaj tam, so na zahtevo inšpektorja, res pa je, da jih pešci (!!!) niti najmanj ne upoštevajo. Dokler ne bo koga zbil avto, dejstvo, da je to še vedno 'cona 30' nikogar preveč ne ovira.

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
850
113
mani recimo ni jasno, zakaj je na pokopališki v ljubljani, med šmartinsko in kavičičevo cona 30. kolesarska in pločnik sta speljana ločeno od ceste, ponekod je vmes celo zelenica. tu ni nobene šole, vrtca, ...

kdo vidi tu znak za konec cone 30?

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Tamle je med drevesi. Znaki za konec omejitve so bistveno bolj opazni kot tisti za omejitev. Morda zato, ker so bolj prijaznih barv.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Znak za slepo ulico ne razlaga geometrije, ampak topologijo. Če se ulica zvija ali ne, na koncu bo voznik moral obrniti.

Če voznikom šleperja nihče ni povedal, "na koncu slepe lice", ni kriv znak.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Hm.
Ja, to bi lahko bila razlaga namena tega znaka.
In moje ogorčenje zvodeni.
Problem je predvsem v tem, ker iz smeri in razdalje, kjer stoji znak, resnično zgleda, kakor da je ulice konec, 'T' križišče se skoraj ne opazi.
In dnevno je to težava vsaj za nekaj 'šleperistov'. Ki potem seveda takoj na začetku ustavijo, hodijo naokrog in sprašujejo.

Če pa pogledam popolnoma praktično - brez tega znaka bi tovornjakarji prišli do konca, zavili levo (ker je desno le vhod na šolsko igrišče), nato pa ugotovili da je po nekaj sto metrih ceste Ob železnici res konec poti. In njihov cilj.
Kompliciram.

LP

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Tam je GLS firma in šleperji, k se tam tedensko/mesečno vozjo, ni panike. Bolj je problem tisti novi, ko pridejo pobrat robo, so pa zgubljeni ko 100 hudičev. Tudi jaz ti to tablo najraje dal stran. Oziroma, opozorilna tabla je postavljena prezgodi...

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik jekleni pravi:
Znak za slepo ulico ne razlaga geometrije, ampak topologijo. Če se ulica zvija ali ne, na koncu bo voznik moral obrniti.

Če voznikom šleperja nihče ni povedal, "na koncu slepe lice", ni kriv znak.
Drži. Navigacija prikazuje pa geometrijo - recept za zmedo.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
Če prihaja od daleč, ga navigacija niti ne vodi po tej poti, ampak z druge strani.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.675
3.248
113
Prečrtano prepovedano zavijanje desno, za njim pa obvezno zavijanje desno. Izgleda logično.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.945
-386
113
obovoz je v po tej ulici v katero je sicer povedano...

kako je naprej? je ta ulica enosmerna? zakaj se ne sme desno zavijat?