Prometna obvestila WTF?

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.892
633
113
Se peljem proti Celju, ko mi prekini muziko prometno obvestilo Radia City, ki je izgledalo nekako takole:
Citat:
"Prometna obvestila Radia City. Na cestah ni zastojev, promet gre tekoče, ceste so suhe, ne vemo za noben radar."
Nato je bila reklama za Radio City in nato še reklama za eno zavarovalnico.
crazy1.gif
WTF! A jim lahko kakšna inštitucija prepove sporočanje prometnih obvestil, ker jih očitno izkoriščajo samo za samopromocijo in pa za predvajanje reklam.
Ok, če bi dejansko imeli kaj pomembnega za povedat glede stanja na cestah, bi še mogoče potrpel. Da pa to ruknejo v eter samo zato, da reklamirajo radio in njihove oglaševalce je pa nesprejemljivo!
10.gif

mp_63

Pripravnik
30. jul 2007
480
0
16
Z duhom povsod...
Poklič Bredo Kutin
evil.gif

No zares, to je zelo podlo, da takole izkoriščajo prometne info. Na mojemu radiju so itak vedno na off, pa vseeno, za tiste, ki jih koristijo je pa bedno, ker če ti že prekinejo dober komad, naj bo vsaj z razlogom
grin1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Se peljem proti Celju, ko mi prekini muziko prometno obvestilo Radia City, ki je izgledalo nekako takole:
Citat:
"Prometna obvestila Radia City. Na cestah ni zastojev, promet gre tekoče, ceste so suhe, ne vemo za noben radar."
crazy1.gif
WTF! A jim lahko kakšna inštitucija prepove sporočanje prometnih obvestil, ker jih očitno izkoriščajo samo za samopromocijo in pa za predvajanje reklam.
Ok, če bi dejansko imeli kaj pomembnega za povedat glede stanja na cestah, bi še mogoče potrpel. Da pa to ruknejo v eter samo zato, da reklamirajo radio in njihove oglaševalce je pa nesprejemljivo!
10.gif

Problem je v tem, da se podpiše sponzorska pogodba (v tem primeru z zavarovalnico), kjer je napisano določeno število predvajanj na uro/dan. Zato potem morajo zavrteti reklamo, tudi če je na cesti vse v redu (kar je prav tako informacija - kje pa piše, da so informacije samo, če je na cestah nekaj narobe
rolleyes-1.gif
). In zato potem včasih ne sporočijo radarja takoj, ker bi potem morali večkrat zavrtet reklamo.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
da te dopolnim - Radio Antena ima na vsako drugo prometno informacijo potem sponzorsko reklamo, ki pa je že ločena s TA signalom, tako da je poslušalec sploh ne sliši.
wink-1.gif

je pa res, da se včasih oz. občasno tudi ta signal zmede in predvaja ravno obratno...
tongue-1.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Citat:
crazy1.gif
10.gif

Ja... to gre tudi meni na živce. dobro, da se da s pritiskom na tipko sporočilo skensklat.

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
To se meni večkrat dogaja z Valom 202. Včasih se pot teh informacijah in reklamah sploh ne ugasne signal, ampak kar nadaljujejo s programom. Se pa lahko ugasne s pritiskom na tipko. Je pa malce nadležno.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
da te dopolnim - Radio Antena ima na vsako drugo prometno informacijo potem sponzorsko reklamo, ki pa je že ločena s TA signalom, tako da je poslušalec sploh ne sliši.
wink-1.gif

je pa res, da se včasih oz. občasno tudi ta signal zmede in predvaja ravno obratno...
tongue-1.gif
Pri vas je (in še vedno, ampak ne več praktično 100%) signal zamujal - prvih par besed (ali več) še potihem, po koncu pa 10s tuljenja muzke. Pa ob vsakem času dneva, tako da imam občutek, da nekateri za reglerji spijo ...

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Itak bi te stvari načeloma moral regulirati softver za playout. Ko klikneš (ali se s playliste zavrti) jingle za ceste se pošlje signal RDS koderju, ki vključi TA. Po zaključnem jinglu pa se TA izklopi. Na Radiu Slovenija imajo občasno težave. Po moje je problem v tem, da nimajo zaključnega jingla in mora tehnik ročno klikniti na TA off.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Struna pravi:
Pr nas na anteni je avtomatika,tko da ni spiker za reglerji nič kriv... software sucks

Je pa kriv tist, ki je naštimal, kako SW deluje. Sigurno je namerno!

terminator

Pripravnik
24. okt 2007
33
0
6
Jaz sem Radio Fantasy prenehal poslušati največ zaradi teh sporočil, ki se predvajajo na 15min.Sporočilo o radarjih, zastojih... je seveda dobrodošlo, ampak, da obveščajo preko TA ,da trenutno ni nobenih radarjev je pa preveč.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
enkrat je en radio imel ravno obratno, muska naglas, ko so bile novice se je pa stišal:)

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Aja? Po moje si imel ti lokalno pri sebi tako nastavljeno. TA (prom info) lahko ima svjo nastavitev glasnosti predvajanja, ki odstopa od trenutno uporabljane. jaz imam recimo tako, da so prometne info malce glasnejše od ostalega. Pri tebi je verjetno bilo obratno.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik Struna pravi:
Pr nas na anteni je avtomatika,tko da ni spiker za reglerji nič kriv... software sucks

Je pa kriv tist, ki je naštimal, kako SW deluje. Sigurno je namerno!

O tistem famoznem softveru že vrsto let poslušam razne stvari. Ne vem, če so v zadnjem času kaj spremenili (dvomim), a včasih je bil softver te mreže radiev načeloma precej solidna stvar. Gre pa razvoj naprej...

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
10.gif
Prijavi jih na APEK, saj gre za očitno zlorabo RDS/TA.
evil.gif

Citat:
7. člen

(Podatkovna skupina TA)

(1) Uporaba aktivne zastavice v podatkovni skupini TA je dovoljena samo za tiste radijske postaje, ki oddajajo program, ki vsebuje obvestila o cestnem prometu in samo v času trajanja obvestila o cestnem prometu. Signalizacija obvestila o cestnem prometu prek zastavice v podatkovni skupini TA mora biti izvedena tako, da zastavica v podatkovni skupini TA ni aktivna v delih programa neposredno pred in po obvestilu o cestnem prometu.
(2) Dovoljena je uporaba aktivne zastavice v podatkovni skupini TA skupaj z uporabo neaktivne zastavice v podatkovni skupini TP kot signalizacija programa, ki ne vsebuje obvestil o cestnem prometu vendar pa prenaša v podatkovni skupini EON podatke o programih, ki vsebujejo tudi obvestila o cestnem prometu.
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200475&stevilka=3372

Nazadnje urejeno: