Program za preimenovanje slik in zapis datumo

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Išeč program, da bi lahko preimenoval slike po nekem vzorcu po vrsti glede na datum zajema slike (gre za slike z dopusta), namreč imam slike z različnih fotoaparatov in pobrane večkrat dol z različnimi imeni, sedaj bi pa rad da se imenujejo recimo: XXXYYYZZZ-001, XXXYYYZZZ-002, XXXYYYZZZ-003,... po vrsti glede na to kdaj so bile slikane. Ali obstaja kaj takega, kaj priporočate?
Potem pa me zanima še, če obstaja kak program da "odtisne" na sliko datum, kot to drugače lahko naredijo fotoapari, samo da bi to storil naknadno na računalniku, ker je bila ta fukncija izklopljena (ali pa so slike izrezane), bi bilo pa fajn, če ostanejo podatki o sliki (kdaj je bila zajeta, s katerim fotoaparatom,...).

martin

Pripravnik
9. avg 2007
132
0
16
jhead

še klikat ti ni treba
smile-1.gif

čeprav samo za preimenovanje po datumu je dost tudi total commander, verjetno tud windows explorer. Samo razporediš jih po datumu, pa preimenuješ.

Za dodajat datum na sliko (če že res hočeš
smile-1.gif
), je pa že zgoraj omenjeni irfan, pa exifer ima to tud ok rešeno, pa... gugl jih najde še par strani.

lpm

lpm

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Ok najlepša hvala, tole za datum prilept rabim tako ali tako samo za eno sliko, ki jo morm nekam poslat in je dobro če je datum gor. A mi lahko kdo namigne kako bi s tem IrfanView na sliko "dodou" datum posnetka v kot na ta način:
pr.jpg
.