Program za filmčke

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Rabim en enostaven program za izdeloavo filmčkov:

- ZVOK mora biti nujno NEPOPAČEN oz. tak, kot je original mp3
- filmæek bo samo spreminjajoče besedilo, nič slik in nič ostalega
- mora se exportirat v .mov

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
za to je tud že windows movie maker čist uredu! sej fora popačenega zvoka je, da moreš na koncu pravo kompresijo izbrat. Pač boljša je, lepši je zvok!
pa pomoje da bi mogu tud v *.mov narest video

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Če bi se dalo, bi bilo super ja, samo jaz ne najdem kje se to naredi. Samo .wmv je.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Hm, a res ne bi noben vedu? Iščem po googlu pa ne najdem nič, samo tale movie maker meče ven.

iMovie pa kot vidim ni za WinXP.

Kaj pa če samo pretvorim - bom izgubil kvaliteto s tem?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
vsaka obdelava in konvertiranje nekaj pobere na kvaliteti. Sedaj je spet odvisno, če boš ti to opazil.
Sam bi ti bolj priporočal, da filmček zmontiraš v movie makerju (prej probi kako kvaliteto dobiš na koncu ven) in potem prekonvertiraj v mov.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Bom opazil ja. Za film mi je vseeno kakšne kvalitete je, zvok mora biti pa popoln.

Se pravi windows ne zna narediti mov file-a? Bo treba appla kupit.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Ne, ne zanima me to. Sem jasno napsial, da mora biti glasbena podlaga taka kot je, nič konvertirana in nič popačena itd.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
pa sej zihr lahko daš da zvoka ne konvertira! Pustiš auto, al pa don't compress al pa kej podobnega! Sej je vedno ločen Video in sound, kjer štimaš compresije!

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Se bom malo poigral, ker mi očitno drugega ne preostane. Ali pa če kar jutri kupim appla, kar pa se ne bo zgodilo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja čaki, sej tuki si ti lesen. Kako pa misliš da se začne spoznavanje s programi??? Začneš se "igrat"! pač probaš 3x, 4x, in pol že dojameš kako deluje! In v movie makerju boš lepo dal video dol na "trak" pa sound uvozil (pa da ti povem, mp3 niso glih najboljši za movie maker. Men zmeri neki šteka. Tko da vedno pretvorim file v wav, pol pa dela) in boš lepo shranil kot video. Sicer pa tud če bi že kompresiral zvok, če ne bi nekih hudih kompresij naštimal, itak ne boš sploh opazil razlike. Za kje pa rabiš to predvajat?

al bi raje videl, da ti to kdo drug naredi?

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Glej, nisem lesen, samo takih filmčkov rabim cca 50. Ni to neka nuja, mi bo pa vse skupaj lažje, če bodo narejeni filmčki.

Problem je, ker moram narediti 50 filmčkov, pa potem ko je že vse OK, teh 50 pretvarjat v .mov, kar je (oprosti izrazu) bedarija in dvojno delo. Sploh pa je butasto, da se moram še ubadat kakšen bo zvok, glede na to, da je muska moja oz. jo naredim sam.

Če ni programa, ki bi lepo filmček exportal v .mov potem bo s tem očitno preveč dela in bo treba rešiti drugače. Kar se tiče razlik - jih bom slišal, verjemi. Sm se nekaj igral z ene parimi converterji in zvok je katastrofa. Saj nisem še obupal, ampak 200 programov pa tut ne mislim probat zdaj, da mi bo ratalo ohranit zvok, ki sem ga enkrat že obdelal. Potem bi rabil, da mi vsaj nekdo pove kaj je res profi konverter iz wmv v mov pa se ga bom lotil testirat.

Zadevo rabim za predvajanje na nekih koncertih...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
no potem pa dobi Pinnacla, tam se pa zihr da vse to narest! To je že kar dost napreden progam za obdelavo videov! in zihr delajo mp3, in tud kot mov lahko zihr spraviš! Pa kot sm že rekel, pač ne kompresiraš zvoka. In program ga pusti takega kot je.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Meni je vseeno ali dela z mp3 ali wav ali pa celo kaj drugega, ker kot pravim glasbo delam sam in se lahko že v štartu igram.

Kaj pa če bi naredil wmv brez podlage v movie makerju (glede na to da je simpl), potem pa na ta wmv v pinnacle-u obesil še mp3 not in exportal v mov?

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Saj točno to jaz rabim oz. mi je tako besedilo čisto dovolj...Škoda ker se ne da exportirat, bi imel en dan dela pa je.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:

Sem včeraj vrgel gor Pinnacle 12 ultimate, samo se še nisem imel časa poigrati.

zmaga.gif