Proge za tek na smučeh v Kranju ter okolici

doktor

Pripravnik
24. sep 2007
167
0
16
Zdravo!
Zanima me, kje v Kranju in okolici so kej urejene (!) tekaške proge za tek na smučeh?
Slišal sem, da je ena na Zlatem polju, v Naklu, Strahinju, Kokrci; vem pa ne točno, kje točno so?

Kakšna pomoč?

V Zlatem polju je najbrž tam nasproti Gorenjskih oblačil, v Strahinju najbrž na polju proti Dupljem??

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Med Britofem in Šenčurjem! Če se pelješ od Merkatorja na Primskovem proti Jezerskemu... In kmalu za nadvozom čez avtocesto pustiš avto na levi ob ograji, ali pa na koncu pri tistem ovinku...

Znalo bi biti tudi na polju ob železnici od Kranja do Loke...

doktor

Pripravnik
24. sep 2007
167
0
16
Super hvala za odgovor.
Sem pa našel še eno v Naklem --> zaviješ v križišču na Polici proti AC, pelješ mimo uvoza za AC proti LJ, mimo uvoza za AC proti Jesenicam, par metrov naprej zaviješ levo, tam pa je ob gozdu parkiranih veliko avtov --> no tam je tudi urejena proga za tek.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Nasproti Tuša vidim precej avtomobilov parkiranih in naspidiranih tekačev, zraven tiste mini gmajnice oz Gratelovega rumplplejsa...kjer včasih kapsi ustavljajo oz Primorci prodajajo kakije
smile-1.gif

Kam točno vodi tekaška pot pa ne vem, menim da se vodi tudi do rondoja pri Mercatorju in na drugi strani ceste naprej po polju..

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
Na Kokici, pri izvozu z AC Kranj Vzhod so proge, tudi dovolj široke za skating, potegnjen tudi krog pri konjedercu. Tiste med Šenčurjem in Britofom so tako nekaj na pol, bolj za tete. Tako nekako kot bi po pločniku rolal, skratka preozko.

Najbolj zrihtane so pa v Preski pri Medvodah, ratrakirajo vsak dan, dovolj široke da gresta dva vštric skating, od 16.30 do 21.00 pa imajo nočno. Caa. 1,5-2 km dolg krog, vstopnina 5 EUR.