Profili v Windowsih - pomanjkanje prostora

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Bemti Microsoftov polizdelek
evil.gif

Pri ugašanju računalnika se pojavi okno z opozorilom o prekoračenem prostoru za shranjevanje profila. Pobrisal ali premaknil sem vse, kar sem smatral, da lahko, pa še vedno jamra. Možnost za spremembo velikosti prostora pa ne obstaja, ali pa sem kaj spregledal. Na disku je placa 20 gB. Kako naj OS prepričam, da naj uporabi več prostora?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Hmm, z angleščino bi bilo lažje.

(lekcija piscem programske opreme: Pri napaki se izpiše tudi koda napake.)

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Kaj si mogoče preko GPOja spreminjal maksimalno velikost profila? Je ta PC del domene in je sys admin aktiviral kakšno politko.

Preveri tole v GPO nastavitvah (ali pa v local securtiy policy)

User Configuration\Administrative Templates\System\User Profiles\Limit Profile Size

Poglej kaj imaš nastavljeno tu in mogoče boš rešil problem.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Mašina je od srednješolca, ki ne zna več kot musko snet z neta in vsak mesec instalirat NOD32.
PC ni in nikoli ni bil v domeni. Če PC ni v domeni, teh nastavitev enostavno ni. Po teh navodilih prav tako ne najdem rešitve. Da bo yeba še večja so še SLO Windowsi naloženi.
confused-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Tudi če PC ni v domeni, bi lahko nastavil omejitve porabe diska po uporabnikih. Denimo na XP-jih najdeš to na desni klik na disku, Lastnosti, Količinska omejitev.
Če bi bilo tu kaj vpisano, bi mogoče lahko bil problem.

mihagr

Fizikalc
25. avg 2007
405
29
28
Ljubljana
my computer, izberi disk, desni klik, properties, quota, če je kljukica pri "enable quota ....." jo ostrani!

se opravičujem, vidim da je že pepe pisal o tem!

Nazadnje urejeno:

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Hvala vsem za nasvete.

Probal sem vse predlagano, (razen MS pomoč) vendar brez uspeha. Mašina sicer normalno dela, ob zaustavitvi sistema pa gnjavi, da je v profilu premalo prostora in prikaže sliko, ki sem jo prilepil zgoraj. Računalnika po normalnem postopku ni mogoče ugasniti. Našel sem daljšo pot za zaustavitev sistema in sicer: odjava/preklop med uporabniki/zaustavitev sistema. Vmes še opozarja, da so v računalnik prijavljeni še drugi ljudje - to ignoriraš in mašine se ugasne. Vsaj to sem uspel rešiti. Lastniku bom predlagal ponovno instalacijo sistema.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Jaz sem skoraj 99% prepričan, da je problem v nastavitvah (omejitvah) v profilu. Če lahko prilepi eno sliko eksportane konfiguracija za nastavitev, ki sem ti jo napisal zgoraj, ker me resnično zanima to.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Žal je mašina že pri lastniku. Bi bilo pa res zanimivo razčistit, kaj se to dogaja. Do sedaj sem slišal samo za en tak primer, ki so ga rešili s ponovno instalacijo sistema in brez poglabljanja v problem.