Prodaja očetovega avta + prenos bonusa name

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Zanima me kaj rabim za prodajo očetovega avta, kakšno pooblastilo in ali mora biti overjeno itd...
Avto mislim odjaviti in bi rad prenesel bonus name, kakšen je postopek?

Hvala za odgovore.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik TMCool pravi:
Prenos bonusa ne bo šel. Lahko ga samo podeduješ.

LP
TM
Gre.
Samo oče bo moral izjavo na zavarovalnici podpisat, da se odpoveduje bonusu v korist sina in bo seveda, če bo registriral še kakšen avto nase, štartal z 0. Tako je vsaj bilo leto in pol nazaj. Nobenih komplikacij. Zavarovalnica pa Triglav.

Aja, to da bi ti prodal očetov avto pa tudi mene zanima. Če mora biti pooblastilo overjeno, ali je dovolj podpisano. In če je to sploh možno.

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.575
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Če maš še kakšno stvar več zavarovano pri isti zavarovalnici ( npr. 3x avto, stanovanje, kasko.. ) se da tudi to zmeniti, sem sam tako naredil pa je šlo skozi
smile-1.gif

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Oæe ne bo nikoli več vozil, pa že podpis zna biti malo problem. Še vedno me zanima kako je s prodajo avta, kaj točno narediti.

Bastard

Fizikalc
21. feb 2008
1.636
0
36
Pogodbo oz. prepis lahko urediš sam, avtogram pri overjanju pa bo moral kar lepo sam narest.

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Mora biti druga možnost, menda ne bom notarja domov klical, občine tudi ne morem na dom zvleči...

KejsiStoner

Pripravnik
15. nov 2007
180
6
18
Cabo Verde
Neki podobnega (ko je name bonus prepisala mati) sem storil sam pred enim mesecem, s tem da sem moral pred tem prepisati najprej avto nase in nato skleniti novo zav. polico (ni bilo variante da bi bil avto pisan nanjo, nova polico s prepisanim bonusom pa name). Pri triglavu in niti niso komplicirali. Mamo pa zavarovano bajto in 2 avtomobila, in če ne bi šli na roko bi šli drugo leto pač drugam zavarovat. Treba mal odločnosti pokazat
wink-1.gif

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Bastard pravi:
Iz občine prodejo tudi na dom, druge ni

Ti to resno?

No bonus mi sploh ni tolko pomemben, gre se za to da moramo prodati avto, oče pa tega ni več sposoben, a ne obstaja kako pooblastilo, ki bi ga on podpisal?

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Citat:
Uporabnik TMCool pravi:
Prenos bonusa ne bo šel. Lahko ga samo podeduješ.

LP
TM

To seveda ni res. Sam npr bonusa po stari mami nisem podedoval....ona itak ne vozi vec (je ziva
smile-1.gif
)...

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Citat:
Uporabnik KejsiStoner pravi:
Neki podobnega (ko je name bonus prepisala mati) sem storil sam pred enim mesecem, s tem da sem moral pred tem prepisati najprej avto nase in nato skleniti novo zav. polico (ni bilo variante da bi bil avto pisan nanjo, nova polico s prepisanim bonusom pa name). Pri triglavu in niti niso komplicirali. Mamo pa zavarovano bajto in 2 avtomobila, in če ne bi šli na roko bi šli drugo leto pač drugam zavarovat. Treba mal odločnosti pokazat
wink-1.gif

Se pravi, da so ti na novi zavarovalni polici že takoj upoštevli bonus, ki ga je mama prepisala nate?

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Jaz sem prenesel očetov bonus name brez večjih težav. Star avto smo odjavili iz prometa, nov je pisan name in bonus je moj. Oče je moral podpisati izjavo, da sem prejšnji avto vozil jaz ter da mi predaja bonus. Dobil sem 50% bonusa, ne glede na to, da bi ga po letih vožnje imel lahko le 30%. Je pa res, da imamo pri Triglavu zavarovano hišo, dva avtomobila, življenjsko, nezgodno in tudi zdravstveno zavarovanje
tongue-1.gif