Prodaja česa je tako vpadla...

...da so ju morali združiti?

Na Poljskem ob nakupu PS3 dobite Sveto pismo
17758-icon_confused.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
A za herbarij delat?
smile-1.gif
Ali pa za vernike zato, da jo berejo in premišljujejo o božjih načrtih.
Ali pa za literate, da se čudijo slogu pisateljev izpred tisočletij.
Ali za politike, da berejo o političnih spletkah malega naroda, ki je bil bog i batina v svoji okolici in ni kukal kar naprej, da je mali in da nič ne more. Sicer je vsake toliko dobil po p....i, ampak razlaga zato v svetem pismu je, da se takrat niso držali svojih zapovedi. Laična razlaga pa bi lahko bila, da so bili tepeni zmeraj, ko so izgubili enotnost in vero v zmago. Mogoče bi morali naši veleumi malo prebrskati te scenarije, ko pišejo odgovore EU glede vinjet, Hrvaške in podobno.
Ali za kmete, da pogruntajo, kako preživeti v puščavi brez ničesar in ne dežuje še malo bolj dolgo kot pri nas traja suša.
Ali za pravnike, da razmislijo, če smo v pravičnosti in enakosti pred zakonom že kaj napredovali v tri tisoč letih.
Ali za zgodovinarje, ker obstaja zapisanih nekaj realnih zgodovinskih dejstev izpred tisočletij.
Meni osebno je najbolj zanimivo (stara zaveza), da med vrsticami ugotoviš, da še ljudje v tisočletjih nismo nič spremenili. Čutenja, hrepenenja in strahovi so ostali enaki. Moralne norme so se pa delno spremenile. Nekatere stvari so danes povsem sprejemljive (denimo občevanje z živalmi), včasih pa je pomenilo smrt. Po drugi strani je pa denimo zasebna lastnina še bistveno bolj ščitena (zemlja kot lastništvo denimo). Torej je nekaj za vsakega.

Aja, obstaja še ena kategorija ljudi, ki uporabljajo to za herbarij. To so biologi. Pomembno je, kakšen papir je, ker vsak papir ni primeren za herbarij. Svetujem kontrolo pred nakupom.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
PlayStation
PismoSwete

Oboje je PS3
smile-1.gif

A je sveto pismo tudi verzija 3? Izboljšana 3D grafika, napreden Dolby zvok križanja, večigralnost (skupinska molitev)... More Blood, More Violence, More Danger!
grin1.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Nekatere stvari so danes povsem sprejemljive (denimo občevanje z živalmi), včasih pa je pomenilo smrt.

shocked-1.gif

Prvič slišim.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Vsak Poljak ki ga to zanima ima doma že vsaj eno tako knjigo.
wink-1.gif

Mogoče v tej ta novi piše kaj novega? Prirejeno leta 2009?

Kogar to ne zanima, jo bo pa uporabljal za herbarij. Vsaj jaz sem jo. Pa knjigo "Naš Tito" ter "Atlas sveta".
So bile ta največje pa najtežje, pa razen atlasa tud nikol nisem nobene bral. Še zdaj so rožce notr.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Nekatere stvari so danes povsem sprejemljive (denimo občevanje z živalmi), včasih pa je pomenilo smrt.
Prvič slišim.
Sem enkrat naletel na to... Meni se ne ljubi tega iskati. Verjetno je nekje med mojzesovimi knjigami in najbrž se konča z besedami "naj se izkorenini zlo iz izraelove srede". Sicer pa je treba spremljati usmrtitve v Iranu, če so koga zaradi tega ubili
crazy1.gif
.