Prodaja avta v tujino

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sestra prodaja Škodo Felicio in klical je en čeh, da bi prišel iz LJ, kupil avto in ga odpeljal na Češko. Zanima me kak je s prenosom lastništva na tujca? Se uredi enako kot če bi bil Slovenec? Kaj je s tablicami od avta? Zdaj so deponirane, ker je bil avto zaradi prenosa zavarovalne police odjavljen. Mi jih mora poslati iz Češke? Kak pa je s kupoprodajno pogodbo? Model bi prišel jutri, pa ne verjamem, da se jutri sploh kje da overit pogodbo (jo je sploh treba?).

Pomaaagajte
cry12bpy.gif

dentex

Guru
20. sep 2007
2.756
648
113
Mislim da gre s probo, probaj povprašat na upravni enoti ali pa pri kakšnem dilerju

lp D

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sem klical strica, ki večkrat prodaja kak avto, tudi na sejmu, in pravi da avto je tak odjavljen, lahko ga sestra proda, problem je pa v tem, da on dokler pogodba ni overjena ne more avta registrirat
tongue-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
problem je pa v tem, da on dokler pogodba ni overjena ne more avta registrirat
tongue-1.gif

Daj malo razloži, kaj presneto si mislil s tem?

Drugače pa so Čehi, ki hodijo sem po njihove avte znana stvar, pa še dobro plačajo
zmaga.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
S tem sem mislil tako, kot sem napisal - dokler kupoprodajna pogodba ni overjena avta ni možno prepisat.

Drugače pa smo zgodbo zaključili. Bili so slovaki, prišli trije mladi pubeci, ki kupujejo Felicije. Zakaj? Ker na slovaškem nihče avtov ne vozi na servis ampak jih vozijo dokler ne crknejo, pri nas pa so lepo ohranjeni in servisirani. Kupili so sestrino Felicio za 1100€, tam jo bodo prodali za 2000€.

Pogodbo smo overili tak, da smo izpred TV-ja (pozor - nogomet!) uspeli prepričat notarja, da je odprl svojo pisarno in overil pogodbo (ob 22h!). Tak da jutri pubeci samo tablice dvignejo, ker so deponirane in avto odpeljejo.

Nimaš kaj, take zgodbe ne doživiš vsak dan. Še vprašali so me, ali imamo še kako Škodo doma, ker je bila sestrina popolnoma brez rje
grin1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
S tem sem mislil tako, kot sem napisal - dokler kupoprodajna pogodba ni overjena avta ni možno prepisat.

Ko pride kupec, gre prodajalec overit pogodno na UE in je
zmaga.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Eh tile so tak nenormalni, jim pravim v telefon, da šele v ponedeljek lahko overimo, oni kr naprej v telefon, da če lahko pridejo avto danes gledat
tongue-1.gif